Wij nodigen je uit om deel te nemen aan onze webinars voor het vakgebied Onderwijs. De webinars zijn geschikt voor leraarondersteuners en onderwijsassistenten uit het (speciaal) po, vo en mbo. Tijdens deze webinars maak je kennis met actuele thema’s uit jouw vakgebied. 

We bieden de volgende webinars aan:

  • Maandag 29 juni, 18.30 - 20.00 uur: Webinar Executieve functies voor klassen- en onderwijsassistenten en leraarondersteuners door Natasja Pullens. Dit webinar is VOL. Inschrijving is gesloten.
     
  • Woensdag 1 juli, 18.30 - 20.00 uur: Webinar Omgaan met gedrag in de klas voor klassen- en onderwijsassistenten en leraarondersteuners door Suzanne Marijnissen. Dit webinar is VOL. Inschrijving is gesloten.

Webinar: Executieve functies

Executieve functies wordt steeds meer genoemd in onderwijsland. Wat zijn nu eigenlijk executieve functies en waarom zijn ze belangrijk ? Executieve functies zijn regelfuncties van de hersenen die vooral nodig zijn bij het verwerken van informatie. Wanneer executieve functies zich goed ontwikkelen, hebben leerlingen hier veel baat bij. Het is daarom belangrijk deze functies vanaf het moment dat leerlingen de basisschool binnenkomen structureel en op juiste wijze aandacht te geven. Tijdens deze webinar krijg je een stukje uitleg over executieve functies en besteden we aandacht aan hoe je kunt werken aan executieve functies op school. Deze webinar geeft een korte indruk van de cursus Executieve functies.
De webinar wordt verzorgd door Natasja Pullens, eigenaar van Praktijk SKETCH, voor advies en begeleiding van kind, ouders en school en daarnaast werkzaam binnen het Samenwerkingsverband De Meierij als schoolondersteuner Passend Onderwijs.

Webinar: Omgaan met gedrag in de klas

Jij als leraarondersteuner of onderwijsassistent wordt steeds vaker ingezet om aan een groep leerlingen les te geven. Zelfs de inzet voor een hele klas is inmiddels voor jullie regelmatig dagelijkse praktijk. Door passend onderwijs zie je ook in het werken met kleinere groepjes kinderen regelmaat opvallende gedragskenmerken. Je ervaart tijdens jouw werk dat elke leerling anders is en dat er, binnen passend onderwijs, leerlingen zijn met meer opvallend gedrag. Hoe ga jij met dit gedrag om? Waar komt dit gedrag vandaan?

Deze webinar is bedoeld voor leraarondersteuners en onderwijsasstistenten die meer willen weten over het gedrag van kinderen in een groep. Gedurende de webinar ontvang je tips die je meteen de volgende dag kan gebruiken. De webinar is een voorproefje op de cursus Omgaan met gedrag die vanaf dit najaar vanuit Avans+ wordt aangeboden.
Het webinar wordt verzorgd door Suzanne Marijnnissen. Suzanne is docent bij Avans+. Daarnaast werkt ze als gedragsspecialist, waarbij ze leerlingen en leerkrachten begeleid en heeft 17 jaar als leerkracht voor de klas gestaan binnen SO4.
 

Doelgroep

De webinars zijn bedoeld voor leraarondersteuners en onderwijsasstistenten. Hierbij maakt de onderwijssector niet uit.

Deelname

Deelnemen aan de webinars is gratis.

Inschrijven

Ben je er ook bij?  Schrijf je dan snel in via onderstaand formulier!
Een dag voorafgaand aan de webinar ontvang je via mail een link naar de zoomsessie.