Skip to main content

IT, technology en Business innovation

IT, Technology & Business Innovation
iets voor u?
 • U wilt weten wat digitale transformatie voor uw organisatie kan betekenen
 • U wilt werken met nieuwe technologiën
 • U wilt de business partner zijn die de organisatie adviseert en de juiste stakeholders kan betrekken
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 3 dagen
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 1.750,-
 • startdata
  • 16-09-2019 Breda
  • 16-09-2019 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
IT, Technology & Business Innovation

IT, technology en business innovation

Dat er veel verandert is een feit. Een snelle wereld, waarin anders gecommuniceerd en samengewerkt wordt dan 10 jaar geleden. In een toenemende digitale wereld wordt de beschikbaarheid, integriteit en waarborging van de vertrouwelijkheid van data met de dag belangrijker. Nieuwe business kansen door het data gestuurd kunnen werken met big data, toepassingen voor ‘the internet of things’ en andere ‘disruptive technologies’ gaan gepaard met nieuwe bedreigingen die uit deze techniek voortkomen.

Het is belangrijk voor u als manager of finance professional om deze werkvelden binnen de digitale transformatie eigen te maken. En bovenal in te zien hoe door middel van een goede cyber security, bijvoorbeeld gebruik makend van blockchain technologie, met vertrouwen met deze technologie gewerkt kan worden.

Business Partner voor uw organisatie

Business,technologie en ICT zijn sterk met elkaar verweven en de verwachting is dat deze verwevenheid de komende jaren, als gevolg van de digitale transformatie, alleen maar groter wordt. ICT en technologie richten zich, vanuit een sterke businessoriëntatie, steeds meer op innovatie, samenwerking en toepassing van de nieuwste technologieën. Dit geeft organisaties ongekende mogelijkheden om nieuwe businessmodellen tot stand te brengen.

Tegelijkertijd betekent dit een grotere mate van complexiteit van het werkveld van de finance professional. Aan de hand van verworven marktkennis en inzicht in de ontwikkelingen, moet u als finance professional data kunnen traceren en informatie, trends en ontwikkelingen op de juiste manier ontsluiten en daarmee voorzien in de behoefte van het management. Ook kunt u de betrokken afdelingen uit leggen welke data en in welke vorm er nodig is.

Stakeholder management

Heeft u een helder beeld van deze fundamentele veranderingen en de impact ervan op uw organisatie? En hebben andere stakeholders in de omgeving van uw organisatie hetzelfde beeld? En zo ja, kunt u andere stakeholders de juiste vragen stellen zodat u de business partner kunt zijn op deze onderwerpen? Bent u in staat om uw organisatie te begeleiden in de beweging van lineaire naar exponentiële groei van technologische ontwikkelingen? Na het volgen van deze module IT, technology en business innovation wel.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U denkt en werkt minimaal op hbo-niveau en u heeft ten minste drie jaar werkervaring als finance professional. U heeft behoefte aan meer actuele en inhoudelijke kennis op het gebied van IT, technology en business innovation. In uw rol als manager of adviseur wilt u werken met de nieuwste technologische ontwikkelingen en optreden als adviseur richting het management over de toegevoegde waarde van nieuwe ontwikkelingen voor uw organisatie.

  Het maakt niet uit in welke sector of branche u werkzaam bent. Wilt u weten of uw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Het team aan docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleidt u in het bereiken van uw eigen doelen. De theorie wordt toegepast op uw eigen business case. U leert het beste uit uzelf te halen en past het direct toe in uw organisatie. De interactie met andere deelnemers werkt inspirerend in het uitwisselen van kennis en ervaringen. Zo levert uw studie direct resultaat op!

  Verdiepen en verbreden bij Avans⁺

  IT, technology en business innovation is ook onderdeel van onze Master in Controlling. Voor elk vraagstuk wat u heeft, bieden wij een passende module. U kunt steeds vanuit een andere invalshoek op uw eigen vraagstuk(ken) voortborduren. Avans⁺ biedt u zo een programma op maat.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding IT, technology en business innovation bestaat uit een programma van 3 dagen binnen een periode van 3 weken. De bijeenkomsten vinden plaats van 9:00 uur tot 17:00 uur. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van uw opdracht nemen ongeveer 6 uur per week in beslag.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding IT, technology en business innovation zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.750,-.
  • Boeken: circa € 50,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de opleiding IT, technology en business innovation ontvangt u van Avans+ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans⁺

  Met de afronding van IT, technology en business innovation heeft u tevens een module afgerond die onderdeel uitmaakt van onze Master in Controlling. Deze master opleiding heeft een doorlooptijd van 2,5 jaar en leidt op voor het getuigschrift Master of Science in Controlling (MSc). Wilt u hier meer over weten neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  U zult na de opleiding IT, technology en business innovation merken dat u beter in staat bent om technologische ontwikkelingen te doorgronden en te bepalen wat deze voor waarde hebben voor uw organisatie.. U leert werken met nieuwe technologieën en hiervoor draagvlak te creëren binnen uw organisatie.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  Programma

  De volgende onderwerpen komen in deze module aan de orde:

  • Het effect van big data op het management control framework
  • De relatie tussen blockchain en de processen binnen uw organisatie
  • Het beoordelen van de kwetsbaarheden van de organisatie op basis van ethical hacking, (IT-)risico analyses en de informatiestrategie van de onderneming
  • General IT controls
  • Digitale transformatie zoals de online-dienstverlening
  • The internet of things
  • Disruptive technologies zoals artificial intelligence
  • De beweging van lineaire naar exponentiële groei van technologische ontwikkelingen

  programma IT, Technology & Business Innovation
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven