Opleiding: Bedrijfskunde en Fiscaliteit
Organisatie: VvAA

VvAA is dé financiële dienstverlener van en voor medische professionals en organisaties. Een ledenorganisatie die opereert in het hart van de gezondheidszorg. Ruim 115.000 medici, paramedici en/of studerenden voor deze beroepen, zijn lid van VvAA vanwege haar kennis, zekerheid en service.

Om haar leden optimaal van advies te kunnen voorzien, wordt er veel aan gedaan om de adviseurs en specialisten goed beslagen ten ijs te laten komen. In samenwerking met Avans+ is er een incompany traject ontwikkeld om de van huis uit financiële professionals meer bagage te geven op het gebied van bedrijfskundige onderwerpen. Met de praktisch toepasbare kennis uit de opleiding Bedrijfskunde en Fiscaliteit wordt performanceverbetering gerealiseerd en kunnen zij hun klanten straks beter en breder adviseren. Niet uitsluitend over juridische of financiële onderwerpen, maar ook op het gebied van bedrijfskunde en fiscaliteit kunnen zij straks de klant bedienen.

“De persoonlijke wens van onze klant, dat is waar het om draait”

Anouk van Loon, bedrijfskundig adviseur bij VvAA is één van de adviseurs die deelneemt aan het incompany traject : De klant centraal en wij vroegen naar haar ervaring tot nu toe.

Hoe lang werk je bij VvAA en wat betekent de organisatie voor jou?

“Sinds 2005 ben ik werkzaam bij VvAA, hoofdzakelijk als financieel- en hypotheek adviseur voor zorgondernemers en samenwerkingsverbanden. Ik richt me op de beroepsgroep huisartsen, verloskundigen en overige artsen. VvAA is een ontzettend mooi bedrijf, zeer klantgericht en een interessante doelgroep; hogeropgeleide ondernemers, allemaal werkzaam in de medische wereld. Mensen met wie ik graag samen werk en die ik toegevoegde waarde kan leveren op financieel, juridisch fiscaal en/of bedrijfskundig vlak”.

Wat is voor jou de aanleiding geweest om de opleiding te gaan volgen?

“Ik ben altijd bezig met leren en mezelf te ontwikkelen zodat ik een nog betere gesprekspartner word voor mijn klanten. Deze opleiding biedt mij de mogelijkheid om nieuwe vakinhoudelijke kennis op te doen over bedrijfskundige onderwerpen. Ik kan dan meer zelf doen voor mijn klant en hoef minder een beroep te doen op de deskundigheid van anderen”.

Wat betekent voor jou ‘De klant centraal’?

“Ik houd mij dagelijks bezig met praktijkadvies vanuit een financiële en juridische invalshoek voor zowel de individuele zorgondernemer als een samenwerkingsverband. Dit kan bijvoorbeeld een praktijkoverdracht zijn voor een kopende partij, een samenvoeging van praktijken, goodwill advies, fiscaal advies of verhuizing naar een andere locatie. Ik kijk hierbij onder andere naar de financiële en juridische aspecten en ik houd daarbij de persoonlijke wens(en) van de klant goed in de gaten. Door mijn ruime ervaring bij VvAA kan ik goed en helder adviseren op financieel gebied en kan ik snel de vinger op de zere plek leggen. Ik onderzoek vervolgens samen met mijn klant hoe we dit kunnen verbeteren. Het leuke van mijn vak is dat klanten steeds weer bij mij terugkomen. Ik maak kennis met ze op het moment dat ze bijvoorbeeld op het punt staan een praktijk over te nemen. Vervolgens nemen ze contact op voor advies bij elk volgend financieel of juridisch probleem dat op hun pad komt”.

Wat zijn actuele onderwerpen die je tegenkomt en hoe helpt de opleiding Bedrijfskunde en Fiscaliteit van Avans+ je hierbij?

“Ik adviseer ondernemers over het starten en staken van een onderneming, in de huidige situatie met een financiële en juridische inslag, maar dat kan in de toekomst uitgebreid worden met bedrijfskundig advies. Een ander voorbeeld is dat klanten mij vragen om de praktijkvoering naar een hoger niveau te brengen. Bedrijfskundige kennis op het gebied van procesverbeteringen of productontwikkeling komen dan goed van pas. Ik hoop hier in de komende maanden meer kennis over op te doen zodat ik steeds succesvoller ben in mijn rol als adviseur”. 

Meer informatie?

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat Avans+ voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. U kunt ons bereiken op 0900 110 10 10 (lokaal tarief) of via info@avansplus.nl. We komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.