Lees hoe Monique Janssen de opleiding Strategisch adviseren heeft ervaren:

“Ik wil me als HR-professional blijven ontwikkelen. Naast de praktijkervaring en learning-on-the-job kan een opleiding helpen nieuwe inzichten en ervaringen op te doen. De opleiding Arbeidsrecht van Avans+ was mij eerder goed bevallen. Na een teleurstellend uitstapje naar een ander opleidingsinstituut, besloot ik bij Avans+ de draad weer op te pakken.

Het werd wederom een leerzame ervaring. Hoewel ik in de praktijk al veel bezig ben met coachen en adviseren zijn er altijd leerpunten. Sterk punt van de opleiding is dat je met je eigen leerdoelen aan de slag gaat. Het resultaat is dat ik heb geleerd bepaalde situaties en ‘lastige’ personen op een andere manier te benaderen.

Praktijkgericht

Dankzij het logboek dat je zelf bijhoudt en waarin je reflecteert op je eigen handelen, worden al snel je vaste reactie- en interactiepatronen zichtbaar. Tijdens de lessen ga je oefenen met situaties waarin die patronen niet effectief blijken te zijn. De nieuwe inzichten die je daarmee verkrijgt, breng je daarna weer in de praktijk. Tegenwoordig pas ik mijn gedrag bewust aan als de situatie daarom vraagt, waardoor ik meer bereik.”

Bekijk hier de opleiding Strategisch adviseren