Voor MBO analisten met ambitie: vraag naar postbachelor Chemisch Analist neemt toe!

Goed nieuws: De belangstelling voor de postbacheloropleiding Chemisch Analist groeit hard. Meer en meer kandidaten stromen in. Op de Nederlandse laboratoria lopen namelijk veel mbo-analisten rond met veel meer in hun mars dan het niveau van hun werk verraadt. Bij Avans⁺ merken wij dat bijna dagelijks. Wij juichen het toe dat dit soort analisten zich verder ontwikkelt.

Bachelorniveau gezocht

Helaas zijn de mogelijkheden om een bachelordiploma te behalen beperkt. De enige hogescholen die nog een deeltijdopleiding Chemie aanbieden zijn Utrecht en de HAN. Bovendien gaan die opleidingen gepaard met een studielast van 20 uur per week. Dat is voor veel potentiële kandidaten moeilijk te combineren met werk en gezin.

Avans⁺ biedt al een paar jaar een alternatief voor mbo-analisten die zich verder willen ontwikkelen, maar een deeltijdopleiding te zwaar vinden. Dat is geen volledig hbo-traject, maar op onderdelen en afgestemd op het dagelijkse werk worden mbo-ers op bachelorniveau gebracht.

De opleiding loont

Dit jaar mochten wij weer een aantal kandidaten feliciteren met het behalen van dat diploma. Maurice Driessen van SPG Prints te Boxmeer is een van hen. Hij heeft verspreid over drie jaar een aantal cursussen van Avans⁺ gecombineerd met een afstudeerproject op bachelorniveau. Met zeer goed gevolg. Maurice verwoordt zelf precies waar het in dit opleidingstraject om gaat: “De opleiding Post Bachelor Chemisch Analist bij Avans⁺  heeft mij het vertrouwen en de vaardigheden gegeven om op bachelor niveau te functioneren”.

We zien dan ook dat werkgevers mensen na deze opleiding meer verantwoordelijkheid geven en hoger inschalen. En daar is het ons om te doen: werken op het voor jou juiste niveau verhoogt het werkplezier en de productiviteit en draagt daarmee ook bij aan een succesvolle organisatie!

Benieuwd naar deze opleiding? Lees hier de uitgebreide informatie