Skip to main content

Bezoek woe 14 juni om 19.00u de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan!

De Operational auditor biedt uitkomst!

  • 17 februari 2021
  • Door: Björn Walrave

Lopen onze processen wel beheerst? Gaan we onze doelen dit jaar wel behalen? Hebben we onze fysieke toegangsbeveiliging wel goed ingeregeld? En is onze administratieve verwerking wel op orde? Zomaar wat vragen die bij het management, de directie en het bestuur van een organisatie zouden kunnen spelen. Of zelfs, waar zij wakker van zouden kunnen liggen. Gelukkig biedt de operational auditor uitkomst! Hij of zij kan deze en andere vragen die bij het management en/of bestuur spelen beantwoorden en hen daarmee ontzorgen. Dat doet de operational auditor door op een gedisciplineerde en systematische wijze onderzoek te doen naar de beheersing binnen de organisatie. Het zwaartepunt ligt hierbij op de vraag of deze beheersing zodanig is, dat het aannemelijk is dat de organisatie haar doelen in de toekomst gaat behalen. Een blik naar voren dus! Het maakt de operational auditor een waardevolle functionaris voor alle middelgrote en grote organisaties.

De toegevoegde waarde van de operational auditor

Het moge duidelijk zijn: van de operational auditor wordt veel gevraagd. Zo moet hij of zij in staat zijn de werkelijke onderzoeksvraag helder te krijgen, voor het toetsen hiervan een referentiemodel op maat te kunnen ontwikkelen, op een deugdelijke wijze de werkelijke (beheers)situatie in kaart te kunnen brengen en bevindingen op een overtuigende wijze te kunnen presenteren. En dit op een manier dat het management daadwerkelijk wordt aangezet tot actie. Want dat is waar de werkelijke toegevoegde waarde van de operational auditor ligt: het lerende vermogen bij het management en de medewerkers van de organisatie te verstevigen ten behoeve van doelrealisatie. De operational auditor moet dus een echte alleskunner zijn; een schaap met vijf poten. Vaardig in onderzoeksmethodiek, gedisciplineerd, analytisch sterk, communicatief vaardig en overtuigend. En niet onbelangrijk, hij of zij moet een rechte rug hebben en staan voor de goede zaak!

Zelfstandig een operational audit leiden

Het zijn precies die zaken waar we in de opleiding Operational auditing het accent op leggen. Wij zorgen ervoor dat onze studenten na afloop van de opleiding in staat zijn zelfstandig een operational audit te leiden en uit te voeren. En wel zodanig, dat het management met de uitkomsten van het onderzoek direct aan de slag kan en wil gaan. En dat directie en bestuur ontzorgd worden. Zodat zij ’s nachts de slaap weer kunnen vatten!

Is de opleiding Operational auditing iets voor jou?

Wil je weten of onze opleiding tot operational auditor iets voor jou is? Lees dan alles over de opleiding Operational auditing!

Plaats ook een reactie

CAPTCHA Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.