Skip to main content

'Ze brengen kennis naar de werkvloer'

  • 30 juli 2019
  • Door: Karin Nachtegaal

Het hoofdkantoor van Nuon in Amsterdam is modern, ruim en licht. In deze gastvrije omgeving ontmoeten we Karin Nachtegaal. Ze is HR-Manager Customer & Solutions region NL & UK bij Nuon. Twee van haar collega’s hebben de opleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid (RADI) bij Avans+ gevolgd. Karin vertelt over de duurzame ambities van Nuon, ontwikkelingen binnen HR en het effect van de opleiding.

Streven naar duurzaamheid

Samen met het Zweedse moederbedrijf Vattenfall slaat Nuon een heel mooie nieuwe weg in. “We willen fossielvrij zijn in één generatie. Echt verduurzamen. Die ambitie en de technologische ontwikkelingen hebben gevolgen voor de medewerkers van Nuon. Binnen het bedrijf en zeker ook binnen mijn afdeling staat de klant nummer één”, vertelt Karin. “Als we willen verduurzamen is het belangrijk dat onze medewerkers voelen en geloven dat dit een belangrijke ontwikkeling is binnen de samenleving. Het is belangrijk dat we mensen enthousiasmeren en dat onze mensen een voorbeeldfunctie vervullen zodat we onze klanten er in mee kunnen nemen.”

Rol van HR

Volgens Karin speelt HR een belangrijke rol bij de ontwikkelingen: “We willen een cultuuromslag teweeg brengen waarbij we dit gedachtengoed uitdragen. Daarnaast zijn we een innovatief bedrijf dat steeds digitaler wordt. We staan voor de vraag hoe we mensen, die de juiste competenties hebben of willen ontwikkelen, aan boord krijgen en houden. Zo gaan wij aan het werk met Jobcrafting. Daarbij proberen we ervoor te zorgen dat de functie die mensen hebben en de werkzaamheden die ze verrichten zo goed mogelijk passen bij de fase van hun leven waarin ze verkeren. Dat maakt deel uit van onze verduurzaming. Enkele collega’s van HR vertelden me over RADI, een opleiding die goed aansluit bij de ontwikkelingen binnen Nuon.”

Naar de werkvloer

“Ik vind het heel mooi dat onze mensen dit oppakken. Inmiddels hebben ze de opleiding afgerond en hoewel het pittig was, kunnen we vaststellen dat ze heel veel hebben geleerd en RADI echt heel bruikbaar is. De opleiding heeft hen veel gebracht en ik heb hen gecomplimenteerd met het feit dat ze de kennis naar de vloer hebben gebracht. En daar gaat het natuurlijk om.”

Nieuwe inzichten

De opleiding heeft belangrijke take-aways. Hoe zorg je ervoor dat je het goede gesprek voert met medewerkers? Hoe zorg je ervoor dat mensen op de goede plek in de organisatie zitten? Hoe kijk je anders naar een organisatie dan op basis van aannames? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers op een goede manier naar hun eigen positie en ontwikkeling kijken?
“We zijn natuurlijk niet gister geboren. Dus we zijn al jarenlang bezig met deze thematiek. Als HR-afdeling zijn we altijd bezig met the next step, we verduurzamen en vernieuwen onafgebroken en daar helpt de opleiding van twee van mijn HR-collega’s enorm bij. Deze opleiding heeft echt nieuwe inzichten gebracht.”

Geïnteresseerd in de opleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid (RADI)? Bekijk onze opleidingspagina voor meer informatie.

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.