Skip to main content

Bezoek di 31 jan. om 19:00u de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan

Avans+ opent nieuwe leslocaties in Deventer en Drachten

  • 10 januari 2020
  • Door: Avans+

Avans+ leidt jaarlijks honderden leraren, leraarondersteuners en schoolleiders op. Onze opleidingen zijn zo gewild dat sommige deelnemers lange tijd in de auto zitten om lessen te volgen op onze locaties in bijvoorbeeld Breda en Nijmegen. Al dat reizen is natuurlijk zonde van de tijd. Daarom verzorgt Avans+ vanaf september ook opleidingen in Deventer en Drachten.

Beter bereikbaar

Hiermee zijn we beter bereikbaar voor een grote groep schoolleiders, leraren en leraarondersteuners in het noorden en midden van Nederland. Zo kunnen zij zo veel mogelijk tijd en energie steken in hun opleiding – en niet in reizen. Daarnaast blijft Avans+ incompany-opleidingen op locatie verzorgen. Dit is al mogelijk vanaf een klein aantal deelnemers. Daarmee maken we onze opleidingen zo toegankelijk en aantrekkelijk mogelijk voor iedereen. Een belangrijke stap om de druk op het onderwijzend personeel te verminderen.

Aanbod

In Drachten en Deventer bieden we vanaf september verschillende onderwijsopleidingen aan. Schoolleiders kunnen daar de opleidingen Schoolleider basisbekwaam en Schoolleider vakbekwaam volgen. Daarnaast leiden we onderwijsassistenten op die zich in een jaar willen ontwikkelen tot leraarondersteuner. We bieden op beide locaties ook nascholing aan voor leraren.

Flexibiliteit

Avans+ kiest daarbij bewust voor flexibiliteit. Veel van onze opleidingen bestaan uit losse modules, die meestal 10 weken duren. De opleidingen bestaan deels uit online social learning en deels uit fysieke bijeenkomsten. Op die manier hebben deelnemers veel vrijheid: ze bepalen veel meer zelf waar, wanneer en hoe ze willen leren. Ze kunnen de hele opleiding volgen of kiezen voor specifieke modules, zoals coachen en begeleiden, taal- en rekendidactiek of hoogbegaafdheid. Zo hebben deelnemers veel meer regie over hun eigen leerproces en dat wordt zeer gewaardeerd.

Bedrijfskundige benadering

In onze visie moeten scholen het onderwijs op een meer bedrijfskundige manier benaderen. Met alleen een goede onderwijskundige visie redden ze het niet. Scholen staan midden in een netwerk, vinden steeds nieuwe partners en vernieuwen continu. Dat is dan ook de kern van onze opleidingen voor schoolleiders. Daarnaast zien we steeds vaker gespreid leiderschap op scholen. Om daarop in te spelen, heeft Avans+ onder meer de opleiding Teacher Leader ontwikkeld. Zo houden we onze opleidingen en onze deelnemers steeds up-to-date. Oók in het noorden en midden van Nederland.

De genoemde opleidingen zijn vanaf september 2020 te volgen op onze nieuwe leslocaties in Deventer en Drachten. Voor meer informatie en aanmeldingen kun je terecht op onze pagina Onderwijs.

Plaats ook een reactie

CAPTCHA Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.