Skip to main content

 I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen verzorgen we t/m 20 april alleen online lessen. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

IT, technology en Business innovation

IT, Technology & Business Innovation
Iets voor jou?
 • Je wilt weten wat digitale transformatie voor jouw organisatie kan betekenen.
 • Je wilt werken met nieuwe technologieën.
 • Je wilt de business partner zijn die de organisatie adviseert en de juiste stakeholders kan betrekken.

Dat er veel verandert is een feit. We leven in een snelle wereld, waarin anders gecommuniceerd en samengewerkt wordt dan 10 jaar geleden. In een toenemende digitale wereld wordt de beschikbaarheid, integriteit en waarborging van de vertrouwelijkheid van data met de dag belangrijker. Nieuwe businesskansen door het datagestuurd kunnen werken met big data, toepassingen voor ‘the internet of things’ en andere ‘disruptive technologies’ gaan gepaard met nieuwe bedreigingen die uit deze technieken voortkomen.

Het is belangrijk voor jou als manager of finance professional om deze werkvelden binnen de digitale transformatie eigen te maken. En bovenal in te zien hoe door middel van een goede cyber security, bijvoorbeeld gebruikmakend van blockchain technologie, met vertrouwen met deze technologie gewerkt kan worden.

Business Partner voor jouw organisatie

Business, technologie en ICT zijn sterk met elkaar verweven en de verwachting is dat deze verwevenheid de komende jaren, als gevolg van de digitale transformatie, alleen maar groter wordt. ICT en technologie richten zich, vanuit een sterke businessoriëntatie, steeds meer op innovatie, samenwerking en toepassing van de nieuwste technologieën. Dit geeft organisaties ongekende mogelijkheden om nieuwe businessmodellen tot stand te brengen.

Tegelijkertijd betekent dit een grotere mate van complexiteit van het werkveld van de finance professional. Aan de hand van verworven marktkennis en inzicht in de ontwikkelingen, moet je als finance professional data kunnen traceren en informatie, trends en ontwikkelingen op de juiste manier ontsluiten en daarmee voorzien in de behoefte van het management. Ook kun je de betrokken afdelingen uitleggen welke data en in welke vorm er nodig is.

Stakeholder management

Heb je een helder beeld van deze fundamentele veranderingen en de impact ervan op jouw organisatie? En hebben andere stakeholders in de omgeving van jouw organisatie hetzelfde beeld? En zo ja, kun je andere stakeholders de juiste vragen stellen zodat je de business partner kunt zijn op deze onderwerpen? Ben je in staat om jouw organisatie te begeleiden in de beweging van lineaire naar exponentiële groei van technologische ontwikkelingen? Na het volgen van deze module IT, technology en business innovation wel.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau en je hebt ten minste drie jaar werkervaring als finance professional. Je hebt behoefte aan meer actuele en inhoudelijke kennis op het gebied van IT, technology en business innovation. In jouw rol als manager of adviseur wil je werken met de nieuwste technologische ontwikkelingen en optreden als adviseur richting het management over de toegevoegde waarde van nieuwe ontwikkelingen voor jouw organisatie.

  Het maakt niet uit in welke sector of branche je werkzaam bent. Wil je weten of jouw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Het team aan docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleidt je in het bereiken van jouw eigen doelen. De theorie wordt toegepast op jouw eigen business case. Je leert het beste uit jezelf te halen en past het direct toe in jouw organisatie. De interactie met andere deelnemers werkt inspirerend in het uitwisselen van kennis en ervaringen. Zo levert jouw studie direct resultaat op!

  Verdiepen en verbreden bij Avans⁺

  IT, technology en business innovation maken ook deel uit van onze Master in Controlling. Voor elk vraagstuk dat je hebt, bieden wij een passende module. Je kunt steeds vanuit een andere invalshoek op jouw eigen vraagstuk(ken) voortborduren. Avans+ biedt je zo een programma op maat.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding IT, technology en business innovation bestaat uit een programma van 3 dagen binnen een periode van 3 weken. De bijeenkomsten vinden plaats van 9:00 uur tot 17:00 uur. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw opdracht nemen ongeveer 6 uur per week in beslag.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding IT, technology en business innovation zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.750,-.
  • Boeken: circa € 50,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de opleiding IT, technology en business innovation ontvang je van Avans+ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans⁺

  Met de afronding van IT, technology en business innovation heb je tevens een module afgerond die onderdeel uitmaakt van onze Master in Controlling. Deze master opleiding heeft een doorlooptijd van 2,5 jaar en leidt op voor het getuigschrift Master of Science in Controlling (MSc). Wil je hier meer over weten neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Je zult na de opleiding IT, technology en business innovation merken dat je beter in staat bent om technologische ontwikkelingen te doorgronden en te bepalen wat deze voor waarde hebben voor jouw organisatie. Je leert werken met nieuwe technologieën en hiervoor draagvlak te creëren binnen jouw organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  De volgende onderwerpen komen in deze module aan de orde:

  • Het effect van big data op het management control framework
  • De relatie tussen blockchain en de processen binnen jouw organisatie
  • Het beoordelen van de kwetsbaarheden van de organisatie op basis van ethical hacking, (IT-)risico analyses en de informatiestrategie van de onderneming
  • General IT controls
  • Digitale transformatie zoals de online-dienstverlening
  • The internet of things
  • Disruptive technologies zoals artificial intelligence
  • De beweging van lineaire naar exponentiële groei van technologische ontwikkelingen

  programma IT, Technology & Business Innovation
   
  Brochure aanvragen Inscrijven