Skip to main content

Bezoek woe 14 juni om 19.00u de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan!

PE bijeenkomsten RCDI

Inschrijven
PE bijeenkomsten Avans+
Iets voor jou?
 • Je wilt jouw registratie bij het RCDI®  behouden door minimaal 3 Permanente Educatie bijeenkomsten bij te wonen
 • Je wilt bij blijven in actuele (wetenschappelijke) ontwikkelingen op het gebied van Duurzame inzetbaarheid
 • Je ontmoet enthousiaste mede collega's, deelt ervaringen en breidt zo je netwerk uit  

Het RCDI®  bevat ongeveer 175 leden. Zij hebben allemaal de opleiding register consultant duurzame inzetbaarheid gevolgd. Avans + biedt ieder jaar de mogelijkheid tot Permanente Educatie binnen het HRM vakgebied Duurzame inzetbaarheid zodat je altijd helemaal up-to-date bent. In het kader van het register dien je minimaal 3 bijeenkomsten per jaar te volgen. Zelf kun je kiezen op welke thema je meer zou willen verdiepen.  

Let op: bij aanmelding in het opmerkingen veld vermelden welke bijeenkomsten jij wilt bijwonen, verder kies je datum van je eerste bijeenkomst.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De PE RCDI bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle alumni van de opleiding Register Consultant Duurzame Inzetbaarheid of een van zijn voorlopers.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens de PE-bijeenkomsten worden praktijk en wetenschap bij elkaar gebracht. Het eerste deel van de bijeenkomst is vaak wat meer theoretisch ingestoken en bij het tweede deel is er dan aandacht voor de vertaalslag naar de praktijk, bijvoorbeeld door middel van praktijkcasussen of kleine groepsopdrachten. Voor, tussen en na de bijeenkomsten is er ruimte om inzichten te delen met andere deelnemers.    
   
   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagmiddag van 16:00 tot 19:15 uur in Utrecht. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De investering voor PE RCDI bedraagt €595,- voor 3 bijeenkomsten. Mocht je meer bijeenkomsten willen bijwonen, dan kan dit voor €199,- per extra bijeenkomst.   

  We hebben de meest ideale aanvraag data voor het STAP budget alvast voor je op een rijtje gezet per bijeenkomst.  

  Wanneer je eerste PE-bijeenkomst start op…. 

  • 13 september - aanvragen tijdvak juli 
  • 4 oktober – aanvragen tijdvak juli of september 
  • 8 november – aanvragen tijdvak juli of september 
  • 7 februari – aanvragen tijdvak november of januari 
  • 21 maart – aanvragen tijdvak november of januari 
  • 18 april – aanvragen tijdvak januari of maart 
  • 16 mei – aanvragen tijdvak januari of maart 
  • 6 juni – aanvragen tijdvak maart of mei 
  • 20 juni - aanvragen tijdvak maart of mei

   

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers van deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.
   

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je 3 of meer bijenkomsten volgt behoud of krijg je een registratie binnen het RCDI®   

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt rondom een specifiek thema op het gebied van duurzame inzetbaarheid je kennis verbreed en verdiept. Daarnaast heb je inzichten opgedaan en gedeeld met andere professionals omtrent dit thema. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over dit programma? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

  Hieronder een overzicht van de verschillende PE bijeenkomsten. Op de volgende slides vind je meer inhoudelijke informatie.

  • 13 september 2022  - Bouwen aan bevlogenheid 
  • 4 oktober 2022 - Gericht aan de slag met duurzame inzetbaarheid en de waarde van geluk 
  • 8 november 2022 - Sturen op eigen regie: een noodzakelijke parado
  • 7 februari 2023 -  Amplitie voor succesvolle organisaties 
  • 21 maart 2023 - De waarde van een waardevolle employee journey 
  • 18 april 2023 - De laatste ontwikkelingen op het gebied van het JDR model 
  • 16 mei 2023 - Nooit meer doen alsof. Een nieuwe kijk op duurzame inzetbaarheid 
  • 6 juni 2023 - Certificering KOBA-DI tool (=vol)
  • 20 juni 2023 - Certificering KOBA-DI tool.  

   

  PE- bijeenkomst 1  

  13 september 2022 - Onderwerp: Bouwen aan bevlogenheid 

  Spreker: Klaas-Jan Reincke, oprichter van werkdesign lab Vivic. Samen met prof. Arnold Bakker en Fenne van den Bos doet hij onderzoek naar hoe mensen hun dagelijks werk ervaren en ontwikkelt hij methodes en praktische tools om bevlogenheid handen en voeten te geven. In de opleiding Werkdesigner leren zij professionals op het gebied van duurzame inzetbaarheid en HR hoe je individuen en organisaties helpt systematisch te bouwen aan bevlogenheid. 

  PE- bijeenkomst 2 

  4 oktober 2022 - Onderwerp: Gericht aan de slag met duurzame inzetbaarheid en de waarde van geluk 

  Spreker: Deze bijeenkomst wordt verzorgd door PreventNed, in samenwerking met hun klant DKG groep. In deze sessie brengen zij samen theorie en praktijk bij elkaar. Om gestructureerd de stappen in de aanpak van duurzame inzetbaarheid aan te geven, is het impactmodel door PreventNed ontwikkeld. Dit model zal tijdens de sessie door PreventNed worden toegelicht en worden ondersteund met een voorbeeldcasus om de praktische vertaalslag te verhelderen.  
   

  PE- bijeenkomst 3 

  8 november 2022 - Onderwerp: Sturen op eigen regie: een noodzakelijke paradox  

  Spreker: Prof. Dr. Tinka van Vuuren, Tinka van Vuuren staat met één been in de wetenschap en één been in de praktijk. Ze is sinds 2010 bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement aan de Open Universiteit Nederland en werkt daarnaast, sinds 2006, als senior consultant bij Loyalis, een merk van a.s.r. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden, zo luidde de titel van haar oratie in 2011 waarin ze het belang van vitaliteitsmanagement uit de doeken doet. Zij is arbeids- en organisatiepsycholoog en gepromoveerd op de gevolgen van ontslagdreiging voor werknemers. Als senior consultant adviseert zij al jaren werkgevers over hun personeelsbeleid. Ook begeleidt zij interventiepilots en verzorgt zij allerlei inspiratiesessies. In 2019 schreef zij speciaal voor het onderwijs het boek: “Een leven lang vitaal in het onderwijs, gezond, productief en met plezier (blijven) 

  PE- bijeenkomst 4

  7 februari 2023 - Onderwerp: Amplitie voor succesvolle organisaties 

  Spreker: Yrenee Koen, toegepast psycholoog gespecialiseerd binnen het arbeids- en organisatievakgebied. Zij is eigenaar van Talent College met de missie het menselijk kapitaal van organisaties te optimaliseren vanuit amplitie. Daarnaast heeft Yrenee Koen samen met Seline van Keulen het boek ‘Werken aan amplitie’ (2020) geschreven.  

  PE- bijeenkomst 5 

  21 maart 2023 - Onderwerp: De waarde van een waardevolle employee journey 

  Spreker: Bea Aarnoutse, auteur van Alignment 2.0 & Happy change, partner & Strategy director van PROOF vertelt hoe je als organisatie werkt aan weten, willen en kunnen. Aan de hand van twee strategische raamwerken, zes stappen en de nodige voorbeelden uit de praktijk geeft ze handvatten hoe te werken aan duurzame waardecreatie.  

  PE- bijeenkomst 6

  18 april 2023 - Onderwerp: De laatste ontwikkelingen op het gebied van het JDR model 

  Spreker: Prof. Dr. Evangelia Demerouti. Evangelia Demerouti is a Full Professor at Eindhoven University of Technology (TU/e). Her research focuses on the processes enabling performance, including the effects of work characteristics, individual job strategies (including job crafting and decision-making), occupational wellbeing, and work-life balance.  

  Evangelia Demerouti studied psychology at the University of Crete (Greece) and obtained her PhD in Work and Organizational Psychology from the Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (Germany). Having worked as a post-doc researcher at Erasmus University Rotterdam and Radboud University Nijmegen, Demerouti was assistant professor and associate professor at Utrecht University between 2002 and 2009. since 2015 she is Distinguished Visiting Professor at the University of Johannesburg, South Africa. She has published over 200 national and international papers and book chapters, and is associate editor of Journal of Occupational Health Psychology and European Journal of Work and Organizational Psychology. 

  PE- bijeenkomst 7   

  16 mei 2023 - Onderwerp: Nooit meer doen alsof. Een nieuwe kijk op duurzame inzetbaarheid 

  Spreker: Aukje Nauta, Aukje Nauta is spreker, schrijver en psycholoog. Haar jongste boek is getiteld “Nooit meer doen alsof”. Eerder schreef ze managementboeken als Tango op de werkvloer en Anders Werken. Ze is veelgevraagd expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Aan de Universiteit Leiden is ze hoogleraar ‘Enhancing individuals in a dynamic work context’, een bijzondere leerstoel mogelijk gemaakt door opleidingsinstituut Sioo. Tot 2022 was ze partner van Factor Vijf Organisatieontwikkeling. Werkte bij TNO en Randstad en was vier jaar lang kroonlid van de SER.  

  PE- bijeenkomst 8 (=vol)

  6 juni 2023 - Onderwerp: Certificering KOBA-DI tool.  

  Spreker: Drs. Michiel Ober i.s.m. TNO/Johan. Michiel Ober, een van de mede ontwikkelaars van de KOBA-DI tool. Daarnaast is Michiel in de dagelijkse praktijk consultant op het gebied van Duurzame inzetbaarheid en docent binnen de opleiding Register Adviseur Duurzame Inzetbaarheid. 

  PE- bijeenkomst 9

  20 juni 2023 - Onderwerp: Certificering KOBA-DI tool.  

  Spreker: Drs. Michiel Ober i.s.m. TNO/Johan. Michiel Ober, een van de mede ontwikkelaars van de KOBA-DI tool. Daarnaast is Michiel in de dagelijkse praktijk consultant op het gebied van Duurzame inzetbaarheid en docent binnen de opleiding Register Adviseur Duurzame Inzetbaarheid. 

  PE bijeenkomsten RCDI Avans+
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven