Skip to main content

Het fitte kind

Het fitte kind opleiding fysiotherapie
iets voor u?
 • U bent gediplomeerd (kinder)fysiotherapeut.
 • U heeft voldoende kennis van trainingsleer en fysiologie van energiesystemen.
 • U wilt fitheidsprogramma’s voor kinderen ontwikkelen en vormgeven.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur maatwerk
 • studiebelasting n.t.b.
 • studiekosten
Het fitte kind avansplus breda

Het fitte kind

Kinderfysiotherapeuten krijgen in hun praktijk steeds vaker te maken met kinderen die minder fit zijn. Programma’s voor groepsgerichte therapie onderhouden en vergoten de fitheid bij kinderen. In deze cursus kinderfysiotherapie leert u als fysiotherapeut om op basis van een individuele hulpvraag een fitheidsprogramma op te zetten. Het accent ligt daarbij op aerobe en anaerobe conditie en kracht. De training Het fitte kind wordt belicht vanuit de (patho)fysiologie, klinimetrie, trainingsleer en didactiek.

Cursus kinderfysiotherapie als incompany traject

De training Het fitte kind bieden wij alleen als maatwerk en/of incompanytraject aan. Door middel van een maatwerktraject kunnen wij het beste voldoen aan uw vraagstuk. Informeer naar de mogelijkheden via 0900 110 10 10 of mail naar info@avansplus.nl. U kunt altijd vrijblijvend een afspraak met ons inplannen.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent (kinder)fysiotherapeut en heeft voldoende kennis van trainingsleer en fysiologie van energiesystemen bij kinderen. De functionele en sportspecifieke vertaling van fitheid hebben uw interesse. U wilt fitheidsprogramma’s voor (individuele of groepen) kinderen ontwikkelen, vormgeven en evalueren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze cursus kinderfysiotherapie bestaat uit theoretische inleidingen en praktische cases. Tijdens de praktijkopdrachten werkt u met elkaar of met kinderen op de werkplek.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Afhankelijk van de vraag binnen uw organisatie stellen we een programma met bijbehorend tijdspad op.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor een maatwerk of incompanytraject zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Ook de inhoud van de opleiding bepaalt de invulling van zulke ontwikkeltrajecten. We zorgen altijd dat de inhoud van de training wordt toegespitst op de vraag vanuit uw organisatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om toelatingsassessments af te nemen aan het begin van het traject.

  Heeft u hier vragen over? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

  Diploma

  Diploma

  Als u deze cursus kinderfysiotherapie succesvol heeft afgerond, ontvangt u een certificaat. Met dit certificaat kunt u een accreditatie aanvragen voor het KNGF-register Algemeen fysiotherapeut en het kwaliteitsregister Kinderfysiotherapie.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze cursus kinderfysiotherapie kunt u metingen doen en trainingen geven op basis van zowel een evidence based als een theory based visie. Ook kunt u de vertaalslag maken van algemene meet- en trainingsprincipes naar fitheidsprogramma’s voor individuele of groepen kinderen.

  Maatwerk

  Maatwerk

  Deze opleiding bieden wij aan als maatwerktraject. We stellen een uniek traject samen op basis van uw ontwikkelvraagstuk. Op deze manier bent u verzekerd van een opleiding voor uw medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Deze trajecten bieden wij ook vaak incompany aan.

  Bekijk nu meer informatie over onze maatwerktrajecten. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Stefanie de Jong via 076-5258320.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven