Skip to main content

 I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen verzorgen we t/m 9 februari alleen online lessen. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

Cybersecurity

Inschrijven
Opleiding Cybersecurity
Iets voor jou?
 • Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau en je hebt ten minste 3 jaar werkervaring.
 • Je wil meer inzicht krijgen in de mogelijkheden om de risico’s van cybercrime te beheersen.
 • Daarbij wil je handvatten krijgen om de cybersecurity binnen jouw organisatie goed in te richten. 

Cybercrime is een van de grootste risico’s voor de veiligheid van bedrijven. Het is een groeiend gevaar dat zich bovendien razendsnel ontwikkelt. Dat vraagt van organisaties een gedegen beleid en investeringen op het gebied van cybersecurity.

Bij cybersecurity wordt in eerste instantie vaak gekeken naar afdelingen die zich bezighouden met IT, informatiemanagement en risicomanagement. Toch is cybersecurity de verantwoordelijkheid van alle medewerkers binnen een bedrijf. Veel gevallen van cybercrime zijn immers te wijten aan verkeerd menselijk handelen.


 

Veilig ondernemen vraagt afdoende kennis en vaardigheden op het gebied van IT en veiligheid, op alle niveaus binnen de organisatie. Alleen zo kunnen organisaties zorgen voor de continuïteit van hun processen en de veiligheid van bedrijfskritische informatie.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau en je hebt ten minste 3 jaar werkervaring. Je wil meer inzicht krijgen in de mogelijkheden om de risico’s van cybercrime te beheersen. Daarbij wil je handvatten krijgen om de cybersecurity binnen jouw organisatie goed in te richten. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Je professionele ontwikkeling staat centraal. Je past uw nieuw verworven kennis en vaardigheden meteen toe in jouw dagelijks werk. Tijdens de bijeenkomsten bespreek je jouw eigen casuïstiek en die van je mede-deelnemers. Deze uitwisseling werkt inspirerend en levert direct resultaat op voor jouw eigen organisatie. Tussen de bijeenkomsten door heb je voldoende tijd om aan opdrachten te werken. De resultaten hiervan presenteer je tijdens de bijeenkomsten.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Cybersecurity bestaat uit 6 bijeenkomsten met een doorlooptijd van 12 weken. De bijeenkomsten vinden plaats van 14.00 uur tot 21.00 uur. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van de opdrachten nemen ongeveer 2 uur per week in beslag.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Cybersecurity zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.995,-.
  • Boeken en literatuur: circa € 100,-
  • Arrangementskosten: € 300,-.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de opleiding Cybersecurity ontvang je van Avans+ een certificaat

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze opleiding heb je meer inzicht in cybersecurity, cybercrime en hacking. Je kent de risico’s van cybercrime en beseft dat het een gezamenlijke verantwoordelijkheid is om cybersecurity binnen jouw organisatie goed in te richten en te beheersen. Je weet hoe je hier een effectieve bijdrage aan kan leveren.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over de opleiding of ben je geïnteresseerd in een incompanytraject? Neem contact op met de opleidingsmanager via 0900 110 10 10 (lokaal tarief) of via info@avansplus.nl.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Lees meer op onze blog!
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Programma

  Deze opleiding geeft je inzicht in cybersecurity en de mogelijkheden om cybercrime aan te pakken. In 6 bijeenkomsten ga je hier dieper op in:

  1: Cybersecurity en dreigingen

  2: Nieuwe technieken in relatie tot cybersecurity

  3: Cybersecuritymanagement

   4: Vertrouwelijkheid en verbeterplan

  5: Hacking

  6: Hacking (vervolg)

   

  avansplus-cybersecurity
   
  Brochure aanvragen Inscrijven