Wij nodigen je graag uit om deel te nemen aan onze webinars voor het vakgebied Accountancy die in mei en juni worden georganiseerd. Tijdens deze virtual classroom sessies nemen we je mee in actuele thema's voor het accountancy vak. Tevens kom je in het kader van PE per sessie in aanmerking voor 2 NBA PE punten.

Wie bieden de volgende webinars aan:

  • 11 juni 2020 van 19:00 uur - 20:30 uur: Webinar Cybersecurity, door Kenneth Deinum MSc RA (2 NBA PE Punten).
     
  • 25 juni 2020 van 19:00 uur - 20:30 uur: Webinar Waarderen van (jonge) innovatieve bedrijven, door Frits Wijbenga (2 NBA PE Punten).

Webinar: Cybersecurity

De Cyber Security Raad ziet een belangrijke rol weggelegd voor accountants bij het verbeteren van cybersecurity in het MKB, meldt voorzitter Jos Nijhuis in het FD: “Accountants komen bij iedereen en praten al met ondernemers over de risico’s voor hun bedrijf.” Grotere bedrijven hebben volgens Nijhuis hun cyberbeveiliging vaak wel op orde, maar juist bij het MKB is er nog veel te verbeteren op dat gebied.
Kenneth Deinum MSc RA is als manager werkzaam binnen PwC en verantwoordelijk voor de IT-audits in het kader van jaarrekeningcontroles bij beursgenoteerde ondernemingen en Third Party Assurance-opdrachten. Tevens is hij als voorzitter van het Audit Involvement Kernteam verantwoordelijk voor het bedenken en implementeren van initiatieven die bijdragen aan de controlekwaliteit binnen PwC. Sinds 2017 is hij verbonden aan Nyenrode Business Universiteit als freelance (kern)docent voor de vakken Auditing Beginselen, Auditing Theory en IT Integrated Audit.
 

Webinar: Waarderen van (jonge) innovatieve bedrijven

Steeds meer accountants krijgen te maken met (jonge) innovatieve bedrijven met een financieringsvraag. Het waarderen van deze ondernemingen is een vak apart. Niet alleen omdat er rekening gehouden moet worden met de verschillende risico’s waar deze ondernemingen mee te maken hebben maar ook met het intellectuele eigendom die vaak bepalend is voor de verdiencapaciteit. In deze webinar gaat Frits Wijbenga in op wat belangrijk is bij het waarderen van (jonge) innovatieve ondernemingen, welke waarderingsmethoden gebruikt kunnen worden en hoe investeerders hiermee omgaan. Dit wordt verder toegelicht aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden.

Doelgroep

De webinars zijn bedoeld voor AA accountants, kantooreigenaren en deelnemers aan de Accountancy opleidingen van Avans+.

Deelname

Deelnemen aan deze webinars is gratis. Per sessie kom je in aanmerking voor 2 NBA PE punten.

Inschrijven

Ben jij er ook bij? Schrijf je dan snel in via onderstaand formulier!