Skip to main content

Master Oncologic Physical Therapy (MOPT) jaar 2

Master oncologiefysiotherapie jaar 2
Iets voor jou?
 • Je wilt het tweede jaar van de masteropleiding oncologiefysiotherapie volgen.
 • Je wilt je verder verdiepen in het fysiotherapeutisch proces voor jouw patiënten met complexe oncologische problemen.
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent hbo fysiotherapeut en wilt jezelf graag verder specialiseren in de richting van oncologiefysiotherapie. Je hebt jaar 1 van de opleiding succesvol afgerond of bent daar nog mee bezig.

  Werkvorm

  Werkvorm

  We bieden deze master aan in een nieuwe vorm. Dit betekent minder klassikale bijeenkomsten en dus minder reistijd en reiskosten.

  We maken in deze master gebruik van meerdere onderwijsvormen. Denk aan werkplekleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching etc.

  Dit tweede jaar bestaat uit de modules:

  • Oncologic physical therapy: Screening en Diagnostiek
  • Oncologic physical therapy: Screening en Diagnostiek
  • Oncologic physical therapy: Behandelplan en Interventie
  • Oncologic physical therapy: Behandelplan en Interventie

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De studiebelasting is ongeveer 140 uur per kwartaal en het is grotendeels aan jezelf wanneer je deze uren maakt. Ongeveer 3 keer per kwartaal organiseren we een klassikale bijeenkomst. Dit is iets meer dan in jaar 1 omdat het dit jaar met name om het fysiotherapeutisch proces draait. Daarnaast werk je vooral in groepen in jouw eigen regio.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor het tweede jaar van de master oncologiefysiotherapie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 6.500,-.
  • Boeken circa € 500,-. Deze schaf je zelf aan.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Jaar 2 van de master Oncologiefysiotherapie in termijnen betalen?

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 10 maandelijkse termijnen van € 660,- .

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Indien je na een jaar stopt met de opleiding en niet verder wilt, ontvang je een diploma met daarop vermeld de onderdelen die je hebt behaald. Met dit diploma kun je je melden bij het KNGF of het Keurmerk. Je krijgt dan vrijstelling voor het behalen van punten voor het CKR voor 1 jaar.

  Indien je de opleiding wilt vervolgen (direct of na een pauze) blijf je voor het KNGF gewoon ingeschreven en geldt de volgende regel:

  Een masteropleiding die leidt tot registratie in een specialistenregister, waarbij de fysiotherapeut nu alleen nog in het register algemeen fysiotherapeut staat, geeft vrijstelling voor het behalen van registratiepunten in de registratieperiode waarin de opleiding wordt gevolgd, met een maximum van twee registratieperiodes voor het register Algemeen Fysiotherapeut.

  Let wel op de maximale doorlooptijd van 5 jaar.

  Resultaat

  Resultaat

  Na jaar 2 van de masteropleiding oncologie fysiotherapie beheers je het klinisch redeneerproces voor jouw patiënt met complexe problematiek.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Schrijf je in voor dit onderdeel

  Heb je jouw keuze kunnen maken? Schrijf je dan hier in voor dit onderdeel.

  inschrijven
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Het is belangrijk om een beetje uit je comfortzone te komen. De spanning van een presentatie of het inleveren van een product houdt je vak en je werk leuk. 

   Gerben Hinte
   Fysiotherapeut en onderzoeker
  • De opleiding is duidelijk van masterniveau, te merken aan de ontvangen begeleiding: bedoeld om je verder op weg te helpen en te zorgen dat je het begrijpt, maar je moet wel zelfstandig verder werken.

   A. Jansen
   Ouddeelnemer Avans+
  • Ik heb geleerd om diverse gesprekstechnieken toe te passen bij zowel collega’s als patiënten. Het mooie is dat het werkt! 

   Ann Taveirne
   Praktijkhouder
  Download brochure Inscrijven