Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Proces en tools van loopbaancoaching

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.895,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 01-03-2024 Utrecht
  • 15-05-2024
  • 15-05-2024 Breda
  • 15-05-2024 Den Bosch
  • 15-05-2024 Eindhoven
  • 17-05-2024 Utrecht
  • 04-09-2024 Breda
  • 06-09-2024 Utrecht
Download brochure
Proces en tools van loopbaancoaching
Iets voor jou?
 • Je wilt optimale loopbaanbegeleiding bieden aan organisaties en individuen. 
 • Je wilt het proces van loopbaancoaching zelfverzekerd kunnen uitvoeren.
 • Je wilt de tools die je hebt op het gebied van loopbaancoaching uitbreiden.

De vraag naar goede loopbaanbegeleiding neemt toe. Dat komt onder andere door meer aandacht voor interne en externe arbeidsmobiliteit, duurzame inzetbaarheid, langer doorwerken en talentontwikkeling. Steeds meer mensen vragen zich af welke rol of functie ze ook zouden kunnen uitoefenen met hun talenten. Krijg jij steeds meer te maken met vragen rondom de verschillende facetten welke passen binnen een loopbaantraject of zoek je een module die je versterkt als professional in jouw huidige rol als loopbaancoach? Deze module geeft je naast theoretische kennis een actieve, directe toepassing in jouw eigen praktijk.

Om een kandidaat te ondersteunen om de match te maken tussen rol/functie en hun talenten kun je een diversiteit aan tools inzetten. Welke tools je wanneer inzet en in welke fase van het loopbaantraject is de basis van iedere loopbaancoach. Alleen zo kun je een kandidaat gestructureerd begeleiden. Dat is waar de focus ligt binnen deze module.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding; je bent sinds enkele jaren werkzaam als loopbaanadviseur of HR-professional en je wilt jezelf verder ontwikkelen tot loopbaancoach. Hiervoor ben je op zoek naar een gestructureerde aanpak van loopbaancoaching en een aanbod van verschillende tools en instrumenten die je in trajecten met kandidaten in kunt zetten. Heb je geen gerelateerde functie, maar ben je toch geïnteresseerd in de opleiding, vraag dan een gesprek aan met onze opleidingsadviseur om de mogelijkheden te bespreken. Deze module is namelijk ook interessant wanneer je als zelfstandig loopbaancoach aan de slag wilt gaan.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.

  Connect+

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving, Connect+. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en).

  Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module Proces en tools van loopbaancoaching heeft een doorlooptijd van 10 weken. 

  De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Proces en tools van loopbaancoaching zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.895,-
  • Leermiddelen: € 435,-
  • Boeken: circa €  35,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 280,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Proces en tools van loopbaancoaching

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van de module Proces en tools van loopbaancoaching heb je een eerste stap gezet richting een postbachelordiploma. Een postbachelordiploma bestaat in totaal uit 3 modules. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de postbacheloropleiding Loopbaancoaching, bij ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Je bent in staat om een loopbaancoachingstraject methodisch en activerend vorm te geven. Je laat de regie bij de kandidaat en faciliteert het proces door gestructureerd de verschillende fasen van loopbaancoaching te doorlopen en hierbij tools en interventies in te zetten die aansluiten bij de vraag en context van jouw kandidaat. Je hebt een overzicht van trends en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en benut dit in het loopbaantraject. Je bent je bewust van jouw rol in het proces en handelt hierin onafhankelijk en ethisch. Je hebt een loopbaantraject vorm gegeven zoals dat noodzakelijk is als een van de voorwaarden om je te kunnen laten registreren bij de beroepsvereniging van loopbaancoaches, NOLOC.

  De toetsopdracht bestaat uit 2 onderdelen. Een video opdracht als proeve van bekwaamheid. Hierin laat je jouw begeleiding van de kandidaat zien met daarbij de effectieve inzet van tools/instrumenten. Het tweede onderdeel is een verantwoordingsdocument. In dit document verantwoordt je de door jou gekozen route, overwegingen bij en de inzet van tools en instrumenten, jouw persoonlijke ontwikkeling en jouw rolprofessionaliteit. Je legt de verbinding  tussen opgedane theoretische kennis, inzichten in de rol van loopbaancoach, het proces van de kandidaat en jouw eigen gedrag

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Voorbereidingsopdracht

  Voorafgaand aan de start van deze module ga je op zoek naar 2 kandidaten met een actuele loopbaanvraag. Deze loopbaanvraag beslaat het gehele proces van loopbaancoaching met een gemiddelde duur van ongeveer 3 maanden. Voorafgaand aan de start van deze module is het van belang dat de afspraken voor de begeleiding in het loopbaantraject reeds gepland zijn met je kandidaten. Aanvullende informatie hieromtrent volgt na jouw inschrijving voor deze module.

  Thema’s en onderwerpen

  Een loopbaantraject kent verschillende fasen. Het is immers een zoektocht voor de kandidaat in “Wie ben ik?”, “Wat wil ik?”, “Wat kan ik?” en “Hoe kan ik dat bereiken?”. De leeractiviteiten in het programma zijn hierop gebaseerd. We behandelen een aantal tools uitgebreid in deze module. Daarnaast krijg je een toolbox aangereikt waar je gebruik van kunt maken.

  De onderwerpen van deze module zijn:

  • Intake en biografisch werken
  • Psychologische testen
  • Grow methode
  • 360 Feedback, kwaliteitenspel en kernkwadranten
  • Ethisch handelen; overtuigingen, valkuilen en blokkades
  • Beroepskeuze zelf onderzoek (BZO) en het levensverhaal
  • Trends en ontwikkelingen arbeidsmarkt
  • Koersbepaling, weerstanden en aanpak en planning realisatie

  programma proces en tools van loopbaancoaching
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven