Skip to main content

Kom woensdag 31 januari naar de voorlichtingsbijeenkomst in Breda. Meld je hier aan!

Ethical hacking / penetration testing

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 7,5 uur per week
 • studiekosten 875,-
Download brochure
Ethical Hacking / Penetration testing
Iets voor jou?
 • Je wilt alles weten over ethical hacking en penetration testing en dit concreet toepassen in jouw werk.
 • Je zoekt een IT module die aansluit bij jouw werkervering en -niveau.

Deze Ethical Hacking opleiding is ontworpen als een reeks hands-on trainingssessies die je klaarstomen om als Pentester (Cyber Soldier) deel te nemen aan het cyber-slagveld! Om dit doel te bereiken, moeten we eerst het cyber-slagveld, concepten, actoren, strategieën, technieken en tools begrijpen!

Zodra iedereen bekend is met de basis en klaar is, duiken we in de geest van hackers. We zullen ons concentreren op verschillende hack-stadia, de bijbehorende tools en procedures. Een breed scala aan hack-tools, aanvalsvectoren, technieken en procedures wordt tot uitgebreid behandeld en meegewerkt.

We gaan alle fases doorlopen van verkenning, enumeratie, scannen van kwetsbaarheden tot uitbuiting, post-exploitatie van doelwitten. We gaan ook leren hoe wachtwoorden gekraakt kunnen worden. We gaan verder met netwerkaanvallen (bekabeld en draadloos), social engineering-aanvallen, webapplicatie-aanvallen (OWASP Top 10) en nog veel meer.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt affiniteit met software ontwikkeling en bent werkzaam op dat gebied. Cyber security heeft jouw belangstelling en je wilt graag weten hoe je hier praktisch een rol in kunt vervullen. Dat kan door de beginselen van ethical hacking en penetration testing onder de knie te krijgen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Ethical hacking opleiding wordt volledig online aangeboden. Het is hands-on en probleemgestuurd. In de eerste les wordt een eindopdracht door de docent met de deelnemers besproken. De deelnemers maken deze eindopdracht geleidelijk af met de concepten die ze in de lessen leren. Met het afronden en presenteren van deze eindopdracht rond een deelnemer met succes een opleiding af.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Ethical hacking opleiding bestaat uit 5 online bijeenkomsten van drie uur. Deze worden gegeven in een periode van 10 weken. In de weken waarin geen bijeenkomsten plaats vindt is de docent beschikbaar voor vragen en begeleiding van de eindopdracht. De begeleiding wordt aangeboden per telefoon, per email of in een online sessie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Ethical Hacking / Penetration testing zijn € 875. Omdat opleidingskosten vrijgesteld zijn van BTW, is dit het netto bedrag.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module Ethical hacking / penetration testing ontvang je een Avans + certificaat. Dit certificaat brengt je een stap dichter bij deelname aan de opleiding Cyber Security. Dit is een uitstroomrichting van de Bachelor Software Engineer.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de afronding van de deze cursus Ethical hacking / penetration testing heb je een gedegen inzicht gekregen in de technieken van Ethical Hacking en Penetration testing. Je kunt dit praktisch vertalen naar bruikbare testcases om applicaties voor cybersecuriy aanvallen te beschermen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  De volgende onderwerpen komen aan bod in deze opleiding

  1. Introductie Pentesting

  2. Network Security

  3. Vulnerability Research

  4. Introduction to Web Hacking

  5. Privilege Escalation

  Gezien de beperkte contacturen, worden de deelnemers wekelijks gevraagd om een aantal onderdelen/onderwerpen zelf te gaan onderzoeken en oefenen.

  --
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven