Skip to main content

Kracht en conditie bij kinderen met verstandelijke beperkingen

Kracht en conditie bij kinderen met verstandelijke beperkingen - fysiotherapie opleiding
iets voor u?
 • Je bent gediplomeerd (kinder)fysiotherapeut.
 • Je hebt voldoende kennis van trainingsleer en fysiologie van energiesystemen.
 • Je wilt fitheidsprogramma’s voor kinderen met een EMB ontwikkelen.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur maatwerk
 • studiebelasting n.t.b.
 • studiekosten
Kracht en conditie bij kinderen met een verstandelijke beperking avansplus breda

Kracht en conditie bij kinderen met een verstandelijke beperking

De training Kracht en conditie bij kinderen met verstandelijke beperking wordt belicht vanuit de (patho)fysiologie, klinimetrie en trainingsleer.

Kind verstandelijke beperking

Het accent van deze training ligt op energievoorzienende processen en test- en trainingsmogelijkheden bij kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Daarbij is de medische diagnose het uitgangspunt. Je leert in de training om op basis van de individuele hulpvraag een fitheidsprogramma op te zetten. De nadruk ligt daarbij op aerobe en anaerobe conditie en kracht.

Training kinderen met verstandelijke beperking als maatwerktraject

Om te kunnen voldoen aan de specifieke vraag van jouw organisatie, bieden wij de training Kracht en conditie bij kinderen met verstandelijke beperking alleen als maatwerk of incompanytraject aan. Neem contact op over de mogelijkheden via 0900 110 10 10 of mail naar info@avansplus.nl.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent (kinder)fysiotherapeut en hebt voldoende kennis van trainingsleer en fysiologie van energiesystemen bij kinderen. De functionele en sportspecifieke vertaling van fitheid hebben jouw interesse. Je wilt fitheidsprogramma’s voor kinderen en jong volwassenen met een EMB ontwikkelen, vormgeven en evalueren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De training kind verstandelijke beperking bestaat uit theoretische inleidingen en praktische cases. Tijdens de praktijkopdrachten werk je met elkaar of met patiënten op de werkplek.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Afhankelijk van de vraag binnen jouw organisatie stellen we een programma met bijbehorend tijdspad op.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De studiekosten zijn nader te bepalen aangezien deze afhankelijk zijn van jouw wensen en het aantal deelnemers. De inhoud van de opleiding wordt toegespitst op jouw organisatievraagstuk. Een toelatingsassessment kan altijd tot de mogelijkheden behoren. Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

  Diploma

  Diploma

  Als je de training kind verstandelijke beperking succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat. Met dit certificaat kun je een accreditatie aanvragen voor het KNGF-register Algemeen fysiotherapeut en het kwaliteitsregister Kinderfysiotherapie.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van de training kinderen met verstandelijke beperking kun je metingen doen en trainingen geven op basis van zowel een evidence based als een theory based visie. Ook kun je de vertaalslag maken van algemene meet- en trainingsprincipes naar fitheidsprogramma’s voor individuele kinderen en jong volwassenen met een EMB.

  Maatwerk

  Maatwerk

  Deze opleiding bieden wij aan als maatwerktraject. We stellen een uniek traject samen op basis van jouw ontwikkelvraagstuk. Op deze manier ben je verzekerd van een opleiding voor jouw medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Deze trajecten bieden wij ook vaak incompany aan.

  Bekijk nu meer informatie over onze maatwerktrajecten. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Stefanie de Jong via 076-5258320.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  • Het is belangrijk om een beetje uit je comfortzone te komen. De spanning van een presentatie of het inleveren van een product houdt je vak en je werk leuk. 

   testimonial-fysio-gerbenhinte
   Gerben Hinte
   Fysiotherapeut en onderzoeker
  • De organisatie binnen Avans+ is helder en er is altijd de mogelijkheid tot snel contact!

   testimonial-fysio-estherdevries
   Esther de Vries
   Sportfysiotherapeut
  Bekijk alle referenties
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven