Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Front-end development (JTF)

 • niveau Postbachelor
 • duur 5 weken
 • studiebelasting 7,5 uur per week
 • studiekosten 2.000,-
Front-end development (JTF)
Iets voor jou?
 • Je wilt meer weten over hoe de ‘voorkant’ van applicaties eruitziet 
 • Je bent nieuwsgierig naar het ontwikkeproces van een front-end applicatie eruitziet 
 • Je bent niet bang om zelf ook te leren hoe je een front-end applicatie maakt 

Woon of werk je in West Noord-Brabant? Volg deze opleiding dan met 50% subsidie. Lees meer over de mogelijkheden voor jou.

Het doel van deze opleiding is om jou te leren hoe een webapplicatie in elkaar zet en kan worden vormgegeven. Deze opleiding biedt daar een stevige basis voor. In de opleiding wordt JavaScript gebruikt voor de functionele aspecten van de applicatie en HTML (en CSS) voor de website. Uiteindelijk leer je hoe deze talen met elkaar samenwerken om een mooie webapplicatie te ontwikkelen. De opleiding start met de basics van JavaScript. Hier begin je vanaf nul en maak je kennis met de JavaScripttaal en kan je instructies in de console van de webbrowser uitvoeren. In de daaropvolgende lesdagen wordt de JavaScript kennis uitgebreid en worden andere editors gebruikt, naar keuze van jou. Ook worden er andere onderwerpen behandeld die nodig zijn om een webapplicatie te maken. Gedurende de opleiding breid je ook de nodige HTML-kennis uit.  

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je wilt meer leren over de vormgeving van de ‘voorkant’ van webapplicaties. 

  Je bent in het bezit van een afgeronde mbo4/havo/vwo diploma. Heb je dit niet én ben je 21 jaar of ouder dan nemen we een 21+ toets af waaruit moet blijken dat je minimaal mbo4-niveau hebt. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er zijn in totaal 5 online bijeenkomsten waarin je de theorie krijgt uitgelegd en kan toepassen in de praktische opdrachten. Uiteindelijk zijn de praktische opdrachten een deel van de uiteindelijke eindopdracht die je moet inleveren ter afronding en presenteren. 
  Rond je de eindopdracht af met een voldoende dan krijg je een certificaat van afronding. 
  Heb je een specifiek vraagstuk dat je met de opleiding wilt onderzoeken en beantwoorden dan kan je dit met de docent afstemmen. Heb je extra vragen of ondersteuning nodig bij de opleiding? Dan zijn er per week begeleidingsmomenten waar je dit met de docent kan bespreken. 
   
  Let erop dat je een laptop of computer hebt dat een stabiele internetverbinding aan kan en je de mogelijkheid hebt om software te installeren. Eventuele literatuur ontvang je van de docent. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De online bijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 22:00 uur.  De begeleidingsbijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 21:00 uur.  

  Een totale studiebelasting van 10 uur per week.  

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze module bedragen € 2.000,-. 

  Subsidie

  Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.
  • Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 
  • Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst. 

  Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten: Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% vanuit de subsidie gefinancierd.  

  • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
  • Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
  • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.

  Meer informatie: Digipower 2023-2026 'Green Deal'

  Werkwijze

  Wanneer je deze trajecten gesubsidieerd gaat volgen hebben wij persoonsgegevens en ingevulde formulieren van je nodig. Het CA-ICT heeft deze gegevens nodig om de ontvangen subsidies uit het subsidieprogramma Just Transition Fund te kunnen verstrekken aan opleiders ten behoeve van de uitvoering van scholingsactiviteiten van het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Het CA-ICT kan dat niet zonder deze gegevens, omdat via het inzien van deze gegevens gecontroleerd wordt of de gesubsidieerde activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat je gegevens natuurlijk wel van vertrouwelijke aard zijn. Het CA-ICT ziet er daarom nauwkeurig op toe dat deze optimaal beschermd worden tegen onbevoegde ogen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de benodigde gegevens en formulieren. Ook sturen wij een privacy statement van het CA-ICT, hierin staat precies wie welke gegevens over je mag inzien, op welke wijze en hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe wordt voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen lezen. 

  Diploma

  Diploma

  Na een succesvolle afronding van de eindopdracht ontvang je een certificaat. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze module kan je onderscheid maken tussen een Front-End en een Back-End met daarbij behorende functionele en niet-functionele requirements. Je kan verschillende datatypen herkennen en toepassen inclusief de conversie daarvan. Daarnaast kan je JavaScript functies maken voor het oplossen van problemen en kan je jouw webapplicatie stylen met HTML en CSS. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

  In deze module komt het volgende aan bod bij het bouwen van een webapplicatie: 

  • Het verschil tussen een Front-End en een Back-End 
  • Hoe je functionele en niet-functionele requirements kan onderscheiden 
  • Het gebruik van datatypen en de conversie daarvan 
  • Rekenkundige-, toekennings-, vergelijkings- en logische operatoren toepassen 
  • Conditionele statements toepassen 
  • JavaScript functies maken 
  • Het gebruik van Klassen voor vereenvoudiging van de webapplicatie 
  • Multidimensionale arrays en objecten 
  • HTML en CSS voor de styling van je webinterface 
  • JSON voor het doorgeven van data tussen verschillende interfaces 

  Front-end development (JTF)
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven