Skip to main content

HR bij Avans+: veel direct bruikbare kennis

  • 25 augustus 2021
  • Door: Steffie Machielsen-Smits

Soms wil je je als HR-professional verdiepen in een specifiek onderwerp en daar een korte, gerichte opleiding voor volgen. Avans+ biedt daarvoor verschillende korte en lange HR-opleidingen aan. Zo kun je inspelen op actuele onderwerpen, wat direct meerwaarde oplevert voor jezelf én voor je organisatie. Steffie Machielsen-Smits volgde drie modules via Stel je eigen opleiding samen: Valkuilen in het arbeidsrecht, HR-instrumenten en Adviesvaardigheden. “Vooral die eerste module was een schot in de roos en leverde een schat aan bruikbare kennis op.”

Meer theoretische onderbouwing

“Na mijn opleiding Business Administration ben ik aan de slag gegaan in de detachering en headhunting. Toen ik de overstap maakte naar een specifieke HR-rol, miste ik toch bepaalde kennis. Daarnaast deed ik veel op basis van gezond verstand. Ik zocht daarom meer theoretische onderbouwing. Vanuit mijn werk weet ik hoe waardevol goede diploma’s zijn. Zeker van een hogeschool die goed staat aangeschreven, zoals Avans+. Zo kwam ik daar terecht en ik heb geen spijt van die keuze. Bij Avans+ kon ik via Stel je eigen opleiding samen 3 modules combineren die aansloten op mijn wensen en hiermee het postbachelordiploma HR professional behalen.”

Goede en bruikbare voorbeelden

“Ik heb de dagopleiding in Utrecht gevolgd, die door corona deels online werd gegeven. De eerste module, Valkuilen in het arbeidsrecht, was ontzettend nuttig. We hadden een zeer ervaren docent die steeds goede en bruikbare voorbeelden gaf. Ook heb ik veel ervaringen uitgewisseld met mijn mededeelnemers. Daardoor weet ik nu precies waar ik zaken kan vinden als ik vragen heb over bijvoorbeeld verzuim of ontslag.”

Snel en praktisch

HR-instrumenten was ook heel leerzaam. Het lastige voor mij was wel dat deze module getoetst werd via een scriptie, waarin een bepaald HR-gerelateerd probleem volledig geanalyseerd en opgelost wordt. Daar leent mijn huidige werkomgeving zich gewoon wat minder voor. Wij lossen zaken meestal snel en praktisch op, zonder zo’n uitgebreide analyse. Gelukkig heb ik ook deze module uiteindelijk met een dikke voldoende kunnen afsluiten, maar dat heeft wel veel tijd gekost.”

Online was pittig

“De laatste, Adviesvaardigheden, vond ik de lastigste. Ook hier liep ik ertegenaan dat we in mijn huidige werkomgeving maar weinig van dit soort adviesgesprekken hebben. Ik ben als allround HRM’er verantwoordelijk voor het beleid én de uitvoering. Mocht ik in de toekomst bijvoorbeeld als zelfstandig HR-adviseur aan de slag gaan, dan ga ik zeker veel meer aan deze kennis hebben. Ik vond het daarnaast pittig om deze opleiding via Zoom te volgen. Adviesvaardigheden zijn toch prettiger te leren als je met mensen in één ruimte zit. Uiteindelijk heb ik ook deze module goed afgesloten, hoewel ik de lesstof in mijn huidige werk nog niet optimaal kan inzetten.”

Direct toepasbaar

“Al met al ben ik heel tevreden over Avans+ en over de opleidingen. Ik heb veel kennis en praktische vaardigheden opgedaan die ik direct kon inzetten. Daardoor kan ik mijn aanpak en adviezen nu beter motiveren, wat ook plezierig is voor mijn werkgever. Sommige elementen van de modules kan ik nu nog niet gebruiken, maar die zouden in de toekomst zomaar van pas kunnen komen in een andere baan of rol.”

Aanrader

“Ik zou deze modules zeker aanraden. Ze zijn inhoudelijk sterk en worden gegeven door ervaren docenten. Voor mij sloot de manier van toetsen soms niet helemaal aan op mijn dagelijkse praktijk en dat vond ik wel lastig. Ook de noodgedwongen overstap naar online maakte het zwaar voor mij, maar dat was gewoon pech. Ik zou namelijk zo wéér een opleiding bij Avans+ willen volgen. Ze helpen en ontzorgen je waar mogelijk en hebben alles goed voor elkaar. Erg fijn!”

Meer persoonlijke verhalen lezen over Stel je eigen opleiding samen voor HR? Lees over de ervaring van Sanne Mulder bij HR-instrumenten of over de 3 opleidingen van Natasja van Cittert.
 

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.