Skip to main content

Alles over onze hbo-v opleidingen

  • 07 mei 2024
  • Door: Jolanda de Kruijf

Waarom zou je na je mbo-verpleegkunde je hbo-verpleegkunde willen halen? Wat is het verschil tussen de verschillende hbo-verpleegkunde opleidingen? Afhankelijk van jou wensen en vooropleiding zijn er veel mogelijkheden. In deze blog vertellen we je daar meer over.

Wat is het verschil tussen mbo- en hbo-verpleegkundige

Mbo-verpleegkundigen zijn opgeleid om zelfstanding handelingen uit te voeren. Zij werken vooral in de planbare- en voorspelbare zorg en hebben zich ontwikkeld om excellente zorg te geven aan een individuele patiënt. Het verschil tussen een mbo-verpleegkundige en een hbo-verpleegkundige is dat een hbo-verpleegkundige is opgeleid om in onvoorspelbare en lastige situaties te kunnen schakelen. Zij hebben een rol als regieverpleegkundige waarbij zij een meer overstijgende positie kunnen pakken. 

Hbo-verpleegkundige

Vanuit de regering wordt de nadruk erop gelegd dat patiënten zelfredzaam en zelfverantwoordelijk zijn en zelf regie neemt over eigen gezondheid en gedrag. Voor de betrokken zorgprofessionals vraagt dit om een andere aanpak. Bij deze aanpak gaat het om samenwerking en afstemming over disciplines en verschillende sectoren heen en over regievoering over de samenwerking en het integrale aanbod. Met de vraag vanuit de regering ontstaat ook de behoefte aan meer hbo-verpleegkundigen. De hbo-verpleegkundige overziet het hele zorgproces en is een breed inzetbare professional die vanuit kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen. Daarnaast heeft de hbo-verpleegkundige een persoonlijke ontwikkeling ondergaan op gebied van verpleegkundig leiderschap wat hen helpt de leiding te nemen in complexe situaties.

Verpleegkunde deeltijd opleidingen

Wil jij je verpleegkunde opleiding in deeltijd volgen? Avans+ biedt 39 verpleegkunde deeltijdopleidingen aan waar van 14 verpleegkunde deeltijdopleidingen hbo-verpleegkunde. Deze hbo-verpleegkunde opleidingen laten zicht opdelen in losse modules van 10 weken en hbo-verpleegkunde bachelors die verschillen in duur afhankelijk van jouw voorkeur en vooropleiding. 

Hbo verpleegkunde

Ben jij BIG geregistreerd verpleegkundige maar heb je nog geen CZO specialisatie gedaan? Dan heeft Avans+ 2 hbo-verpleegkunde opleidingen die aansluiten bij jouw vooropleiding: de Bachelor of Nursing (hbo-v) of Bachelor of Nursing (hbo-v) in combinatie met CZO. 
De Bachelor of Nursing (hbo-v) is een hbo-verpleegkunde opleiding die is afgestemd op de eisen van die het veranderende beroep van verpleegkundigen stelt en is gebaseerd op het opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2030. 
De Bachelor of Nursing (hbo-v) in combinatie met CZO biedt jou de kans om zowel je hbo verpleegkunde te halen en meteen een CZO specialisatie.

Hbo opleidingen in de zorg

Heb jij een BIG registratie en al jouw CZO specialisatie gedaan? Dan is de Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen dé hbo opleiding in de zorg voor jou! Door jouw vooropleiding dan wel werkervaring kun je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking komen voor vrijstellingen waardoor de opleiding minder lang zou kunnen duren. 

De hbo-verpleegkunde modules zijn ook los te volgen met een studieduur van 10 weken per module. 

Ben je benieuwd naar de hbo-verpleegkunde deeltijd opleidingen van Avans+ en of het iets voor jou zou kunnen zijn? Bezoek dan een voorlichtingsbijeenkomst of vraag een adviesgesprek aan, we helpen je graag. In de brochure lees je alles over de deeltijd hbo-verpleegkunde opleidingen. 

Indien je nog meer wilt lezen over onze deeltijd hbo-verpleegkunde opleidingen en hoe deelnemers deze ervaren? Dan is de blog "Bachelor opleiding voor ervaren verpleegkundigen" wellicht ook interessant voor jou. 

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.