Skip to main content

Master Oncologic Physical Therapy (MOPT) jaar 2

Master Oncologic Physical Therapy (MOPT) jaar 2
iets voor u?
 • U wilt het tweede jaar van de masteropleiding oncologiefysiotherapie volgen.
 • U wilt zich verder verdiepen in het fysiotherapeutisch proces voor uw patiënten met complexe oncologische problemen
In het kort
 • niveau Master
 • duur 1 jaar
 • studiebelasting 140 uur per kwartaal
 • studiekosten 6.300,-
 • startdata
  • 01-09-2019 Breda
  • 01-09-2019 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent hbo fysiotherapeut en wil uzelf graag verder specialiseren in de richting van oncologiefysiotherapie. U heeft jaar 1 van de opleiding succesvol afgerond of bent daar nog mee bezig.

  Werkvorm

  Werkvorm

  We bieden deze master aan in een nieuwe vorm. Dit betekent minder klassikale bijeenkomsten en dus minder reistijd en reiskosten.

  We maken in deze master gebruik van meerdere onderwijsvormen. Denk aan werkplekleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching etc.

  Dit tweede jaar bestaat uit de modules:

  • Oncologic physical therapy: Screening en Diagnostiek
  • Oncologic physical therapy: Screening en Diagnostiek
  • Oncologic physical therapy: Behandelplan en Interventie
  • Oncologic physical therapy: Behandelplan en Interventie

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De studiebelasting is ongeveer 140 uur per kwartaal en het is grotendeels aan uzelf wanneer u deze uren maakt. Ongeveer 3 keer per kwartaal organiseren we een klassikale bijeenkomst. Dit is iets meer dan in jaar 1 omdat het dit jaar met name om het fysiotherapeutisch proces draait. Daarnaast werkt u vooral in groepen in uw eigen regio.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor het tweede jaar van de Master Oncologietherapie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 6.300,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 10 maandelijkse termijnen van € 640,= .

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Indien u na een jaar stopt met de opleiding en niet verder wilt, ontvangt u een diploma met daarop vermeldt de onderdelen die u heeft behaald. Met dit diploma kunt u zich melden bij het KNGF of het Keurmerk. U krijgt dan vrijstelling voor het behalen van punten voor het CKR voor 1 jaar.

  Indien u de opleiding wilt vervolgen (direct of na een pauze) blijft u voor het KNGF gewoon ingeschreven en geldt de volgende regel:

  Een masteropleiding die leidt tot registratie in een specialistenregister, waarbij de fysiotherapeut nu alleen nog in het register algemeen fysiotherapeut staat, geeft vrijstelling voor het behalen van registratiepunten in de registratieperiode waarin de opleiding wordt gevolgd, met een maximum van twee registratieperiodes voor het register Algemeen Fysiotherapeut.

  Let wel op de maximale doorlooptijd van 5 jaar.

  Resultaat

  Resultaat

  Na jaar 2 van de masteropleiding oncologie fysiotherapie beheerst u het klinisch redeneerproces voor uw patiënt met complexe problematiek.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Schrijf u in voor dit onderdeel

  Heeft u uw keuze kunnen maken? Schrijf u dan hier in voor dit onderdeel.

  inschrijven
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven