Skip to main content

€1000,- subsidie op je opleiding via het STAP-budget! Klik hier voor alle info

Wakker worden, tijd om te veranderen!

  • 07 februari 2017
  • Door: Talisa Brouwers

U bent in de bloei van uw leven. Na een behoorlijk aantal jaren werkervaring heeft u een goede carrière opgebouwd. De processen, gewoonten en uw gedrag zijn er inmiddels in geslepen. Veel van uw beslissingen maakt u op basis van uw onderbuikgevoel en uw ervaring. Dit gaat goed, maar u vraagt zich wel af: kan het niet nóg beter?

Dat is vaak de grootste drijfveer van onze deelnemers om een opleiding Management en bedrijfskunde te volgen. Ze hebben een ambitie om zichzelf verder te ontwikkelen om op die manier tot meer resultaat in het werk te komen. Tijd om te veranderen dus! Lees hieronder welke 3 punten onze deelnemers door middel van een opleiding kunnen verbeteren.

Verbeterpunt 1: Bedrijfsvoering effectief maken

De laatste tijd ziet u steeds vaker kansen om de bedrijfsvoering te optimaliseren, maar u weet niet goed hoe u dit methodisch en duurzaam moet aanpakken. U heeft interesse in meer verdieping in bedrijfskundige modellen en u zoekt naar meer inzicht in de samenhang tussen onderdelen in uw organisatie om deze met elkaar te kunnen verbinden. Want stel dat de strategie moet veranderen; wat betekent dat financieel gezien voor HR en/of de procesinrichting?

Kortom, u heeft de ambitie om een organisatievraagstuk vanuit verschillende invalshoeken te kunnen analyseren. Om vervolgens de oplossing te kunnen ontwerpen en de verandering in te zetten om zo het nieuwe, verbeterde resultaat resultaat te borgen. Zo vergroot u duurzaam en effectief de bedrijfsvoering van jouw organisatie.

Verbeterpunt 2: Een inspirerende manager worden

Om de bedrijfsvoering te optimaliseren en nog betere resultaten te behalen, moet u effectief kunnen samenwerken met zowel uw team als het hogere management. Aandacht voor uw persoonlijke ontwikkeling en uw stijl van leidinggeven is hierin cruciaal. Zo wilt u enerzijds effectief het management en andere stakeholders benaderen. En anderzijds is het zaak dat u ook draagvlak kunt creëren binnen uw team. Hoe zorgt u dat uw beleid en gekozen aanpak ook wordt geaccepteerd en geadopteerd? Hierbij is het belangrijk om anderen te inspireren en stimuleren. Want als uw collega’s vertrouwen hebben in u en de door u gekozen aanpak, realiseert u een sneeuwbaleffect en wordt uw bedrijfsvoering nog effectiever.

Verbeterpunt 3: Verandering succesvol realiseren

Een verbetering komt niet vanzelf. Vaak zet u hiervoor een verandertraject in. Wanneer u weet hoe de bedrijfsvoering efficiënter ingericht kan worden en hoe dit moet worden gerealiseerd, is het tijd om een veranderplan te maken. Zonder gedegen kennis en oefening daarin is het maken van een succesvol veranderplan natuurlijk erg lastig.

Herkent u deze 3 punten en wilt u zichzelf hierin verder ontwikkelen? Dan is onze opleiding Management en bedrijfskunde ook iets voor u.

Talisa Brouwers is productmanager Management & Bedrijfskunde bij Avans+. Heeft u vragen over de opleiding Management en bedrijfskunde en of deze bij u past? Neem gerust contact met haar op via tbrouwers@avansplus.nl.

Plaats ook een reactie

CAPTCHA Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.