Skip to main content

Persoonlijke en professionele ontwikkeling in het laboratorium

4
1 review
 • niveau Postbachelor
 • duur 1,5 jaar
 • studiebelasting 3 uur per week
 • studiekosten 7.450,-
Download brochure
Laboratoriumtechniek opleiding - Persoonlijke en professionele ontwikkeling in het laboratorium
Iets voor jou?
 • Je werkt als professional in een laboratoriumomgeving.
 • Je wilt altijd het beste uit jezelf halen.
 • Het is je doel een optimale bijdrage te leveren aan jouw organisatie.

Voor het succesvol uitoefenen van je functie zijn niet alleen kennis en technische vaardigheden van belang. Communiceren en samenwerken zijn minstens zo belangrijk voor succes. Heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen en wil je vanuit jouw talenten een waardevolle bijdrage leveren aan je organisatie? Deze opleiding bestaat uit 3 modules, die onder bepaalde voorwaarden ook als zelfstandige cursus te volgen zijn. De opleiding biedt je de kennis en vaardigheden waarmee je jouw rol binnen de organisatie optimaal kan invullen.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je werkt minimaal op bachelor niveau en bent een gemotiveerde hoofd-, research- of analist, scientist, supervisor, onderzoeker, projectmedewerker of -leider of laboratoriummanager.

  Je wilt je persoonlijk verder ontwikkelen en wel zo dat het direct aansluit bij jouw werksituatie. Je vindt het bovendien prettig dat je daarbij wordt gecoacht door een professional met een laboratoriumachtergrond.. Je vind het een uitdaging om binnen jouw lab de processen en projecten verder te optimaliseren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Je start met een assessment. Hiermee brengen wij jouw persoonlijke ontwikkeling voor je in kaart. Daarna volgt een coachingsgesprek waarin de testresultaten en persoonlijke leerdoelen worden besproken. Na het coachingsgesprek schrijf je jouw persoonlijk ontwikkelplan. Dit ontwikkelplan vormt je persoonlijke rode draad tijdens de gehele opleiding.

  Vervolgens volg je 2 modules, de module projectmanagement en de module procesmanagement. Deze modules volg je samen met deelnemers uit verschillende branches en functies. De modules geven je handvatten om je werk op het laboratorium nog efficiënter en effectiever uit te voeren. Wil je meer weten over de uitgebreide inhoud van deze module dan kun je die informatie lezen via de opleidingspagina: projectmanagement

  De module Procesmanagement leert je overzicht en inzicht te creëren in de uitdagingen van de afdeling en dit in het perspectief te plaatsen van de doelstellingen van de organisatie. Wil je meer weten over de uitgebreide inhoud van deze module dan kun je die informatie lezen via de opleidingspagina: procesmanagement  

  Tussen de modules door heb je regelmatig contact met jouw persoonlijke coach. Na de modules integreer je de uitgevoerde opdrachten uit de modules in het verbetervoorstel voor jouw eigen werkomgeving.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Het assessment en het intakegesprek duurt 1 middag. Reken ook op 6 uur studiebelasting voor het uitwerken van je persoonlijke ontwikkelplan.

  De opleiding Projectmanagement bestaat uit 6 bijeenkomsten die in een periode van 10 weken worden gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats van 16:00 tot 21:30 uur. Deze opleiding heeft een lage studiebelasting met circa 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw opdracht.

  De opleiding Procesmanagement bestaat uit 5 bijeenkomsten die in een periode van 10 weken worden gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats van 16:00 tot 21:30 uur. Deze opleiding heeft een studiebelasting van 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw opdracht. Je neemt jouw vragen mee naar de bijeenkomsten, je bespreekt deze met jouw docent en jouw mededeelnemers en komt zo tot nieuwe inzichten.

  Na het volgen van de 2 modules schrijf je het ontwikkelplan. Deze periode bevat geen opleidingsdagen, maar enkel regelmatige overlegmomenten om het ontwikkelplan samen met jouw coach te bespreken.

  Bekijk HIER het overzicht van de betreffende dagen voor deze opleiding. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Persoonlijke en professionele ontwikkeling in het laboratorium zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten  € 7.450,-.
  • Arrangementskosten € 450,-.

  Je ontvangt voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding, dien je een toelatingsassessment af te leggen. Deze toets brengt aanvullende kosten met zich mee.

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van de gehele opleiding, ontvang je het postbachelordiploma persoonlijke en professionele ontwikkeling in het laboratorium.

  Resultaat

  Resultaat

  De theorieën, methodes, technieken en vaardigheden die je na het volgen van deze opleiding beheerst, stellen je in staat om zowel op persoonlijk als professioneel vlak te ontwikkelen. Je kunt de nieuw opgedane kennis en vaardigheden inzetten om tot aanzienlijke verbeteringen te komen die bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van de organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Module 1: Persoonlijke ontwikkeling in relatie tot je werkomgeving

  Tijdens het assessment leg je de basis voor je eigen ontwikkeling.

  Het maken van de digitaal assessment wordt gevolgd door een persoonlijke coaching sessie. Aan de hand van de inhoud van dit onderdeel stel je je eigen persoonlijke ontwikkelplan op. Na het volgen van de modules Projectmanagement en Procesmanagement stel je een verbeterplan op voor jouw werkomgeving. Aan het eind van de opleiding beoordeelt jouw coach de persoonlijke en professionele ontwikkeling aan de hand van het opgeleverde adviesrapport.

  Module 2: Projectmanagement

  Bekijk voor meer informatie de omschrijving van het programma van Projectmanagement.

  Module 3: Procesmanagement

  Bekijk voor meer informatie de omschrijving van het programma van Procesmanagement.

  Programma Persoonlijke en professionele ontwikkeling voor de ambitieuze analist
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4
  1 review
  Download brochure Inscrijven