Skip to main content

De fitte oudere

De fitte oudere opleiding fysiotherapie
iets voor u?
 • U bent gediplomeerd fysiotherapeut.
 • U werkt met ouderen, bijvoorbeeld in een instelling.
 • U wilt een verantwoord trainingsplan voor ouderen leren opstellen.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 4 maanden
 • studiebelasting 4 uur per week
 • studiekosten 925,-
 • startdata
Bekijk alle startdata en locaties
De fitte oudere avansplus breda

De fitte oudere

Veel ouderen bewegen te weinig. Daardoor ontstaan problemen op het gebied van mobiliteit en functionaliteit. Als fysiotherapeut bent u de aangewezen persoon om het functiebehoud en -herstel van ouderen op een effectieve en juiste wijze te begeleiden. In de training De fitte oudere krijgt u de benodigde kennis en vaardigheden om een preventief en/of curatief programma op te stellen op het gebied van fysiotherapie voor ouderen.

praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent afgestudeerd fysiotherapeut en werkt met ouderen, bijvoorbeeld in een instelling of in de eerste lijn. U heeft als specialist in ouderen fysiotherapie belangstelling voor het behandelen van en/of de zorg voor ouderen.

  Bent u al geregistreerd geriatriefysiotherapeut? Dan kunt u zich met deze training De fitte oudere bijscholen in het opstellen van een preventief en/of curatief trainingsprogramma.

  Werkvorm

  Werkvorm

  In de training De fitte oudere komen verschillende werkvormen aan bod, zoals interactieve bijeenkomsten, casuïstiekbespreking, verwerkingsopdrachten en praktische oefeningen. We maken gebruik van de elektronische leeromgeving Blackboard. U kunt dus vanuit huis met andere deelnemers en docenten communiceren.

  Deze training De fitte oudere sluit u af met een presentatie van een door u ontwikkeld trainingsprogramma voor een bepaalde patiënt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De training De fitte oudere bestaat uit 4 bijeenkomsten (7 dagdelen). De totale studielast is 100 uur inclusief de bijeenkomsten. U dient voor zelfstudie ongeveer 4 uur per week te reserveren.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de training De fitte oudere zijn als volgt:

  • Trainingskosten: € 925,-.

  U ontvangt een factuur voor aanvang van de training.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na succesvolle afronding van de training De fitte oudere ontvangt u een certificaat. Het KNGF heeft deze training geaccrediteerd met 67 punten voor het register Algemeen Fysiotherapeut

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de training De fitte oudere kunt u een verantwoord trainingsplan fysiotherapie voor ouderen opstellen voor ouderen met of zonder geriatrische problemen (individueel of in groepsverband). Dit kan een preventief of curatief plan zijn. U integreert dit plan in het dagelijkse leven van de patiënt(en).

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze training? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma
  De fitte oudere

  Deze training is gericht op het in kaart brengen van de gezondheidstoestand van de ouder wordende patiënt en het op maat aanbieden van een trainingsprogramma. Vervolgens wordt aandacht besteed aan het meten van het resultaat.

  • Leeftijd gerelateerde veranderingen in bindweefsel
  • Inspanningsfysiologie en spierstofwisseling
  • Trainingsleer
  • Klinimetrie
  • Motiveren en coachen van ouderen

  programma De fitte oudere
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven