Skip to main content

Fysische technieken

(3 OPLEIDINGEN )
Laboratoriumtechniek - Fysische technieken
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
BENIEUWD NAAR ONZE WERKWIJZE? ONTDEK HET IN DEZE VIDEO!
Opleidingen met kwaliteit

Bent u werkzaam in een laboratorium en heeft u te maken met fysische technieken? Dan is het belangrijk dat u blijft werken aan de ontwikkeling van uw kennis en vaardigheden. Bij Avans+ bent u hiervoor aan het juiste adres!

Waarom een cursus fysische technieken?

Wanneer u werkt met vaste deeltjes, dan kunt u voor de karakterisering daarvan kiezen uit een groot aantal technieken. In onze cursussen leert u de basisprincipes van de belangrijkste technieken en de voor- en nadelen voor uw toepassingen bepalen. Ook leert u veel over het verklaren en voorspellen en fysische gedrag van deeltjes. Daarmee krijgt u meer inzicht in uw eigen producten en kunt u de specificaties beter controleren.

Fysische technieken bij Avans+

Avans+ biedt diverse cursussen op het gebied van fysische technieken. U leert over onderwerpen die direct kunnen worden toegepast in meet- en testlaboratoria, waarbij fysische eigenschappen en parameters bepaald worden.

Wilt u graag uw kennis op het gebied van deeltjesgroottekarakterisering ontwikkelen, maar staat u nog aan de basis van deze techniek? Kies dan voor de cursus Deeltjesgroottekarakterisering. Hierin worden de basisprincipes van de belangrijkste technieken behandeld. De cursus Textuur- en oppervlaktekarakterisering sluit hier goed op aan.

Bent u specifiek geïnteresseerd in de fysische eigenschappen van poeders en granulaten? Avans+ heeft ook een cursus Powders and granules: physical properties and behaviors.

Samenwerking en praktijkgerichtheid

Al onze cursussen fysische technieken worden gegeven in samenwerking met en op locatie bij Delft Solid Solutions. Deze partner heeft als kernactiviteiten karakterisering van fysische eigenschappen van materialen en het vinden van oplossingen voor vraagstukken ten aanzien van producten en processen die met vaste stoffen te maken hebben. Met deze samenwerking borgen wij de actualiteit, deskundigheid, praktijkgerichtheid en kwaliteit van onze cursussen optimaal.

Wilt u meer weten over onze cursussen?

Het is goed denkbaar dat u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen heeft. Wellicht bent u op zoek naar een persoonlijk advies of wilt u gewoon meer informatie. Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder op weg!

lees meer