Skip to main content

Fysische technieken

(3 OPLEIDINGEN )
Laboratoriumtechniek - Fysische technieken
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
BENIEUWD NAAR ONZE WERKWIJZE? ONTDEK HET IN DEZE VIDEO!
Opleidingen met kwaliteit

Ben je werkzaam in een laboratorium en heb je te maken met fysische technieken? Dan is het belangrijk dat je blijft werken aan de ontwikkeling van je kennis en vaardigheden. Bij Avans+ ben je hiervoor aan het juiste adres!

Waarom een cursus fysische technieken?

Wanneer je werkt met vaste deeltjes, dan kun je voor de karakterisering daarvan kiezen uit een groot aantal technieken. In onze cursussen leer je de basisprincipes van de belangrijkste technieken en de voor- en nadelen voor jouw toepassingen bepalen. Ook leer je veel over het verklaren en voorspellen en fysische gedrag van deeltjes. Daarmee krijg je meer inzicht in jouw eigen producten en kun je de specificaties beter controleren.

Fysische technieken bij Avans+

Avans+ biedt diverse cursussen op het gebied van fysische technieken. Je leert over onderwerpen die direct kunnen worden toegepast in meet- en testlaboratoria, waarbij fysische eigenschappen en parameters bepaald worden.

Wil je graag jouw kennis op het gebied van deeltjesgroottekarakterisering ontwikkelen, maar sta je nog aan de basis van deze techniek? Kies dan voor de cursus Deeltjesgroottekarakterisering. Hierin worden de basisprincipes van de belangrijkste technieken behandeld. De cursus Textuur- en oppervlaktekarakterisering sluit hier goed op aan.

Ben je specifiek geïnteresseerd in de fysische eigenschappen van poeders en granulaten? Avans+ heeft ook een cursus Powders and granules: physical properties and behaviors.

Samenwerking en praktijkgerichtheid

Al onze cursussen fysische technieken worden gegeven in samenwerking met en op locatie bij Delft Solid Solutions. Deze partner heeft als kernactiviteiten karakterisering van fysische eigenschappen van materialen en het vinden van oplossingen voor vraagstukken ten aanzien van producten en processen die met vaste stoffen te maken hebben. Met deze samenwerking borgen wij de actualiteit, deskundigheid, praktijkgerichtheid en kwaliteit van onze cursussen optimaal.

Wil je meer weten over onze cursussen?

Het is goed denkbaar dat je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen hebt. Wellicht ben je op zoek naar een persoonlijk advies of wil je gewoon meer informatie. Neem je dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder op weg!

lees meer