Skip to main content

Zou jij een MBA’er kunnen zijn?

  • 20 oktober 2014
  • Door: Esther van Atteveld

Als marketing/communicatie adviseur van Avans+ is het uiteraard ook goed om in ontwikkeling te blijven. We staan immers voor het verbeteren van prestaties bij professionals en u mag van ons hetzelfde verwachten. In dat kader sluit ik regelmatig aan bij de opstart van een opleiding. De informatie die vaak bij een voorstelronde wordt gedeeld is zeer interessant. Vorige week sloten wij aan bij de opstart van onze MBA. Een interessante groep mensen stelden zich voor…

Welkom zeer gemêleerd publiek

3 bestuurders uit het onderwijs, een directielid van een grote bank, een financiële man uit de slagerswereld, een adviseur voor pensioenen, een manager/techneut en een zorgprofessional: dé deelnemers voor de Nederlandstalige geaccrediteerde Master of Business Administration (MBA) van Avans+ najaar 2014. 3 Dames, 6 heren. Een zeer gemêleerd publiek. Allemaal mensen met uiteenlopende beweegredenen om hier aanwezig te zijn bij deze opstart, maar 1 ding hebben ze gemeen: ze willen allemaal beter worden in dat wat ze doen!

Ook de weg hiernaartoe is voor ieder verschillend geweest. De ene heeft die positie boven in het organogram al bemachtigd en is op zoek naar versteviging in zijn of haar professie, terwijl de ander aan het begin van een nieuwe uitdaging staat en op zoek is naar de juiste (management)basis. Maar de gastheer, voormalig MBA’er, van deze middag spant wel echt de kroon: Anthony van Ganzenwinkel MBA BMA RAB, docent/begeleider Avans+. Zijn pad laat zien dat echt alles mogelijk is, zolang je maar in jezelf gelooft. Met een afgeronde conservatorium opleiding verwacht je niet direct iemand die een mode imperium opbouwt en een grote jongen blijkt te zijn in de metaalconstructie industrie. Hij heeft al zijn bedrijven inmiddels succesvol verkocht en staat nu al enige tijd bij Avans Hogeschool voor de klas. Vanaf dit najaar verzorgt hij het onderdeel Business project uit het MBA programma van Avans+.

Balans

Na zoveel succes, en niet echt nog iets te moeten, wilde hij doen waar hij altijd erg veel energie van krijgt: mensen verder helpen. Mensen helpen het beste uit zichzelf te halen. Hij wil een motivator en inspirator zijn. Hij gunt iedereen het succes wat op zijn pad is gekomen. Maar voor niks gaat de zon op, ook Anthony heeft hard moeten werken om dit alles te bereiken. Aan een MBA opleiding beginnen en deze succesvol afronden vraagt namelijk nogal wat van de deelnemer. Dat wordt ook al snel duidelijk tijdens de introductie. De zorg voor een verstoorde balans werk-privé-opleiding is bij ieder wel (latent) aanwezig, maar de drang om het beste uit zichzelf te halen om vervolgens succesvol te zijn, wint het van deze onzekerheid. Ze gaan er allemaal 100+% voor.

Divers

De reden van deze deelnemers om de MBA bij Avans+ te gaan volgen is ook divers, maar de gezamenlijke noemers blijken: de praktisch ingerichte opzet van de opleiding met daarin de ruimte voor de casussen uit de eigen praktijk. En de diversiteit van de groepssamenstelling. Deze mensen willen duidelijk leren van elkaar. Ze zijn nieuwsgierig naar elkaars aanpak in de praktijk en de chemie was al binnen enkele minuten merkbaar. Want wat de technische man in zijn dagelijkse werk heel normaal en efficiënt vindt, deed de zorgprofessional versteld staan. Ieder brengt heel duidelijk zijn of haar ervaring en specialisme in en dit lijkt een absolute pre te zijn in de opleiding.

Een bewuste keuze

In 3 van de 4 masterclasses uit de MBA maakt het business project onderdeel uit van het programma. In de eerste masterclass Bedrijfskundig management voor professionals gaan de deelnemers aan de slag met een onderwerp uit de praktijk van één van de deelnemers. Gedurende de looptijd van de masterclass wordt er gewerkt aan het project wat dus parallel loopt aan de overige bijeenkomsten uit masterclass 1.

Ik was als ‘buitenstaander’ alleen al onder de indruk van de studiebelasting rondom het programma van dit business project, laat staan de agenda die er nog bijkomt voor de overige onderwerpen. Maar het werd me al snel duidelijk dat de inspirerende studieomgeving de deelnemers meer energie op gaat leveren dan dat het ze gaat kosten: dit ontwikkeltraject is een zeer bewuste keuze.

Wordt vervolgd

Behalve de enorme persoonlijke ontwikkeling die ze straks hebben doorgemaakt, zijn ze stiekem ook allemaal heel trots op de titel die ze mogen gaan voeren. Dat is zeker niet het belangrijkste, maar is wel een waardevolle bijkomstigheid. Maar zover is het nog niet. Ik sluit halverwege de opleiding nog maar eens aan bij één van de bijeenkomsten. Ik ben zeer nieuwsgierig naar hoe het ze vergaat, wat ze tot dan toe hebben geleerd en hoe ze dat toepassen in de praktijk. Bent u ook nieuwsgierig, houd dan de Avans+ blog in de gaten!

Ben jij net zo ambitieus als dit gemêleerde gezelschap? Kijk dan naar een van de bedrijfskundige master opleidingen van Avans+. Heb je vragen of wil je meer informatie, maak dan vrijblijvend een afspraak met onze productmanager Bedrijfskundige masters Esther van Atteveld 0900 110 10 10 (lokaal tarief) of mail evanatteveld@avansplus.nl

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.