Skip to main content

Bezoek onze open dag op zaterdag 7 oktober in Breda. Klik hier voor meer informatie.

Data Science

Inschrijven
Iets voor jou?
 • Je wilt je verder verdiepen in Data science om toe te gaan passen in je organisatie
 • Je wilt data succesvol in kunnen gaan zetten
 • Je wilt je ICT carrière verder ontwikkelen

Er vinden doorlopend nieuwe ontwikkelingen plaats, die een groei in productie en gebruik van data hebben veroorzaakt. Denk aan vergaande automatisering van processen, het gebruik van modellen voor het voorspellen van resultaten en het verder automatiseren van deze modellen of de inzet van een diversiteit van sensoren die data produceren. Allen technische ontwikkelingen die het verwerken van grote hoeveelheden data op eenvoudige manier faciliteren.

In de module Data science staat centraal welke rol je als data/software engineer kunt nemen om de balans te vinden tussen een kwalitatief goede oplossing en periodiek waarde te leveren aan de gebruikersorganisatie.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ambitieuze professional. Je werkt bijvoorbeeld met data of je wilt met data gaan werken. Je vindt het interessant om de technologische trends goed te vertalen naar bruikbare toepassingen, rekening houdend met het belang van data en een goede beveiliging. Daarnaast wil je graag verder groeien in jouw carrière.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze module heeft een looptijd van 10 weken en wordt hands-on in een combinatie van fysiek en online onderwijs aangeboden. Op de eerste bijeenkomst wordt een eindopdracht besproken waarmee de module wordt afgerond. Je verwerft voldoende kennis om een deel van deze opdracht per sessie af te ronden.

  Aan het einde van de module ben je zelf verantwoordelijk om in het assessment aan te tonen welke leerdoelen je bereikt hebt op basis van bewijslast, die tijdens de module geproduceerd is. De rol van de docent zit hem dan ook niet uitsluitend in het uitleggen van theorie, maar meer in het begeleiden en coachen van de deelnemers bij de uitvoering van de eindopdracht. Hij speelt een rol bij het verdiepen, verbreden en verrijken van de (opgedane) kennis en weet dit aan de praktijk te verbinden.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module bestaat uit 5 bijeenkomsten die worden gegeven in een periode van 10 weken. In week 1 tot en met 8 van de module volg je tweewekelijkse werkbijeenkomsten. Het gehele blok kun je de docenten raadplegen als je vragen hebt. In week 8-9 vindt de toetsing plaats door middel van een assessment. De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Data Science zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.920,-.
  • Arrangementskosten: € 125,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingassessment te doen. Wil je meer weten, neem dan contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een certificaat van Avans+. Deze module maakt deel uit van de bacheloropleiding Software engineer. Ga je verder met de bachelor Software engineer dan telt deze module mee in het totale curriculum.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van deze module heb je gedegen inzicht gekregen in data science en kun je de inhoud praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor jouw organisatie. Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  In de module Data science gaan we in op alle aspecten van data in een bedrijf. We kijken naar de manieren waarop data in een bedrijf beschikbaar komt en op welke manier data in een bedrijf gebruikt mag worden. In het programma komen diverse onderdelen aan bod, zoals:

  + Een introductie in Data science en de definitiebepaling.

  + Big data en kunstmatige intelligentie, met diverse vormen van AI, machine learning en neurale aspecten.

  Programma Data Science
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven