Skip to main content

Bezoek woe 14 juni om 19.00u de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan!

Masterclass Pipeline Technology - Pijpleidingtransport (MPT)

 • niveau Masterclass
 • duur 6 maanden
 • studiebelasting 112 uur
 • studiekosten 2.600,-
Masterclass Pijpleidingtransport
Iets voor jou?
 • Je bent in het bezit van een bachelorgraad en werkzaam in een organisatie betrokken bij ondergronds transport 
 • Het is jouw ambitie om je verder te ontwikkelen in diverse aspecten rond pijpleidingtransport 
 • Je wilt je zicht op het vakgebied van ondergronds leidingtransport verbreden om een beter professional te worden binnen het vakgebied.

Je krijgt een overzicht van de diverse ondergrondse leidingsystemen. Per medium (water, gas, warmte, chemie, hoogspanning) wordt globaal aandacht besteed aan maatschappelijke ontwikkelingen, aan de technische kenmerken en werking van de systemen en aan de organisatorische kant van het pijpleidingtransport.

Daarna start de verdieping waarbij ondergrondse leidingen als transport- en distributiemodaliteit voor vloeistoffen, gassen en goederen afgezet worden tegen de andere modaliteiten (weg-, water-, spoor- en luchtvervoer). Je leert waar de kantelpunten liggen voor de keuze tussen de ene of de andere modaliteit en dus bij welke vervoersbehoefte een pijpleiding de gunstigste keuze is. 
Speciale aandacht is er voor de complexe pijpleidinginfrastructuur en verdere ontwikkeling daarvan in havengebieden en chemieclusters. Andere en innovatieve pijpleidingsystemen gaan nodig zijn om de toenemende behoefte aan alternatieve energiedragers, energiesystemen en energieopslag handen en voeten te geven. In deze module wordt daaraan ruim aandacht besteed, in samenhang met duurzaamheid en circulariteit van leidingsystemen en een kijk op de vertaling van overheidsbeleid naar de praktijk. Ook  is er nog kort aandacht voor offshore leidingsystemen
 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent werkzaam bij een organisatie die betrokken is bij ondergronds transport. Bijvoorbeeld een overheidsinstantie die zich bezighoud met regelgeving, een pijpleidingbeheerorganisatie verantwoordelijk voor de continuïteit en de veiligheid van pijpleidingtransportsystemen, een ingenieursbureau dat pijpleidingsystemen ontwerpt, een aannemingsbedrijf, een dienstverlenend bedrijf of een toeleverancier van materialen.

  Jij wilt kennis van en inzicht krijgen in de technische/logistieke aspecten van ondergronds transport. Daardoor begrijp je de onderlinge samenhang en ben je in staat om op een strategisch niveau met alle bij ondergrondse leidingen betrokken stakeholders hierover te kunnen praten.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uniek aan de masterclasses van de Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. Je ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat je in kleine groepjes werkt die bestaan uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces. 

  Als afsluiting van de masterclass ga je in gesprek met je eigen boegbeeld in de leidingenbranche om diens visie op de ontwikkelingen te doorgronden en naast je eigen zich ontwikkelende visie te leggen.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De totale studieduur bedraagt 6 maanden met een studielast van 4 EC’s (= 112 studiebelastingsuren). 

  De masterclass is onderdeel van de geaccrediteerde MSc-opleiding Master of Pipeline Technology. Door in te schrijven voor deze masterclass doe je dus kennis op over aspecten rond ondergronds leidingtransport op geaccrediteerd masterniveau. 

  De lessen zijn op een aantal vrijdagen en zaterdagen die globaal om de maand geroosterd zijn. Hier sluit je aan bij de deelnemers die de hele opleiding volgen. In geval de lessen op een vrijdag en zaterdag zijn, zijn maaltijden inbegrepen en is er de mogelijkheid om een hotelovernachting op de leslocatie te boeken.   

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze masterclass zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2600,-
  • Arrangementskosten: € 300,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Indien je gebruik wil maken van de overnachtingsmogelijkheden betaal je hiervoor € 100 per nacht.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Avans+ is erkend dienstverlener van de KMO-portefeuille, voor de Vlaamse deelnemers. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van deze masterclass ontvang je een certificaat. Dit certificaat is een bewijs dat je een deel van de masteropleiding succesvol hebt afgerond en geeft daarmee vrijstelling voor het geval je deel wilt nemen aan de gehele opleiding Master of Pipeline Technology.

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt na het volgen van deze masterclass inzicht in de nieuwste mogelijkheden van de totale transportketen. Je past de verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider geef je richting aan de verdere ontwikkeling van jouw organisatie en van de branche.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  De masterclass bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Overzicht ondergrondse infra
  • Warmte, (afval)water
  • Olie / gas / chemie

  Voor meer informatie over het programma download de brochure.

  Programma Masterclass Pijpleidingtransport
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven