Skip to main content

Bezoek woe 14 juni om 19.00u de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan!

Professionele rolontwikkeling POH-GGZ

 • niveau Postbachelor
 • duur 9 maanden
 • studiebelasting 10 uur per week
 • studiekosten 3.150,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 10-10-2023 Utrecht
  • 10-10-2023 Zwolle
  • 23-10-2023 Breda
  • 23-10-2023 Rotterdam
Professionele rolontwikkeling POH-GGZ
Iets voor jou?
 • Je hebt hbo- werk- en -denkniveau.
 • Je wilt jouw functie als praktijkondersteunder GGZ verdiepen en verbreden.
 • Je wilt je specifiek inschrijven voor de module professionele rolontwikkeling in plaats van voor de gehele opleiding.

Met de komst van de basis GGZ is er een duidelijke toename van vragen in de eerste lijn van cliënten met psychische en psychiatrische klachten of ziektebeelden. De huisarts vervult hierin een poortwachtersrol én een regisserende rol. Hij vraagt hierbij ondersteuning van de praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ. Een praktijkondersteuner die coördineert, voorlichting kan geven, cliënten kortdurend kan behandelen en begeleiden en via triage en screening kan doorverwijzen.

Aansluiting op de praktijk van de POH GGZ

Als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ onderhoud je contact met andere hulpverleners in de eerste lijn. Cliënten krijgen hierdoor sneller de hulp die ze nodig hebben. Lijkt dit je wel wat? Kies dan voor onze post-hbo POH GGZ opleiding. Je leert hoe je zelfmanagement bij cliënten stimuleert en hoe je door voorlichting preventief te werk kunt gaan. Deze POH GGZ opleiding sluit aan op de toenemende vraag naar goed opgeleide praktijkondersteuners huisartsenzorg GGZ.
 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal bachelor niveau, zoals Maatschappelijk Werk, Psychologie, Orthopedagogiek, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, hbo-verpleegkunde of b-verpleegkunde en je hebt al enkele jaren praktijkervaring. Voor de duur van de opleiding dien je een werk- of stageplek te hebben voor minimaal 4 tot 8 uur per week (afhankelijk van de hoeveelheid passende werkervaring) als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ in een huisartsenpraktijk, zorgnetwerk of gelijkwaardige zorgomgeving.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen, dan dien je een toelatingstoets te doen. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

  De voorwaarden om een vergoeding te krijgen als POH-GGZ in de praktijk zijn per ziektekostenverzekeraar verschillend. Wij adviseren je om voorafgaand aan de opleiding goed navraag te doen wat voor jouw werkgebied van toepassing is.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De module Professionele rolontwikkeling POH-GGZ is competentiegericht opgezet. Jouw eigen werkervaring en die van jouw mededeelnemers worden zoveel mogelijk in het programma geïntegreerd. Met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie, interactieve en innovatieve leermiddelen ondersteunen wij je in het leerproces. Je rondt de module af met een proeve van bekwaamheid, waarbij je de verworven competenties in een gesimuleerde praktijksituatie demonstreert.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding duurt 9 maanden en telt ongeveer 15 bijeenkomsten. Daarnaast heb je minimaal 3 intervisiebijeenkomsten met medestudenten. Je hebt eens per 2 weken les en in de tussenliggende weken werk je aan opdrachten op jouw leer-/werkplek. De gemiddelde studiebelasting is 10 uur per week, exclusief de bijeenkomsten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Module Professionele rolontwikkeling POH-GGZ zijn als volgt:

  • Modulekosten: € 3.150,-
  • Arrangementskosten: €100,-
  • Boeken: circa € 35,-. Deze schaf je zelf aan.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau (bachelor of master) en wil je toch deelnemen, dan dien je een toelatingsassessment te doen die kosten met zich meebrengt.

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van de module ontvang je het certificaat voor de module Professionele rolontwikkeling POH-GGZ. Accreditatie wordt gegeven namens het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN en BAMw.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de module Professionele rolontwikkeling kun je verantwoordelijkheid dragen voor het eigen professioneel handelen en een bijdrage leveren aan de inhoudelijke ontwikkeling van jouw functie. De opdrachten uit de module ondersteunen je bij het opzetten en inrichten van de functie van POH-GGZ. Je bent zeer goed in staat de relatie met een patiënt aan te gaan en een consultgesprek te voeren. Je kent de sociale kaart en kunt professionele netwerken opbouwen en onderhouden.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Schrijf je in voor dit onderdeel

  Heb je een keuze kunnen maken? Schrijf je dan hier in voor dit onderdeel.

  inschrijven
  Download brochure Inscrijven