Skip to main content

HR bij Avans+: een fijne manier om meer te bereiken

  • 11 augustus 2021
  • Door: Sanne Mulder

Soms wil je je als HR-professional verdiepen in een specifiek onderwerp en daar een korte, gerichte opleiding voor volgen. Avans+ biedt daarvoor verschillende korte en lange HR-opleidingen aan. Zo kun je inspelen op actuele onderwerpen, wat direct meerwaarde oplevert voor jezelf én voor je organisatie. Sanne Mulder en haar werkgever, zorginstelling Reinaerde, maken hier inmiddels slim gebruik van. “Met het adviesrapport dat ik schreef over employer branding, zetten we nu concrete stappen.”

Persoonlijke groei

“Na mijn opleiding Commerciële Economie ben ik steeds blijven werken aan mijn persoonlijke groei. Bij Samen in de Zorg, een personeelsbemiddelaar in de zorg, kreeg ik onder meer de kans om een nieuwe vestiging op te zetten in Den Bosch. Ook mocht ik daar de opleiding Middlemanagement volgen. Gaandeweg besloot ik me verder te ontwikkelen richting het HR-vak. Samen in de Zorg bood mij de gelegenheid om de opleiding HR Instrumenten te volgen bij Avans+.”

Meer geleerd dan ik dacht

“Daarna ben ik overgestapt naar zorginstelling Reinaerde, waar ik als adviseur werving en selectie aan de slag kon gaan. Ik besloot om de volledige postbacheloropleiding Stel je eigen opleiding samen bij Avans+ af te ronden met nog twee modules. In overleg met mijn nieuwe werkgever heb ik gekozen voor modules die voor mijn functie en de organisatie het meest relevant waren: Adviesvaardigheden en Recruitment. Al snel ontdekte ik dat hier nog veel meer over te leren was dan ik al dacht. Vooral mijn nieuwe kennis over onboarding en employer branding kwam meteen van pas.”

De kunst van het adviseren

“Ik heb ook veel opgestoken over coachen en adviseren – en het verschil daartussen. Ik weet nu beter hoe je als adviseur naast leidinggevenden kunt gaan staan in uitdagende situaties. Hoe je op het juiste moment het juiste advies kunt geven. En ook hoe je zorgt voor vertrouwen en engagement, zodat leidinggevenden je advies overnemen en de juiste tools in handen hebben om het advies in de praktijk te brengen en het gesprek met een (nieuwe) medewerker of sollicitant aan te gaan.”

Ervaren docenten

“De HRM-opleidingen van Avans+ zitten goed in elkaar. Ze bevatten de nieuwste kennis en ontwikkelingen en worden gegeven door ervaren docenten uit het werkveld die steeds met aansprekende voorbeelden komen. Ik heb daarnaast veel geleerd van mijn mededeelnemers, die veelal vergelijkbare functies en rollen hadden bij andere organisaties. Wat me van Avans+ verder is bijgebleven, is de fijne sfeer. Het zijn leuke mensen die altijd laagdrempelig bereikbaar zijn. Ze houden prettig contact, ook als je de opleiding eenmaal hebt afgerond.”

Meer kennis en werkplezier

“Dankzij de modules van Stel je eigen opleiding samen sta ik steviger in mijn schoenen als partner en als adviseur. Ik heb meer inhoudelijke kennis én meer plezier in mijn werk dankzij de nieuwe uitdagingen die op mijn pad komen. Mijn opleiding heeft ook de organisatie veel gebracht. Ik heb onder meer ons proces rondom recruitment kritisch tegen het licht gehouden. Het adviesrapport over employer branding, dat ik tijdens mijn opleiding schreef, zijn we nu verder aan het uitwerken met een extern bureau. Daarnaast is de interne samenwerking intensiever geworden, bijvoorbeeld met de afdeling Communicatie. We werken nu samen een plan uit voor arbeidsmarktcommunicatie.”

Doorgroeien

“In de toekomst wil ik graag doorgroeien naar een functie als HR-adviseur of businesspartner. Door de opleiding heb ik meer vertrouwen in mezelf gekregen en voldoende bagage om de volgende stap te zetten. Het is ook fijn dat ik mijn kennis en kunde nu kan aantonen met een diploma. Toch ben ik nooit klaar met leren; ook modules als Strategische Personeelsplanning en Arbeidsrecht staan nog op mijn verlanglijstje. Daar wil ik me graag nog eens verder in verdiepen.”

Lees hier ook de ervaring van Natasja van Cittert, via Stel je eigen opleiding samen voor HRM heeft zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen in haar vakgebied.

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.