Skip to main content

Druk druk druk en tóch een technische opleiding volgen

  • 16 maart 2023
  • Door: Leo Labega

In de techniek is het spitsuur. Iedereen zit helemaal volgepland. Niet echt het meest geschikte moment om een opleiding te gaan volgen. Of toch wel? “Op dit moment spelen er veel nieuwe ontwikkelingen binnen de techniek”, vertelt Leo Labega, opleidingsmanager bij Avans+. “Wie daarvan op de hoogte wil blijven, doet er goed aan om een technische opleiding te gaan volgen. Juist nu, zodat je je werk straks sneller en slimmer kunt doen.”

De technische en bouw opleidingen van Avans+ staan al jaren hoog aangeschreven in de markt. We maken dan ook deel uit van een grote hogeschool die deskundigheid uit de praktijk samenbrengt met goede onderwijskundigen. De meerwaarde van onze technische opleidingen zit hem vooral in de integrale blik op het werkveld die we onze deelnemers meegeven.”

Integrale blik

“Je ontwikkelt bij ons – naast de nodige vakkennis – namelijk een helikopterview. Opleidingen als de HIT-W, HIT-E, Hoger bouwprojectmanagement en met name BIM-engineer laten je zien hoe en wanneer je welke stakeholders erbij betrekt. Hoe je samen en gelijkwaardig komt tot het best mogelijke ontwerp. Je leert hoe je vanaf het eerste begin plannen maakt en samenwerkt met alle andere disciplines: van de opdrachtgever tot alle denkbare opdrachtnemers uit de bouw en de infra. Met mensen uit de uitvoering én specialisten op het gebied van beheer en onderhoud denk je na over zaken als circulair bouwen. Dankzij je focus op de volledige levenscyclus van het ontwerp maak je van meet af aan slimmere keuzes. Onze opleidingen bereiden je goed voor op deze complexe materie.”

Context

“Daarnaast ontwikkel je bij Avans+ ook een bredere blik. Dat doe je onder meer door naar de context te kijken waarin bouwprojecten zich afspelen. Je moet rekening houden met diverse vraagstukken, zoals CO2-neutraliteit, energieneutraliteit, circulariteit en de lifecycle-gedachte. Als deelnemer word je uitgedaagd om hierover na te denken. Verder leer je meer te kijken naar de beleving: wat heeft een gebruiker van een hotel, operatiekamer of parkeergarage écht nodig? Je moet de processen die daar spelen goed begrijpen om tot het best mogelijke ontwerp te komen. Daarnaast krijg je ook nog te maken met fundamentele veranderingen binnen de sector. Het huidige tekort aan personeel vraagt om slimmer ontwerpen en ander leiderschap. Ook daar gaan we in onze opleidingen uitgebreid op in.”

Diversiteit

“Een grote pre van de opleidingen van Avans+ is de diversiteit van de deelnemers. Die komen vanuit alle denkbare vakgebieden en functies. Dat leidt tot veel samenwerking en uitwisseling waar je je voordeel mee kunt doen. Zo doe je waardevolle inzichten op uit andere disciplines. Onze technische opleidingen hebben ook onderling interessante verbanden en mogelijkheden voor uitwisseling. Verder krijg je les van docenten die aan de top van hun vakgebied staan. Zij hebben op alle vragen een antwoord en houden je op het puntje van je stoel van enthousiasme.”

Flexibiliteit

“De opleidingen van Avans+ zijn pittig – daar zijn we vanaf het begin helder over. Je leert veel in korte tijd en kunt dat direct in je werk toepassen. Daar stellen we van onze kant veel flexibiliteit tegenover. Onze curricula zijn altijd actueel en afgestemd op ontwikkelingen in de markt. We vinden daarnaast een goede balans belangrijk tussen opleiding, werk en privé. Daarom gaan we graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bekijken. Verder blijven we met onze deelnemers in contact over de randzaken, zoals de leslocaties en de catering. Waar nodig sturen we bij. Ons doel is om jou zo veel mogelijk vaardigheden bij te brengen en daarnaast te ontzorgen, zodat je je volledig kunt richten op het afronden van de opleiding.”

Voordelen

“Als deelnemer aan onze opleidingen maak je een enorme groei door. Vakinhoudelijk én persoonlijk. Dat is waardevol voor jezelf en voor je werkgever. Tijdens en na de opleiding kun je je collega’s meenemen in je ontwikkeling. Je doet actuele vakkennis op en ontwikkelt de skills om die goed over te brengen. Avans+ ziet afgestudeerden dan ook als ambassadeurs van de opleidingen én van een nieuwe, integrale manier van werken in de bouwwereld. Zo maken we de sector samen steeds slimmer en efficiënter. Precies wat we in deze drukke tijd zo hard nodig hebben.

Wil je meer weten over onze Techniek & Bouw opleidingen? Bekijk dan onze opleidingspagina's, of vraag een persoonlijk adviesgesprek aan. Onze opleidingsmanagers staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.