Skip to main content

De opleiding Risicomanagement door de ogen van onze jongste deelnemer

  • 03 augustus 2023
  • Door: Marie Catherine Wetzels & Max Visser

Bij Avans+ is jouw motivatie ons doel. Verhalen van ambitieuze deelnemers die overlopen van motivatie delen we dan ook graag. Dat niet altijd de meest traditionele paden bewandeld hoeven worden, laat Max Visser zien. Max is het jongste register lid van onze Risicomanagement opleiding. Met zijn 21 jaar heeft Max al een verbluffend CV neergezet en vertelt hij graag welke weg hij afgelegd heeft om hier te komen en welke opleidingsplannen hij nog heeft. 

Klanten tactischere oplossingen bieden door de opleiding Risicomanagement

Max: ‘Via mijn netwerk ben ik in contact gekomen met Herman Derks, directeur van de Personal & Corporate Finance opleidingen binnen Avans+. Ik was op zoek naar nog meer verdieping in mijn functie en mijn werkgever steunde dit ook. Ik hou mezelf niet dagelijks alleen maar bezig met platgeslagen polissen maar geef mijn klanten ook meer verdiepende kennis. Om hiernaast ook een passende opleiding te vinden, ben ik uitgekomen bij de opleiding Risicomanagement. In deze opleiding heb ik de praktijk toegepast met theoretische leerstof. Want het draait bij de opleiding niet alleen maar om zaken op te lossen met verzekeringen maar deze ook op tactischer niveau te analyseren en andersoortige oplossingen aan de klant te bieden’. 

Certificering door het register Risicomanagement en permanente educatie

Zijn ambitie, prestaties en ook zijn leeftijd blijven ook bij zijn klanten niet onopgemerkt. ‘Ik merk dat de certificering door mijn registratie in het register van de opleiding Risicomanagement helpt om mijn kennis te onderschrijven. Juist omdat ik zo jong ben, is deze certificering en titel van extra toegevoegde waarde. Ik wil mezelf continue ontwikkelen en vind leren en nieuwe kennis opdoen ook gewoon heel erg leuk. De volgende PE’s staan ook alweer op de planning. Ik wil namelijk juist maatwerk en verdieping opzoeken in mijn werk en de meer uitdagende klantvraagstukken kunnen bedienen. Hoe groter mijn eigen toolset is, hoe beter ik deze klanten kan helpen. Ik ga iedere uitdaging aan met de Pipi Langkous mentaliteit (‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’) en mijn eigen motto: ‘het lukt me, en als het me niet lukt dan lukt het me ook’. Ik krijg dan ook van collega’s en klanten ook vaak teruggekoppeld dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt’ vertelt Max. Naast het feit dat klanten oog hebben voor Max zijn ambitie en kennis, hebben zijn collega’s dat ook. ‘Het leuke is dat ik merk dat ik ook al een mooi netwerk aan het opbouwen ben. Niet alleen binnen mijn huidige organisatie, AON, weten mensen mij goed te vinden maar ook buiten de organisatie merk ik dat ik soms opgezocht wordt. Mensen staan altijd open om te overleggen en sparren. Want, net zoals je tijdens de opleiding leert, moet je soms multidisciplinair te werk gaan. Zo raadt ik voor juridisch advies vaak JPR advocaten aan. Die mij overigens begin dit jaar de kans hebben gegeven om mij, doormiddel van een korte stage, wat verdieping te geven over aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. 

Werken naast je studie of studeren naast je werk?

Zijn vrienden zitten nog volop in hun studentenleven terwijl Max al meerdere jaren werkt. ‘Mijn vrienden hadden in het begin geen idee wat ik deed voor werk maar als ik dan in gesprek ging en uitleg gaf, vonden ze het meestal heel erg interessant. Ik merk ook dat mijn werkleven me juist jong houdt. Doordat ik nu doe wat ik leuk vind, kan ik jong zijn en niet andersom. Als ik nu een studie zou moeten doen die ik niet leuk zou vinden dan zou me dat juist enorm veel energie kosten en me minder ruimte geven om jong te zijn. Ik heb over enkele studierichtingen nagedacht maar ben uiteindelijk erg blij dat ik voor deze heb gekozen. De combinatie van het analytisch moeten nadenken en contact met mensen daagt me uit. Het bewandelen van een ander pad dan ‘de standaard’ levert mij dus heel veel voordelen op. Maar een rechtenstudie (deeltijd) sluit ik niet uit.  Mijn ultieme doel is om uiteindelijk internationale organisaties te helpen met (complex) risicomanagement met een extra oogje op aansprakelijkheid stellen’ aldus Max.

Zelf aan de slag met de opleiding Risicomanagement?

Met net zoveel ambitie en motivatie als Max aan de slag met jouw volgende stap? Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Download hier de brochure voor de opleiding Risicomanagement of plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.