Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Loopbaan­coaching

5
1 review
 • niveau Postbachelor
 • duur 30 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 5.995,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 01-03-2024 Utrecht
  • 15-05-2024 Breda
  • 15-05-2024 Den Bosch
  • 15-05-2024 Eindhoven
  • 15-05-2024 Rotterdam
  • 17-05-2024 Utrecht
  • 04-09-2024 Breda
  • 04-09-2024 Den Bosch
  • 04-09-2024 Eindhoven
  • 04-09-2024 Rotterdam
  • 06-09-2024 Utrecht
Download brochure
Opleiding loopbaancoaching
Iets voor jou?
 • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding en je wilt jezelf verder ontwikkelen tot loopbaancoach en je coachingsvaardigheden verdiepen. 
 • Je zoekt een opleiding die aansluit bij het beroepsprofiel van het NOLOC.
 • Je bent werkzaam binnen een organisatie of als ZZP-er.

De vraag naar goede loopbaanbegeleiding neemt toe. Dat komt onder andere door meer aandacht voor interne en externe arbeidsmobiliteit, duurzame inzetbaarheid, langer doorwerken en talentontwikkeling. Steeds meer mensen vragen zich af welke rol of functie ze ook zouden kunnen uitoefenen met hun talenten. Wil je jezelf ontwikkelen tot loopbaancoach en zo een actieve bijdrage leveren aan mobiliteit en ontwikkeling van mensen en organisaties? Dan is deze opleiding wat voor jou. De opleiding sluit aan bij het beroepsprofiel van het NOLOC.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Samen met andere professionals wil je kennis opdoen en sparren over loopbaanbegeleiding. Je verdiepen in het proces van loopbaancoaching en de tools en instrumenten die je hierbij kunt inzetten. Je wilt je coachingsvaardigheden verdiepen zodat je de regie bij de coachee kan laten.  

  Heb je geen gerelateerde functie maar ben je toch geïnteresseerd in de opleiding loopbaancoach, vraag dan een gesprek aan met onze opleidingsadviseur om de mogelijkheden te bespreken. Deze opleiding Loopbaancoaching is namelijk ook interessant wanneer je als zelfstandig loopbaancoach aan de slag wilt gaan.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte training loopbaancoaching moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module loopbaancoaching antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar tijdens deze loopbaancoaching opleiding.

  Leeromgeving van opleiding loopbaancoach

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving, Connect+. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en).

  Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de training loopbaancoaching voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Loopbaancoaching heeft een doorlooptijd van 30 weken. 

  De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond- variant en een dag- variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 14:00u - 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 9:00u - 16:00u op vrijdag in Utrecht. De totale opleiding bestaat uit 8 – 10 fysieke bijeenkomsten. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten, het uitwerken van opdrachten en het begeleiden van kandidaten nemen daarnaast ongeveer 6 uur per week in beslag.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Loopbaancoaching zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 5.995,-
  • Leermiddelen: € 435,-
  • Arrangementskosten: € 595,-
  • Boeken: circa € 160,-. Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Betalingstermijnen
  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze loopbaancoaching opleiding ontvang je het postbachelordiploma Loopbaancoaching.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van de opleiding Loopbaancoach heb je je gespecialiseerd in een vakgebied van HRM. Binnen Avans+ kun je je vervolgens verder specialiseren of verbreden. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Je bent in staat om een loopbaancoachingstraject methodisch en activerend vorm te geven. Je laat de regie bij de kandidaat en faciliteert het proces door gestructureerd de verschillende fasen van loopbaancoaching te doorlopen en hierbij tools en interventies in te zetten die aansluiten bij de vraag en context van de kandidaat. Je hebt een overzicht van trends en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, beroepen en opleidingen en benut dit in het loopbaantraject. Je bent je bewust van jouw eigen rol in het proces en handelt hierin onafhankelijk en ethisch. Door het versterken van jouw coachingsvaardigheden ben je in staat om het proces van de kandidaat optimaal te begeleiden.

  Deze opleiding Loopbaancoaching sluit aan bij de eindtermen van het beroepsprofiel van de beroepsvereniging van loopbaancoaches: NOLOC. In de laatste module wordt uitgebreid stil gestaan bij de eisen voor het register loopbaancoach van het NOLOC (dossier met daarin twee loopbaantrajecten, professionele ontwikkeling in jouw rol als loopbaancoach en onderbouwing met de kennisvakgebieden). Met de opleiding ben je klaar om het certificeringsproces bij de beroepsvereniging van loopbaancoaches: NOLOC te doorlopen. Het enige criteria waar je dan mogelijk nog niet aan voldoet betreft de eis met betrekking tot de hoeveelheid ervaring die je dient te hebben. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding loopbaancoach? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Loopbaancoaching

  Het programma bestaat uit de volgende modules:

  programma Loopbaancoaching
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  1 review
  Download brochure Inscrijven