Skip to main content

Alles over fysiotherapie opleidingen

  • 28 augustus 2024
  • Door: Jolanda de Kruijf

Heb jij een hart voor het vak fysiotherapeut? Dat op zich is al reden genoeg om een opleiding fysiotherapie te gaan volgen. Ook is er al jaar en dag veel vraag naar fysiotherapie. Het arbeidsmarktperspectief voor de fysiotherapeut is erg goed, er zijn volop vacatures en er is vanuit de markt veel vraag naar fysiotherapie. Helemaal met de toenemende vergrijzing zal dit in de toekomst naar verwachting niet dalen. Maar wat houdt de opleiding fysiotherapie in en is het iets voor jou? Lees dan snel verder.

Opleiding tot fysiotherapeut bij Avans+

Een opleiding tot fysiotherapeut bij Avans+ leidt jou op tot een expert in jouw vakgebied. Een fysiotherapeut kan veranderingen van onschatbare waarde teweegbrengen in de kwaliteit van leven van iemand. Ernstige gezondheidsuitdagingen zoals oncologische problemen kunnen door middel van een gedegen behandelplan wat de fysieke weerbaarheid van de patiënt verhoogt bijdragen aan het herstel van de patiënt. Het hebben van die vaardigheden door een opleiding fysiotherapeut in de vorm van een Master Oncologiefysiotherapie kan dus een indrukwekkende bijdrage aan de samenleving leveren en aan iemands kwaliteit van leven.

Opleiding fysiotherapie

Tijdens de opleiding fysiotherapie doe je een uitgebreide kennis en vaardigheden op, op het gebied van gezondheid en het menselijk lichaam. Je stimuleert gezond bewegen en je motiveert mensen bij hun lichamelijke herstelproces. Na jouw onderzoek stel je samen met je cliënt een behandelplan op. Je start een onderzoek en stelt samen met je cliënten of verzorgers een behandelplan op. Hoe je dit allemaal in de praktijk brengt leer je tijdens een opleiding fysiotherapie van jouw keuze.

Soorten opleiding fysiotherapie

Er zijn veel soorten fysiotherapie opleidingen. De basis is altijd een bachelor fysiotherapie. Nadat je je bachelor hebt gehaald kun je je verder specialiseren in een specifieke doelgroep. In deze infographic zie je alle mogelijkheden die Avans+ je kan bieden. Om je keuze te bepalen is het vooral van belang om te weten wat je echte intrinsieke motivatie is, welke doelgroep spreekt je het meeste aan en waar wil jij echt het verschil maken. Daar baseer jij dan je keuze op. Ben je benieuwd naar de fysiotherapie opleidingen van Avans+ en of het iets voor jou zou kunnen zijn? Bezoek dan een voorlichtingsbijeenkomst, een meekijkdag of vraag een adviesgesprek aan, we helpen je graag. 

Indien je nog meer wilt lezen over onze fysiotherapie opleidingen ? Dan is de blog “Veel gestelde vragen master Fysiotherapie" wellicht ook interessant voor jou. 

Brochure aanvragen

Meer informatie over de fysiotherapeutopleidingen van Avans+ ? Ontdek meer in de brochure.