Skip to main content

Veel gestelde vragen masters Fysiotherapie

  • 07 december 2023
  • Door: Jolanda de Kruijf

Voordat je begint aan je master Fysiotherapie, wil je natuurlijk weten welke vooropleiding nodig is en wat de relevantie is van een master Fysiotherapie. Hieronder geven wij antwoord op deze vragen, maar we helpen je graag persoonlijk tijdens een (online) voorlichting of in een persoonlijk adviesgesprek.

Welke vooropleiding heb je nodig voor de master gespecialiseerde fysiotherapie? 

Je hebt je bachelor Fysiotherapie nodig. Deze infographic geeft de verschillende opleidingsroutes weer. 

Wat is het verschil in inhoud en manier van lesgeven voor de masteropleidingen fysiotherapie bij Avans+  t.o.v. concurrenten?

Regulier onderwijs gaat vooral uit van lessen op locatie. Avans+ kijkt liever welke lesstof ook online kan worden aangeboden en welke niet. We noemen dit Blended learning, dit maakt de opleiding flexibel en het scheelt reistijd. Via onze online mogelijkheden hebben de deelnemers steeds laagdrempelig contact met elkaar en met de docenten. Verder is kenmerkt onze opleiding zich door praktijkgerichtheid. We willen echt dat je op de werkvloer merkt dat je een betere fysiotherapeut wordt.

Wat is het verschil tussen een versnelde masteropleiding fysiotherapie en een verkorte masteropleiding fysiotherapie?

De versnelde master is de 3-jarige complete masteropleiding maar dan met een hogere studiebelasting waardoor je sneller klaar bent. Je kunt de versnelde master in 1,5 of 2 jaar afronden na je Bachelor fysiotherapie. De verkorte master fysiotherapie is een master-na-master opleiding. Je hebt je masterdiploma fysiotherapie (Msc.) afgerond en kunt via een verkort traject van 1,5 jaar jouw 2e master behalen. Je leert dan alleen wat je nog niet weet, dat maakt het verkorte traject mogelijk. 

Welke master kun je doen na je bachelor?

Bij Avans+ kun je de volgende gespecialiseerde fysiotherapie masters volgen:
Master Bekkenfysiotherapie
Master Kinderfysiotherapie
Master Oncologiefysiotherapie
Master Geriatriefysiotherapie
Master Psychosomatische fysiotherapie

Welke titel heb je na je master fysiotherapie?

Na succesvolle afronden van je master fysiotherapie wordt aan jou de graad Master of Science toegekend. Je mag dan de titel Msc. gebruiken. 

Welke vervolgopleiding na je master fysiotherapie

Als je je master fysiotherapie hebt gehaald dan kun je via een verkort traject je 2de master halen in 1.5 jaar, onze zogenaamde master-na-master. De krijgt dan alleen de lesstof die je nog niet hebt gehad in je eerste master. Avans+ biedt dit aan in de volgende specialismen:
Master-na-master Bekkenfysiotherapie
Master-na-master Kinderfysiotherapie
Master-na-master Oncologiefysiotherapie
Master-na-master Geriatriefysiotherapie
Master-na-master Psychosomatische fysiotherapie
Beweegspecialist Huisartsenzorg

Werken en leren tijdens je masterstudie fysiotherapie bij Avans+:

Hoeveel uur werk moet ik hebben tijdens een master fysiotherapie? 

Tijdens je opleiding moet je vanaf jaar 2 minimaal 8 uur per week werken met de doelgroep. Wanneer je een versnelde master fysiotherapie volgt, dien je vanaf de module Visie, Modellen en Doelgroep minimaal 12 uur per week te werken met de doelgroep.
Hoe vind ik een werk-leren plek voor de master fysiotherapie
Je vindt een werk-lerenplek door opzoek te gaan naar een fysiotherapiepraktijk die plek heeft voor een stagiaire of een baan als fysiotherapeut. Mocht het je niet lukken deze te vinden dan denken we graag met je mee. Wij krijgen met regelmaat vacatures door van werkgevers die op zoek zijn naar goede fysiotherapeuten.

Wat als ik geen werk-lerenplek kan vinden? Kan ik dan wel starten met de opleiding?

Mocht je geen werk-lerenplek hebben dan kun je niet verder met de opleiding. We kunnen de opleiding dan doorschuiven tot het moment dat het wel gelukt is maar dit komt in de praktijk nooit voor. We vertellen je hier graag meer over in een persoonlijk gesprek.  

Praktische informatie over de Masteropleiding fysiotherapie bij Avans+:

Tot wanneer kan ik me aanmelden?

Je kunt je nog aanmelden tot de dag voor de start mits er plaats is. Maar optimaal is het niet want je mist een deel van de voorbereiding. Minimaal 6 weken van te voren is het beste.

Master fysiotherapie in termijnen betalen?

Ja dat kan zeker. Als je de opleiding wilt volgen bij Avans+ en je wilt termijnen betalen dan betaal je 5% toeslag op de opleidingsprijs. Je kunt per kwartaal of per jaar betalen.

Leslocaties master fysiotherapie, waar kan ik de master fysiotherapie volgen?

Je kunt de Master fysiotherapie volgen in de volgende plaatsen: Breda, Zwolle, Utrecht en Leiden.

Hoeveel studiebelasting voor de Master fysiotherapie?

Voor het reguliere driejarige traject: gemiddeld 14 uur per week. 
Voor het 1,5-jarige traject: 28 uur per week.
Voor het 2-jarige traject: 1e jaar 14 en 2e jaar 28 uur per week.

Hoelang duurt een master Fysiotherapie bij Avans+?

De reguliere master gespecialiseerde fysiotherapie bij Avans+ duurt 3 jaar. Met een hogere studiebelasting is het ook mogelijk om je master binnen 1,5 of 2 jaar te halen bij ons.

Meer informatie over de Masters fysiotherapie? Download hier de brochure, bezoek een voorlichtingsbijeenkomst of vraag een adviesgesprek aan, we helpen je graag bij het maken van de voor jou passende keuze.

Indien je nog meer wilt lezen over deze opleidingen dan vind je wellicht de blog over waarom elke fysiotherapeut zich zou moeten specialiseren interessant.

 

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.