Vroeger of later, de Omgevingswet komt eraan. Er staan grote veranderingen op stapel voor adviseurs in de fysieke leefomgeving. Als het werken binnen de nieuwe dynamiek van de Omgevingswet je ambitie is, dan heeft Avans+ daarvoor de beste opleidingen, voor jou persoonlijk, maar ook voor je organisatie of team.

Dat kan op drie manieren:

1. Al anderhalf jaar voeren wij de – ondertussen geaccrediteerde – bacheloropleiding Omgevingskunde. In drie jaar ontwikkel je je in de volle breedte tot adviseur fysieke leefomgeving binnen de kaders van de Omgevingswet. Voor elke VTH medewerker en adviseur fysieke leefomgeving die een bachelordiploma wil halen. 

2. Alle onderdelen uit de opleiding zijn ook als aparte leerlijn te volgen. Zo kun je jezelf bekwamen in Werken met de Omgevingswet, Adviseren rond omgevingsplannen, Omgevingsvisie en -management, Energietransitie, Fysieke omgevingsvergunningen, De leefomgeving binnen de Omgevingswet, en Toezicht binnen de Omgevingswet. Voor elke VTH medewerker en adviseur fysieke leefomgeving die een bachelordiploma niet per se ambieert, maar zich op specifieke gebieden wel op dat niveau wil ontwikkelen.

3. Tot slot zijn alle onderdelen uit de opleiding ook als in-companytraject te organiseren. Wanneer je je samen met collega’s van je eigen en/of andere instellingen wilt scholen, dan kunnen wij dat verzorgen in de periode en op de locatie, die jullie het beste schikt. Met verder dezelfde voordelen als hierboven genoemd.

Samengevat alle voordelen van de Avans+ trajecten op een rij:

  • Je wordt dé adviseur over complexe bedrijfsmatige en particuliere activiteiten binnen de fysieke leefomgeving, de spil tussen overheid, burgers en ondernemingen;
  • Zowel de gehele opleiding als de losse modules sluiten aan bij de kwaliteitscriteria 2.2;
  • Je volgt geen cursus, maar een gedegen opleiding op bachelorniveau die door de NVAO is geaccrediteerd;
  • We spelen in op jouw huidige werksituatie en bereiden je voor op de nabije toekomst;
  • De combinatie tussen theorie en praktijk: er wordt zoveel mogelijk getoetst binnen je eigen werkpraktijk middels concrete producten;
  • Niet alleen jijzelf, maar ook je eigen organisatie heeft er door deze werkwijze direct profijt bij;
  • Uitzicht op een diploma op bachelorniveau bij afronden van alle modules;
  • Werken aan teambuilding door losse modules als maatwerk voor groepen collega’s te organiseren.

Meer weten?

Wij helpen je graag bij het bepalen welke opleiding het beste bij jou past. Bekijk onze opleidingen omgevingskunde of neem contact op met opleidingsmanager John Hageman via e-mail of telefoon 076-52 58 802.