Skip to main content

Waarom een postbachelor opleiding?

  • 17 april 2024
  • Door: Marie Catherine Wetzels

Bijna iedereen zal het wel herkennen: eens in de zoveel tijd willen we meer uitdaging of verantwoordelijkheid in onze baan. Misschien denk je er zelfs wel aan om een switch van vakgebied te maken. Wil jij jezelf specialiseren of overstappen van vakgebied? Dan is een postbachelor opleiding dé manier om je vaardigheden en kennis uit te breiden en je te onderscheiden op de arbeidsmarkt. In deze blog leggen we uit wanneer een postbachelor opleiding een uitkomst voor jou zou zijn.

Wanneer een postbachelor opleiding volgen?

De arbeidsmarkt verandert continu en vereist dat we voortdurend up-to-date blijven van de nieuwste methoden, kennis en vaardigheden. Een postbachelor opleiding, ook wel een post hbo genoemd, biedt hiervoor een oplossing. Met een postbachelor opleiding spijker je jouw kennis bij en doe je nieuwe vaardigheden op die relevant zijn binnen jouw vakgebied. Dit stelt je in staat om je te specialiseren in een specifiek gebied, waardoor je jouw concurrentievermogen en waarde voor werkgevers vergroot. Dit kan resulteren in meer verantwoordelijkheid in je baan en een hoger salaris. Een postbachelor opleiding is dus een mooie manier om een stap te maken in je carrière.

Een deeltijd postbachelor opleiding

Een postbachelor is bijna altijd een deeltijdopleiding naast je baan. Alle postbachelor opleidingen bij Avans+ volg je altijd deeltijd in de middag of avond. Omdat de post hbo opleidingen van Avans+ altijd in deeltijd gegeven worden, volg je jouw opleiding naast je werk. Jouw werkcontext is hierin altijd de belangrijkste leidraad. Dit zorgt ervoor dat je het geleerde direct toe kunt passen in de praktijk. Binnen je opleiding leer je daarnaast niet enkel van de docenten maar ook van je leerteam en mededeelnemers. Dit biedt naast de mogelijkheid om te netwerken met professionals uit jouw vakgebied ook de kans om te leren van de vraagstukken die mededeelnemers meenemen vanuit andere organisaties. 

Is postbachelor gelijk aan hbo?

Een post hbo opleiding, ook wel bekend als een postbachelor, bevindt zich op hbo bachelorniveau, maar biedt een meer gespecialiseerde focus. Terwijl een reguliere hbo bacheloropleiding een brede basis biedt, richt een post hbo opleiding zich op specifieke vakgebieden of beroepen. Hierdoor is het curriculum meer praktijkgericht en vaak ook korter dan van een reguliere hbo opleiding. Als deel van de toelatingseis voor een post hbo opleiding bij Avans+ kijken we dan naast je behaalde diploma’s ook vooral naar de werkervaring die je al hebt opgedaan.

Wat kost een postbachelor opleiding?

Wat het kost om een postbachelor opleiding te volgen, hangt heel erg af van de opleiding die je kiest. Zo bieden we bij Avans+ zowel modules op postbachelor niveau als gehele opleidingen aan. Een eendaagse module kan al starten vanaf ongeveer €350 terwijl een volledige postbachelor opleiding van 2,5 jaar rond de €25.000 uit kan komen.

Wil je graag een post hbo opleiding volgen maar zie je nog wat uitdagingen om je werkgever hiervan te overtuigen? Lees dan ook onze blog met 6 effectieve tips om ook jouw werkgever te overtuigen. Wist je dat er vaak ook subsidies en financieringen mogelijk zijn? Denk bijvoorbeeld aan het levenlanglerenkrediet of vakgebied specifieke subsidies zoals de Lerarenbeurs of NexTech. Bekijk een volledig overzicht van de mogelijkheden en wanneer je hiervoor in aanmerking komt op onze subsidies en financieringen pagina.

Postbachelor bij Avans+

Bij Avans+ worden ruim 200 postbachelor opleidingen aangeboden binnen meer dan 8 vakgebieden. Wil je meer weten over hoe wij jou verder kunnen helpen bij jouw groei? Kom dan langs bij een van onze voorlichtingsbijeenkomsten of plan een vrijblijvend adviesgesprek in voor de post hbo opleiding van jouw keuze. 

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.