Skip to main content

De voordelen van een incompany opleiding

  • 22 december 2022
  • Door: Lisa van Gastel

Wil jij jouw organisatie verder ontwikkelen of heb je meerdere collega’s die zich specifiek moeten verdiepen of verbreden? Dan is een incompany opleiding de oplossing om jouw personeel op te leiden. De basis van een incompany traject zijn de ambities en doelen van jouw organisatie. Vanuit daar wordt er gekeken naar wat een passend traject zou kunnen zijn voor de uitdagingen van jouw organisatie en medewerkers.

Wat is een incompany opleiding?

Een incompany opleiding wordt gegeven binnen een organisatie zelf. Dit kunnen bestaande opleidingen of modules zijn of een volledig maatwerktraject naar wens. Doordat je experts in huis haalt, is jouw organisatie het praktijkvoorbeeld tijdens de lessen. Daarnaast bepaal jij samen met je groep de locatie, dag en tijd. 

De voordelen van een incompany opleiding

+ Modules en (erkende) opleidingen naar wens
Kies uit een breed aanbod van modules van 10 of 20 weken of volledige opleidingen. 

+ Wat je leert, kun je direct toepassen
Alles wat je vandaag leert, is morgen in te zetten in je eigen werksituatie. Door de inbreng van cases en vragen vanuit de organisatie, los je met de gehele klas lopende vraagstukken op en verwerf je bruikbare kennis. 

+ Plan de opleiding wanneer het jou uitkomt
Is er sprake van seizoensgebonden werkzaamheden of zijn er belangrijke piekmaanden binnen jouw organisatie? Geen probleem, want je kunt de opleiding plannen wanneer het jouw organisatie en groep uitkomt gedurende het hele jaar. Je kiest zelf de startdatum maar kunt ook eventuele pauzes inlassen of de duur en intensiteit bepalen. 

+ Maatwerk mogelijk 
Je kunt kiezen voor bestaande opleidingen of modules maar als je een specifiek onderwerp of specialisatie zoekt, dan kun je voor maatwerk kiezen. Met een maatwerk opleiding kun je alles afstemmen op jouw organisatie en de medewerkers. De opleiding wordt ontwikkeld speciaal voor jouw organisatie die aansluit op jullie organisatiedoelen.

+ Geen extra reistijd voor iedere deelnemer
Je voorkomt extra reistijd en reiskosten van iedere losse deelnemer omdat ze al op locatie zijn, bij jou op kantoor of een externe locatie in de buurt. Dit scheelt niet alleen in efficiëntie maar dit is ook makkelijker te organiseren. 

+  Ervaren docenten uit de praktijk
Onze docenten komen uit de praktijk en hebben een bewezen staat van dienst. Door hun jarenlange praktijkervaring kunnen ze wetenschappelijke kennis en inzichten op een juiste manier vertalen naar professionele vaardigheden in de dagelijkse praktijk.

+ Effectievere samenwerking binnen de organisatie
Samen de opleiding volgen draagt bij aan teambuilding en zorgt voor een effectievere samenwerking binnen de organisatie. 

Hoe werkt een incompany traject?

De inhoud van alle incompany opleidingen worden volledig afgestemd op jouw organisatie, opleidingsbehoeften en casuïstiek. Vooraf worden behoeften, doelstellingen en het budget besproken. Afhankelijk van het onderwerp, wordt een docent gekoppeld aan het traject en wordt de verdere inhoud vastgesteld. Hierna gaan de aangewezen deelnemers en de docent aan de slag op een door jullie gekozen locatie. 

Samen kijken we welke route voor jouw organisatie het beste is. Wil je samen sparren of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor een incompany traject via info@avansplus.nl of telefoonnummer 088 - 9098000. We denken graag met je mee!

Waarom voor Avans+ kiezen? Je leest hier meer!

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.