Skip to main content

€1000,- subsidie op je opleiding via het STAP-budget! Klik hier voor alle info

Succesvolle entree voor Avans⁺ op het NVFB congres

  • 25 april 2018
  • Door: Roos Hanemaaijer-Slottje, Jessica Nuiten

Zoals eerder gedeeld, start Avans+ in september met de master Pelvic physical therapy, oftewel de master bekkenfysiotherapie. Reden voor Avans⁺ om op 13 april jongstleden aanwezig te zijn in het NBC congrescentrum in Nieuwegein voor het jaarlijkse NVFB congres, de beroepsvereniging voor bekkenfysiotherapeuten in Nederland. Het was een ideaal moment om de opleiding onder de aandacht te brengen. Een professionele stand met een afvaardiging van 4 enthousiaste collega’s en prachtige informatieve flyers moesten hiervoor zorgen.

Het programma van het congres bestond uit interessante lezingen rondom het bekkengebied. Aandoeningen zoals endometriose (verklevingen in het buik- en bekkengebied) en lichen sclerose (huidafwijking) kwamen aan bod. Daarnaast werd er ook een ervaringsverhaal rondom pijn bij vrijen gedeeld, naar aanleiding waarvan de betreffende therapeut een interessant product ontwikkeld heeft. Ook informatie over hoe te communiceren met jouw cliënt mocht niet ontbreken. Het programma was heel divers en dit was waarschijnlijk ook de reden dat meer dan 200 bekkenfysiotherapeuten op het congres aanwezig waren.

Gedurende de lezingen kregen de medewerkers van Avans+ de kans om bij de verschillende stands kennis op te doen van producten die net op de markt zijn. Dit om er zorg voor te dragen dat onze opleiding is afgestemd op de meest recente ontwikkelingen en behoeften.

Gedurende de dag was er opvallend veel interesse voor onze verkorte masteropleiding voor bekkenfysiotherapeuten. Met deze verkorte masteropleiding is het mogelijk om in slechts 2 jaar de mastertitel te behalen, mits men al geregistreerd bekkenfysiotherapeut is. Een unieke kans voor veel bekkenfysiotherapeuten die zich verder willen ontwikkelen!

Het voordeel van het volgen van de (verkorte) masteropleiding bij Avans+ is de toepassing van blended learning. Hiermee kan het ontwikkelingsproces zo efficiënt mogelijk worden doorlopen doordat de frequentie van bijeenkomsten is teruggebracht naar maximaal één keer per maand en uitgebreider wordt ondersteund door van en met elkaar te leren en intensieve coaching door docenten. Hierdoor is de upgrade beter te combineren met het werk.

Verder was het mooi om te zien dat veel professionals aangaven interesse te hebben in een rol als docent op de opleiding. Ervaren professionals uit het werkveld weten namelijk als geen ander waar het onderwijs echt over hoort te gaan en welke kwaliteit de opleiding moet hebben om goede bekkenfysiotherapeuten op te leiden.

Afsluitend was het tijd voor de borrel waar we nog een aantal inspirerende gesprekken hebben gevoerd met potentiële deelnemers, leveranciers én professionals die aangaven interesse te hebben als docent voor de opleiding.  Al met al was het dus een zeer goede dag waar we veel geïnteresseerden hebben kunnen informeren voor de master Pelvic physical therapy. De officiële start in september 2018 komt steeds dichterbij. Wij hebben er veel zin in!!!

Nieuwsgierig naar de master opleiding bekkenfysiotherapie van Avans⁺? Klik op de link voor meer informatie.

Plaats ook een reactie

CAPTCHA Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.