Skip to main content

Neuromotor Task Training (NTT)

Neuromotor Task Training (NTT) fysiotherapie opleiding
iets voor u?
 • U bent fysiotherapeut, ergotherapeut, lichamelijk opvoeder of motorisch remedial teacher.
 • U heeft de ambitie zich de taakanalyse van NTT eigen te maken.
 • U wilt geschikte oefenstof kunnen bedenken en toepassen.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 12 dagdelen
 • studiebelasting n.t.b.
 • studiekosten 1.899,-
 • startdata
Bekijk alle startdata en locaties
Neuromotor task training NTT avansplus breda

Neuromotor Task Training (NTT)

Bij de behandeling van kinderen met Developmental Coordination Disorder (DCD) spelen oefenmethoden met een taakgericht karakter, zoals de Neuromotor Task Training (NTT), een steeds grotere rol.

Wat is NTT?

Binnen de Neuromotor Task Training (NTT) worden de motorische taken of vaardigheden geoefend waar een kind moeite mee heeft. Ook legt NTT een link met vergelijkbare vaardigheden en met andere situaties (thuis of school). NTT is niet alleen geschikt als dcd behandeling, maar ook voor behandeling van kinderen met andere motorische (coördinatie)problemen.

Wat is DCD?

Developmental Coordination disorder (DCD) is een ontwikkelingsstoornis van de coördinatie van bewegingen. Kinderen met DCD kunnen last hebben van een grote bewegingsonrust en hebben vaak problemen met de fijne motoriek. De NTT is toepasbaar als dcd behandeling.

Neuromotor Task Training opleiding als incompany traject

De opleiding Neuromotor Task Training (NTT) bieden wij alleen als incompany en/of maatwerktraject aan. Op die manier kunnen wij het beste voldoen aan het ontwikkelvraagstuk van uw organisatie. Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden via 0900 110 10 10 of mail naar info@avansplus.nl.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent (kinder)fysiotherapeut, (kinder)ergotherapeut, lichamelijk opvoeder of motorisch remedial teacher. U wilt de taakanalyse van de NTT leren toepassen op de kinderen die u behandelt. Doordat u de oefenstof in de praktijk kunt toepassen, heeft u veel mogelijkheden om te differentiëren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De bewegings- en gedragsstoornissen van deze groep kinderen zijn divers. Daardoor zijn er meerdere behandelmethoden mogelijk, zowel individueel als in kleine groepjes. Tijdens de training ervaart u de voordelen van ‘kruisbestuiving’ tussen verschillende beroepsgroepen en vindt u diepgang door middel van casuïstiek uit uw eigen werkveld. De opleiding Neuromotor Task Training (NTT) bestaat uit hoor- en responsiecolleges, casuïstiekbespreking, verwerkingsopdrachten en praktisch oefenen. U maakt ook gebruik van een digitale leeromgeving.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Afhankelijk van de vraag binnen uw organisatie stellen we een programma met bijbehorend tijdspad op. De studiebelasting zal ongeveer 100 uur zijn.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De invulling van de opleiding wordt bepaald aan de hand van uw vraagstuk en daardoor zijn de kosten per incompany of maatwerktraject verschillend. De kosten zijn namelijk afhankelijk van het aantal deelnemers en de inhoud van het gewenste traject. Het is ook mogelijk een toelatingsassesment af te nemen voorafgaand aan de opleiding.

  Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

  Diploma

  Diploma

  Als u de opleiding Neuromotor Task Training (NTT) succesvol heeft afgerond, ontvangt u een certificaat. Met dit certificaat kunt u een accreditatie aanvragen voor het KNGF-register Algemeen fysiotherapeut, het kwaliteitsregister Kinderfysiotherapie en de Stichting ADAP (voor ergotherapeuten).

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van de training kent u de basisprincipes van de NTT op toepassingsniveau en kunt u een probleem- en taakanalyse maken. U kunt geschikte oefenstof bedenken en toepassen. Zowel voor een individueel kind als voor kleine groepen kinderen.

  Maatwerk

  Maatwerk

  Deze opleiding bieden wij aan als maatwerktraject. We stellen een uniek traject samen op basis van uw ontwikkelvraagstuk. Op deze manier bent u verzekerd van een opleiding voor uw medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Deze trajecten bieden wij ook vaak incompany aan.

  Bekijk nu meer informatie over onze maatwerktrajecten. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Stefanie de Jong via 076-5258320.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  • Het is belangrijk om een beetje uit je comfortzone te komen. De spanning van een presentatie of het inleveren van een product houdt je vak en je werk leuk. 

   testimonial-fysio-gerbenhinte
   Gerben Hinte
   Fysiotherapeut en onderzoeker
  • De organisatie binnen Avans+ is helder en er is altijd de mogelijkheid tot snel contact!

   testimonial-fysio-estherdevries
   Esther de Vries
   Sportfysiotherapeut
  Bekijk alle referenties
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven