Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Kies je eigen leerroute en spreid je studiebelasting

  • 03 oktober 2019
  • Door: Avans+

We begrijpen als geen ander dat je de regie in handen wil houden als je je verder wil ontwikkelen. Je bepaalt liefst zelf wanneer en hoe je leert. Daar spelen we op in met de flexibilisering van de opleidingen Teacher leader, Taalcoördinator en Rekencoördinator van de vakgroep onderwijs. Lees snel verder en ontdek wat Avans+ je te bieden heeft.

Bepaal je eigen route

De opleidingen Taalcoördinator en Rekencoördinator waren eenjarige opleidingen, die startten in september en in juni werden afgerond met een postbachelordiploma. Ze volgden een vaste leerroute. Met ingang van dit schooljaar zijn de opleidingen opgesplitst in modules. Door het combineren van deze modules kan je kiezen voor de leerlijn innovatiecoach of de module gericht op de vakdidactiek. De modules zijn afzonderlijk en in willekeurige volgorde te volgen. De opleiding is dus veel beter af te stemmen op je behoefte en voorkeur. Als je vervolgens verder wilt studeren, is het handig te weten dat de innovatiecoach-leerlijn de basis voor de Teacher leader-opleiding vormt.

Mix van online en offline leren

Eigenhandig keuzes maken is belangrijker dan ooit. Op die manier kun je een opleiding goed in je drukke leven inpassen. Dankzij blended learning spreid je je studiebelasting makkelijk. We bieden je een sterke mix van online en offline leren. Natuurlijk zijn er groepsbijeenkomsten, plenaire bijeenkomsten en werk je in leerteams. Maar er gebeurt veel online via het social learning platform Curatr (ook wel Connect+) – en dat doe je als het jou uitkomt. Tijdens plenaire bijeenkomsten worden verdiepingsslagen gemaakt op basis van wat er op het social learning platform heeft plaatsgevonden. In leerteams wordt kennis gedeeld en geven deelnemers elkaar feedback. Wat verder belangrijk is: alles wat je leert tijdens de opleiding moet direct in verbinding staan met hetgeen je doet in je eigen organisatie. Alle opdrachten maken de vertaalslag naar de praktijk van het eigen werk.

Persoonlijk leiderschap

Bij Avans+ staat persoonlijk leiderschap hoog in het vaandel. Daarom zit persoonlijk leiderschap in iedere module verweven. Zelfkennis is ontzettend belangrijk. Als je je bewust bent van je capaciteiten, gewoontes, mogelijkheden en tekortkomingen, ben je prima in staat om optimaal te presteren. Dan kun je je zelf leiden in je zakelijke en privé leven. Dat is persoonlijk leiderschap. Omdat we dat zo belangrijk vinden, doe je als nieuwe deelnemer een ontwikkelassessment.

Nieuw: het ontwikkelassessment

Het is belangrijk dat je weet waar je staat en dat je je leerdoelen formuleert voordat de opleiding start. Daarom doe je een ontwikkelassessment voorafgaand aan de opleiding. Tijdens de opleiding vergaar je kennis, maar wat betekent dat voor je in de organisatie waar je werkt? Het dankzij het assessment verkregen inzicht in jezelf zorgt ervoor dat de opleiding krachtiger en het leereffect groter worden.

Wanneer begin je?

Met deze unieke aanpak streven we naar nog beter onderwijs. Spreekt onze nieuwe aanpak je aan? Neem dan contact met ons op via info@avansplus.nl of 076-525 88 04 en dan start je binnenkort nog met je nieuwe opleiding.