Skip to main content

Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Data science

Opleiding Datascience
Iets voor jou?
 • Je wilt alles weten over data science èn dit toepassen in jouw werk.
 • Je zoekt een IT-module die aansluit bij jouw werkervaring en –niveau.
 • Je zet meteen de eerste stap naar jouw Bachelor Software engineer getuigschrift.

Je wilt graag een volgende stap zetten in jouw loopbaan op het gebied van data. Het is van belang dat je als software engineer op de hoogte bent van de nieuwste datatechnologie en hier, als je werksituatie daarom vraagt, actief mee aan de slag kunt. Ben klaar voor de toekomst met deze data science opleiding van Avans+!

Over deze kosteloze opleidingsmogelijkheid

Je krijgt deze unieke kans om kosteloos een scholingstraject te volgens via Avans+ als partner van CA-ICT. Hiermee is het mogelijk om, namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid én het opleidingscollectief Digipower 2021 een scholing aan te bieden voor deze module. Belangrijk hierbij is dat het mogelijk is om maar 1 opleiding volledig gesubsidieerd te volgen. Meer over deze regeling en de voorwaarden van deze regeling vind je op de website van de Rijksoverheid

Digipower 2021 is mede mogelijk gemaakt door CA-ICT, het opleidingsfonds voor de arbeidsmarkt ICT.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ambitieuze professional in de software ontwikkeling. Je bent bijvoorbeeld programmeur of full stack ontwikkelaar. Jouw rol vraagt om de trends op het gebied van data technologie optimaal te kunnen vertalen naar bruikbare toepassingen binnen jouw bedrijf. Daarnaast wil je graag verder groeien in jouw carrière met meer gespecialiseerde en toepasbare kennis over data ontwikkelingen en data science.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er wordt gewerkt met de VAL-methodiek. VAL staat voor Virtual Action Learning. Aan de hand van leerarrangementen ga je actief aan de slag binnen jouw eigen organisatie. Een leerarrangement heeft altijd een theoretische component die vervolgens in de eigen praktijk moet worden toegepast. Studenten geven elkaar actief feedback via het social learning platform.

  Gedurende het traject vindt er virtuele leerinteractie op het platform plaats in de vorm van leervragen, stellingen, interessante websites en artikelen. Na de feedback te hebben verwerkt in versie 2 van het leerarrangement vindt plenair de editorial review plaats. In deze actieve sessie worden de leerarrangementen besproken door de expert. In een betekenisvolle dialoog met de studenten wordt verdere diepgang op het onderwerp van het leerarrangement bereikt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze module Data science bestaat uit 5 bijeenkomsten gedurende een periode van 10 weken. De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De opleiding Data science is in het kader van de Nederland Leert Door opleidingssubsidie kosteloos te volgen. Hierbij is de subsidieregeling met voorwaarden van de Rijksoverheid van toepassing. 

  Meer over deze regeling en de voorwaarden van deze regeling vind je op de website van de Rijksoverheid.

   

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het vereiste aantal studiepunten heeft behaald, ontvang je een certificaat van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de succesvolle afronding van deze module Data science ontvang je een certificaat. Daarnaast heb je gedegen inzicht gekregen in de mogelijkheden van data science en data ontwikkeling en weet je hoe je deze kunt toepassen in jouw organisatie. Je kun je dit praktisch vertalen naar concreet bruikbare data toepassingen voor jouw organisatie. Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, je bent nóg waardevoller voor jouw organisatie.

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Met de module Data science heb je meteen een stap gezet richting het getuigschrift voor de Bachelor Software Engineer. De module Data science is namelijk een van de 6 kernmodules van deze bachelor. Heb je de smaak te pakken, kun je eenvoudig door met een van de andere 6 actuele modules die meerwaarde voor jou en jouw organisatie creëren.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze data-opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  In deze module Data science gaan we in op alle aspecten van data in een bedrijf. We kijken naar de manieren waarop data in een bedrijf beschikbaar komen en op welke manier data in een bedrijf gebruikt worden.

  Er wordt aandacht besteed aan hoe data ingezet wordt in een organisatie, welke systemen er beschikbaar zijn of worden gebruikt om data beschikbaar te maken voor besluitvormingsprocessen. Hoe deze systemen worden opgezet en welke aspecten van software engineering relevant zijn voor deze systemen. Welke ontwikkelingen hebben er in de loop van de tijd gespeeld? Welke technologieën zijn tegenwoordig beschikbaar? Hebben deze technologieën het vakgebied werkelijk veranderd of blijft de essentie van de problematiek hetzelfde?

  Aan de hand van concrete probleemstellingen word je meegenomen in welke afwegingen van belang zijn voor het succesvol gebruik van data in een organisatie. Je leert vanuit een conceptueel kader te denken en er wordt aan de hand van 2 concrete cases een ontwerp en oplossing voor een BI-systeem gemaakt.

  In de module Data science staat centraal welke rol je als software engineer kunt nemen om de balans te vinden tussen een kwalitatief goede oplossing en periodiek waarde te leveren aan de gebruikersorganisatie.

  Programma Datascience
   
  Download brochure Inscrijven