Skip to main content

Constraint-Induced Movement Therapy (CIMT)

Constraint-Induced Movement Therapy (CIMT) opleiding fysiotherapie
iets voor u?
 • U bent kinderfysiotherapeut, kinderergotherapeut of kinderoefentherapeut.
 • U werkt in een multidisciplinair team.
 • U wilt movement therapy training (CIMT) bij kinderen leren toepassen.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur maatwerk
 • studiebelasting n.t.b.
 • studiekosten
Constraint-Induced Movement Therapy (CIMT) avansplus breda

Constraint-Induced Movement Therapy (CIMT)

Constraint-Induced Movement Therapy (CIMT) is ook wel bekend als forced use therapy en wordt al jaren toegepast bij volwassenen die een beroerte hebben gehad. Deze forced use therapy richt zich op de aangedane hand, waardoor het mogelijk blijkt om verloren bewegingen en functies terug te krijgen.

Movement therapy training (CIMT) bij kinderen

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor deze therapievorm bij kinderen met een hemiplegie. Voor hen is CIMT een van de weinige behandelingen die bewezen effectief is. In deze therapie leren kinderen hun aangedane hand gebruiken en het gebruik van hun goede hand te beperken.

CIMT training als maatwerk

De Constraint-Induced Movement Therapy (CIMT) training bieden wij alleen als maatwerk en/of incompany traject aan. Zo kunnen wij het beste voldoen aan de specifieke vraag van uw organisatie. Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden op het gebied van deze movement therapy training. Stel uw vraag of maak een afspraak via 0900 110 10 10 of mail naar info@avansplus.nl.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent kinderfysiotherapeut, kinderergotherapeut of kinderoefentherapeut. De CIMT training is zeer geschikt voor professionals die in multidisciplinaire teams werken. Bijvoorbeeld op mytylscholen of revalidatie-instellingen/afdelingen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De movement therapy training bestaat uit hoor- en responsiecolleges, casuïstiekbespreking, verwerkingsopdrachten en praktisch oefenen. U kunt gebruik maken van een digitale leeromgeving om bijvoorbeeld artikelen te bekijken of discussies te voeren met de andere deelnemers.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Afhankelijk van de vraag binnen uw organisatie stellen we een programma met bijbehorend tijdspad op.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor een incompanytraject zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, de inhoud van de opleiding en het gewenste ontwikkeltraject. De invulling wordt toegespitst op de vraag vanuit uw organisatie.

  Toelatingsassessment CIMT

  Afhankelijk van de opleidingsvraag kan een toelatingsassessment tot de mogelijkheden behoren. Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

  Diploma

  Diploma

  Als u de training Constraint-Induced Movement Therapy (CIMT) succesvol heeft afgerond, ontvangt u een certificaat. Met dit certificaat kunt u een accreditatie aanvragen voor het KNGF-register Algemeen fysiotherapeut, het kwaliteitsregister Kinderfysiotherapie en de Stichting ADAP (voor ergotherapeuten).

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van de training Constraint-Induced Movement Therapy (CIMT) kunt u een CIMT training opzetten en toepassen. U leert kinderen met hemiplegie hoe zij hun dagelijkse bezigheden kunnen uitvoeren.

  Maatwerk

  Maatwerk

  Deze opleiding bieden wij aan als maatwerktraject. We stellen een uniek traject samen op basis van uw ontwikkelvraagstuk. Op deze manier bent u verzekerd van een opleiding voor uw medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Deze trajecten bieden wij ook vaak incompany aan.

  Bekijk nu meer informatie over onze maatwerktrajecten. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Stefanie de Jong via 076-5258320.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  • Het is belangrijk om een beetje uit je comfortzone te komen. De spanning van een presentatie of het inleveren van een product houdt je vak en je werk leuk. 

   testimonial-fysio-gerbenhinte
   Gerben Hinte
   Fysiotherapeut en onderzoeker
  • De organisatie binnen Avans+ is helder en er is altijd de mogelijkheid tot snel contact!

   testimonial-fysio-estherdevries
   Esther de Vries
   Sportfysiotherapeut
  Bekijk alle referenties
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven