Skip to main content

Bachelor Bedrijfskunde MER

bachelor bedrijfskunde mer avansplus
iets voor u?
 • U heeft de ambitie om uw bachelordiploma te behalen.
 • U wilt werken en leren zoveel mogelijk in elkaar laten overlopen.
 • U wilt investeren in uzelf door het volgen van een brede bedrijfskundige bacheloropleiding.
In het kort
 • niveau Bachelor
 • duur 4 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 21.000,-
 • startdata
Bekijk alle startdata en locaties
avansplus bachelor bedrijfskunde mer

Bedrijfskunde MER

De beroepspraktijk schreeuwt altijd om goed gekwalificeerde professionals die doorgroeien naar een tactische advies- of leidinggevende functie. Deze professionals zijn van cruciaal belang, omdat zij hun inhoudelijke expertise kunnen koppelen aan de visie en doelstellingen van hun organisatie of opdrachtgevers.

Zoekt u de kortste weg naar een erkend bachelordiploma Bedrijfskunde MER? Bekijk dan onze Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar).

Een opleiding bedrijfskunde MER verbetert en vernieuwt bedrijfsprocessen. Hij heeft de ambitie om het beste uit mensen en organisaties te halen. De bachelor Bedrijfskunde MER opleiding leert een deelnemer vanuit een brede visie te bekijken, waardoor je als bedrijfskundige, ondernemende en mensgerichte professional veelzijdig inzetbaar bent. Kortom: een specialist in generalisme.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent op zoek naar een praktijkgerichte opleiding waarbij u een theoretische onderbouwing zoekt die op u en uw werkervaring is afgestemd. U heeft de ambitie om uw bachelordiploma te behalen, omdat dit getuigschrift u naast een zeer brede theoretische bedrijfskundige basis ook meerwaarde geeft als professional in uw praktijk.

  Om toegelaten te kunnen worden tot de Bachelor Bedrijfskunde MER beschikt u over een afgeronde mbo niveau 4 vooropleiding in het economische domein. Tevens heeft u tenminste 3 jaar werkervaring.

  Zoekt u de kortste weg naar een erkend bachelordiploma Bedrijfskunde MER? Bekijk dan onze Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar).

  Werkvorm

  Werkvorm

  U doorloopt tijdens deze opleiding bedrijfskunde MER 4 jaar van 4 blokken. Een blok bestaat uit 2 modules. In deze modules werkt u aan casuïstiek en opdrachten en bestudeert u de literatuur, waarbij u intensief door onze docenten wordt begeleid. Iedere inhoudelijke module sluit u af met het opleveren van een beroepsproduct waarin u het geleerde toepast op een vraagstuk uit uw eigen organisatie. In dit beroepsproduct komen ook de integrale leerlijnen Persoonlijk leiderschap (reflectie van eigen en organisatie ontwikkeling) en Methoden en technieken (toepassings- en praktijkgericht onderzoek) aan bod.

  Het resultaat van uw beroepsproduct presenteert u regelmatig aan uw docent(en), de andere deelnemers en aan de opdrachtgever(s) binnen uw eigen organisatie. Zo leidt uw persoonlijke ontwikkeling tot aantoonbare resultaten.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding bestaat uit 4 jaar, 4 blokken met elk 2 modules. Elk leerjaar kent een studielast van 60 EC. Elk blok kent een doorlooptijd van 10 weken. U volgt in week 1 tot en met week 8 wekelijkse collegebijeenkomsten. In week 9 kunt u de verschillende docenten consulteren van het blok. In week 10 vindt de toetsing plaats. U levert dan uw beroepsproduct op en andere toetsonderdelen van de module (presentatie, verdediging, reflectieverslag). Het laatste half jaar staat in het teken van het afstuderen en vinden er alleen persoonlijke bijeenkomsten plaats met uw begeleiders.

  De studiebelasting bedraagt ongeveer 15 uur in de week, naast de bijeenkomsten.

  Zoekt u de kortste weg naar een erkend bachelordiploma Bedrijfskunde MER? Bekijk dan onze Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar).

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de bacheloropleiding Bedrijfskunde MER zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 21.000,-.
  • Boeken: circa € 500,- per jaar. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 2.000,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Zoekt u de kortste weg naar een erkend bachelordiploma Bedrijfskunde MER? Bekijk dan onze Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar).

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding bedrijfskunde MER kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u het vereiste aantal studiepunten behaald heeft, ontvangt u een erkend bachelordiploma van Avans+. Deze bachelor opleiding Bedrijfskunde MER is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), CROHO: 34139.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de bacheloropleiding Bedrijfskunde MER heeft uw hbo denk- en werkniveau ook een stevige theoretische basis. Met een officieel erkend diploma in de hand is uw positie op de arbeidsmarkt een stuk sterker geworden. Maar dat niet alleen; u beschikt over een meer gedegen inzicht in bedrijfskundige vraagstukken en functioneert daarom nog beter als verbindende schakel tussen de werkvloer en de top. Hierdoor bent u voor uw directie van nog grotere waarde dan voorheen. 

  Zoekt u de kortste weg naar een erkend bachelordiploma Bedrijfskunde MER? Bekijk dan onze Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar).

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  Intro

  Het programma van de opleiding Bedrijfskunde MER beslaat in totaal 4 jaar en wordt in deeltijd aangeboden. Elk leerjaar kent een studielast van 60 EC. De 4 jaren hebben elk een specifiek aandachtspunt.

  • Leerjaar 1 - Ik en de organisatie: basismodules
  • Leerjaar 2 - Ik als manager: operations en managementmodules
  • Leerjaar 3 - Ik als adviseur: integraal managementmodules
  • Leerjaar 4 - Ik als BKM professional: omgevings- en strategiemodules en afstudeeronderzoek

   

  intro bedrijfskunde mer avansplus breda
  Leerjaar 1

  • Blok 1: Economie (7,5 EC), Persoonlijk leiderschap (5,5 EC), Engels (2 EC), Nederlands instaptoets
  • Blok 2: Inleiding organisatiekunde (7,5 EC), Methoden en technieken (7,5 EC), Wiskunde instaptoets
  • Blok 3: Sociologie (7,5 EC), Organisatiepsychologie (7,5 EC)
  • Blok 4: Marketing (7,5 EC), Corporate finance (7,5 EC)

  leerjaar 1 bedrijfskunde mer avansplus breda
  Leerjaar 2

  • Blok 1: Inleiding management (7,5 EC), Operations management (7,5 EC)
  • Blok 2: Leidinggeven (7,5 EC), Projectmanagement (7,5 EC)
  • Blok 3: Management accounting (7,5 EC), Financial accounting (7,5 EC)
  • Blok 4: Recht en ethiek (7,5 EC), Training managementvaardigheden (7,5 EC)

  leerjaar 2 bedrijfskunde mer avansplus breda
  Leerjaar 3

  • Blok 1: Personeelsmanagement (7,5 EC), Verandermanagement (7,5 EC)
  • Blok 2: Informatiemanagement en ICT (7,5 EC), Procesmanagement / Agile / Scrum (7,5 EC)
  • Blok 3: Kwaliteitsmanagement (7,5 EC), Risicomanagement (7,5 EC)
  • Blok 4: Integraal management (7,5 EC), Adviesvaardigheden (7,5 EC)

  leerjaar 3 bedrijfskunde mer avansplus breda
  Leerjaar 4

  • Blok 1: Strategisch management (7,5 EC), Internationalisering (7,5 EC)
  • Blok 2: Operations management (7,5 EC), Governance & compliance (7,5 EC)
  • Blok 3 & 4: Afstudeeronderzoek, Persoonlijk leiderschap, Methoden en technieken (30 EC)

  leerjaar 4 bedrijfskunde mer avansplus breda
  Brochure aanvragen Inscrijven