Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Data science

Inschrijven
Opleiding Datascience
Iets voor jou?
 • Je wilt alles weten over data science èn dit toepassen in jouw werk.
 • Je zoekt een IT-module die aansluit bij jouw werkervaring en –niveau.
 • Op basis hiervan wordt je toegelaten voor de verdiepende module van jaar 3/4 binnen Bachelor Software Engineer.

Je wilt graag een volgende stap zetten in jouw loopbaan op het gebied van data. Het is van belang dat je als software engineer op de hoogte bent van de nieuwste datatechnologie en hier, als je werksituatie daarom vraagt, actief mee aan de slag kunt. Ben klaar voor de toekomst met deze data science opleiding van Avans+!

Over deze kosteloze opleidingsmogelijkheid

Je krijgt deze unieke kans om kosteloos een scholingstraject te volgens via Avans+ als partner van CA-ICT. Hiermee is het mogelijk om, namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid én het opleidingscollectief Digipower 2021 een scholing aan te bieden voor deze module. Je kunt hierbij meerdere opleidingen combineren. Meer over deze regeling en de voorwaarden van deze regeling vind je op de website van de Rijksoverheid

Digipower 2021 is mede mogelijk gemaakt door CA-ICT, het opleidingsfonds voor de arbeidsmarkt ICT.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ambitieuze werkende die minimaal een havo/mbo4/vwo diploma heeft. Je wilt je verdiepen in de technologische trends en deze goed te vertalen naar bruikbare toepassingen rekening houdend met het belang van data en een goede beveiliging. Daarnaast wil je graag verder groeien in jouw carrière met meer gespecialiseerde kennis van Data science technologie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het onderwijs wordt volledig online aangeboden. Het is hands-on en probleemgestuurd. In de eerste les wordt een eindopdracht door de docent met de deelnemers besproken. De deelnemers maken deze eindopdracht geleidelijk af met de concepten die ze in de lessen leren. Met het afronden en presenteren van deze eindopdracht rond een deelnemer met succes een cursus af.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van een dagdeel. Deze worden gegeven in een periode van 10 weken. In de weken waarin geen bijeenkomsten plaats vindt is de docent beschikbaar voor vragen en begeleiding van de eindopdracht.

  De begeleiding wordt aangeboden per telefoon, per email of in een online sessie.

  De lesdagen zullen zijn op maandag, donderdag en/of vrijdag.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De opleiding Data science is in het kader van de Nederland Leert Door opleidingssubsidie kosteloos te volgen. Hierbij is de subsidieregeling met voorwaarden van de Rijksoverheid van toepassing. 

  Meer over deze regeling en de voorwaarden van deze regeling vind je op de website van de Rijksoverheid.

   

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het vereiste aantal studiepunten heeft behaald, ontvang je een certificaat van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de succesvolle afronding van deze module Data science ontvang je een certificaat. Daarnaast heb je gedegen inzicht gekregen in de mogelijkheden van data science en data ontwikkeling en weet je hoe je deze kunt toepassen in jouw organisatie. Je kun je dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare data toepassingen voor jouw organisatie. Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, je bent nóg waardevoller voor jouw organisatie.

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Met de module Data science heb je meteen een stap gezet richting het getuigschrift voor de Bachelor Software Engineer. De verdiepende Data science module is namelijk een van de 6 kernmodules van deze bachelor. Heb je de smaak te pakken, kun je eenvoudig beginnen met de verdiepende versie van Data science module in de bachelor /p>

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze data-opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 0900 110 10 10.

  Programma

  In deze module Data Science gaan we in op alle aspecten van data in een bedrijf. We kijken naar de manieren waarop data in een bedrijf beschikbaar komen en op welke manier data in een bedrijf gebruikt worden.

  In de opleiding Data Science komen onder andere de volgende zaken aan bod:

  • Algemene theorie over Data Science
  • Introductie in wiskundige notatie
  • Machine Learning in BI tool

  Download de brochure voor alle informatie over de opleiding Data Science

  Programma Datascience
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven