Skip to main content

Bedrijfskunde; een breed begrip

  • 21 januari 2014
  • Door: Jessica Joling

Heeft u al een heel duidelijk beeld voor ogen van wat u in een opleiding zoekt en wat u ermee wilt bereiken?! Of twijfelt u juist en vindt u het lastig om te bepalen wat u nu echt verder gaat helpen in de dagelijkse praktijk? Ik heb een aantal zaken duidelijk voor u op een rijtje gezet.

Projectmanagement

De opleiding Projectmanagement gaat in op de methodiek van projectmanagement zoals het faseren en beheersen van projecten alsook op de zachte, competentiegerichte kant zoals conflicthantering, teamsamenstelling en leiderschap. In deze opleiding past u de theorie direct toe op een project uit uw eigen praktijk. U werkt dus aan het vergroten van uw kennis en het versterken van uw vaardigheden. De opleiding creëert echter ook voor uw werkgever direct benefits.

Kwaliteits- en verandermanagement

De opleiding Kwaliteits- en verandermanagement gaat in op in op de kwaliteitssystemen, modellen en analysetechnieken, maar behandelt ook verschillende kwaliteitsmanagement strategieën. Ook wordt er stil gestaan bij verandermanagement en hoe een verandering gerealiseerd kan worden, welke stappen er in het proces zijn en welke tools daar het beste bij gebruikt kunnen worden. Tevens zal er tijd en aandacht worden besteed aan uw persoonlijke effectiviteit. Alles zal door middel van een plan worden toegepast en worden getoetst.

Management en bedrijfskunde

Binnen elke organisatie zijn personen nodig die zorgen voor de juiste afstemming tussen afdelingen, het inrichten en organiseren van de werkzaamheden en het realiseren van de gewenste resultaten. Als u die persoon bent dan heeft u kennis en inzicht nodig van bedrijfskundige principes en moet u deze succesvol leren toepassen. De opleiding Management en bedrijfskunde maakt van u dé bedrijfskundige professional die het verschil gaat maken. Van u wordt verwacht dat u het geheel overziet en in staat bent alle vraagstukken vanuit een helikopterview te benaderen. Sterk ontwikkelde sociaal communicatieve vaardigheden, daadkracht en (persoonlijk) leiderschap zijn daarbij onmisbare ingrediënten.

Deze 2-jarige opleiding bestaat uit 4 blokken, namelijk Analyseren, Ontwerpen, Veranderen en Evalueren. Elk blok wordt afgerond met een individuele uitwerking en presentatie gericht op uw eigen organisatie. Daarnaast werkt u door middel van een business case aan een echte verbeteropdracht, deze wordt uitgevoerd in de eigen organisatie. U wordt individueel begeleid door een zeer ervaren docent. Dit business project zorgt ervoor dat u niet allen werkt aan uw eigen performance, maar dat u ook direct meerwaarde creëert voor uw eigen organisatie.


De totale opleiding Management en Bedrijfskunde duurt 2 jaar. Jaar 1 Basis en jaar 2 Verdieping zijn ook separaat van elkaar te volgen. De totale opleiding Management en Bedrijfskunde duurt 2 jaar. Jaar 1 Basis en jaar 2 Verdieping. De opleiding is modulair opgebouwd en zijn ook separaat van elkaar te volgen.
De modules zijn:

Jaar 1: HRM, Organisatiekunde, Procesmanagement, Marketing management, Strategisch management, Financieel management
Jaar 2: Verandermanagement, Projectmanagement, Management control, Informatiemanagement, Kwaliteitsmanagement, Leidinggeven.

Waarom kiezen voor Avans+:

+ Toegespitst op úw bedrijf; direct en bruikbaar resultaat
+ Dé beste docenten uit de praktijk
+ Opbouw van een gevarieerd, waardevol en effectief netwerk
+ Persoonlijke benadering en begeleiding (beperkte groepsomvang)

 

Bekijk hier de diverse opleidingen Management en bedrijfskunde van Avans+


Jessica Joling, Productmanager Bedrijfskunde Avans+ , Linkedin

Plaats ook een reactie

CAPTCHA Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.