Skip to main content

De MBA van Yvonne en Femke: een businessproject met impact

  • 19 september 2021
  • Door: Yvonne Megens en Femke Merkelbach

Wie als manager bij een verzekeringsintermediair werkt, bevindt zich in een dynamisch speelveld. “Verandering is eigenlijk de enige constante”, vertellen Yvonne Megens en Femke Merkelbach. “Om mensen daar op de juiste manier in mee te kunnen nemen, besloten we een opleiding te gaan volgen die ons meer achtergrond en verdieping kon geven. We kwamen uit bij de Masterclass Veranderdynamiek van Avans+. Daarin hebben we zó veel geleerd op zo’n leuke manier, dat we besloten om ook de Masterclass Strategy & Sustainability te volgen. Ook die sloot goed aan op wat we nodig hadden. Dat gaf zo veel energie dat we besloten om door te gaan met de rest van de Master of Business Administration (MBA). Die hopen we voor het einde van dit jaar af te ronden.”

“We kozen vooral voor Avans+ vanwege hun praktijkgerichte aanpak. Wat je leert, kun je direct toepassen. Je sluit iedere module af met een opdracht die betrekking heeft op je eigen organisatie. Bij Avans+ leer je om vanuit verschillende perspectieven en vanuit verschillende besturingsniveaus naar een bedrijfskundig aspect te kijken. Het brede palet van vaardigheden en oplossingen dat we hebben geleerd, is praktisch toepasbaar. Dat is waardevol, omdat we dagelijks met mensen en veranderingen bezig zijn.”

Businessproject

“Iedere masterclass wordt afgesloten met een businessproject. Daarin komt alles samen wat je in de masterclass hebt geleerd. In overleg met onze directie besloten we om onderzoek te gaan doen naar de drijfveren rondom het thema betrokkenheid binnen ons bedrijfsonderdeel. Door een recente fusie werkten mensen met verschillende achtergronden en culturen ineens met elkaar samen. Met ons onderzoek wilden we inzicht krijgen in wat er goed ging en wat er nog beter kon op de werkvloer. Zo vielen alle puzzelstukjes mooi op hun plaats: we pasten het geleerde uit de masterclass toe, werkten aan een onderwerp waarmee we ons verbonden voelen én dat duidelijke meerwaarde opleverde voor ons bedrijf. Win-win-win dus.”

Direct bruikbaar

Managing director Eddy Woudenberg is blij met de resultaten: “Het onderzoek heeft bruikbare informatie opgeleverd. Ons bedrijf heeft veel aandacht voor het engagement van zijn medewerkers en dit onderzoek heeft ons inzicht gegeven in hun belevingswereld. Het onderzoek geeft ons als directie waardevolle informatie waar we de komende tijd op gaan inzoomen. We weten nu precies wat we vooral zo moeten laten en waar nog potentiële verbeteringen liggen. Mooi dat de MBA dit inzicht geeft én meteen handvatten biedt om deze punten in de praktijk aan te pakken.”

Win-win

Yvonne en Femke: “De kracht van de MBA van Avans+ is dat je de theorie direct vertaalt naar je bedrijfssituatie. Het is voor ons én voor Aon een hele investering. Dan is het goed om te zien dat ons onderzoek een duidelijke win-winsituatie oplevert. Dankzij de MBA hebben wij ons helemaal in dit onderwerp kunnen verdiepen. Dat kostte naast ons dagelijkse werk natuurlijk behoorlijk wat tijd en energie, maar gelukkig leverde het nóg meer energie op. En het resultaat mag er zijn: onze collega’s voelen zich echt gehoord en serieus genomen.”

Spiegel

Eddy Woudenberg: “Het onderzoek heeft onze organisatie een spiegel voorgehouden. We weten nu bijvoorbeeld dat we als directie meer moeten werken aan ‘zichtbaarheid’ op de werkvloer. Dat we actief tijd vrij moeten maken om feeling te houden met het bedrijf. Onze medewerkers zijn immers het belangrijkste kapitaal. De uitkomsten van het onderzoek zijn inmiddels in alle teams besproken.”

Verrijking

Yvonne en Femke: “Wat begon met één masterclass groeide voor ons als vanzelf uit tot het volgen van de volledige MBA master. Een enorme verrijking van onze kennis en persoonlijke ontwikkeling. Dankzij deze opleiding hebben we meer inzicht gekregen in de uitdagingen binnen de organisatie, zien we meer verbanden en mogelijke oplossingen, en hebben we ook begrip gekregen voor de complexiteit waar een organisatie mee te maken heeft. We kijken nu vanuit een helikopterview naar verschillende bedrijfssituaties- en uitdagingen, en weten beter wat we kunnen doen om hiermee om te gaan of deze zaken te optimaliseren. Vooral de pragmatische aanpak en praktische toepasbaarheid van de MBA van Avans+ zijn grote voordelen. Wij raden deze opleiding zeker aan!”

Geïnteresseerd in de Masterclass Veranderdynamiek, de Masterclass Strategy & Sustainability of de MBA? Bekijk onze opleidingspagina voor meer informatie of vraag direct een adviesgesprek aan met een van onze opleidingsmanagers. Tijdens een adviesgesprek kun je vragen stellen en samen met de opleidingsmanager kijken naar jouw ambities en leerroute.

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.