Skip to main content

Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar)

opleiding bachelor bedrijfskunde mer 2 jaar avansplus breda
iets voor u?
 • U wilt de kortste weg naar een erkend bachelordiploma
 • U zoekt een bedrijfskunde opleiding die aansluit bij uw werkervaring en –niveau
 • U wilt met bredere bedrijfskundige kennis uw positie op de arbeidsmarkt versterken
In het kort
 • niveau Bachelor
 • duur 2 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 13.000,-
 • startdata
  • 26-03-2019 Utrecht
  • 26-03-2019 Rotterdam
  • 26-03-2019 Eindhoven
  • 26-03-2019 Amsterdam
  • 26-03-2019 Breda
  • 26-03-2019 Arnhem
  • 26-03-2019 Apeldoorn
  • 26-03-2019 Hengelo
Bekijk alle startdata en locaties

Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar)

U heeft al meer dan 3 jaar een leidinggevende of adviserende functie op bachelorniveau, maar mist nog een bachelordiploma. U wilt erkenning van uw capaciteiten en werkervaring en graag een volgende stap maken in uw loopbaan. Daarbij is, naast uw werkervaring, een erkend bachelordiploma een belangrijk bewijs van uw werk- en denkniveau.

De kortste weg

Gezien uw werkervaring weet u dat u het kunt, maar u heeft de stap nog niet genomen om daadwerkelijk het diploma te behalen door middel van een bedrijfskunde bachelor. U zoekt een bachelor bedrijfskunde opleiding die zoveel mogelijk rekening houdt met uw werkervaring en zo flexibel mogelijk is ingericht. En belangrijker nog: een opleiding met de kortste weg naar een erkend bachelordiploma!

Persoonlijk en effectief

Met de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar) van Avans+ werkt u effectief en efficiënt naar uw bachelordiploma toe. Dit is de 2-jarige variant van de volledige bachelor bedrijfskunde MER, waarin alle onderdelen op bachelorniveau worden getoetst en u op basis van uw werkervaring vrijstelling krijgt voor de eerste 2 jaren van de opleiding.

We kijken op basis van uw werkervaring en vaardigheden wat u al kunt. Samen stellen we een persoonlijk ontwikkeltraject voor de bedrijfskunde bachelor op.

lees meer
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent een ambitieuze professional die meer dan 3 jaar werkzaam is in een leidinggevende of adviesfunctie. Bijvoorbeeld als regiomanager, afdelingsmanager, salesmanager, consultant, adviseur of teamleider. Uw rol vraagt om meer verbreding en verdieping, zodat u de gehele bedrijfsvoering beter doorziet én beter kunt beïnvloeden. Daarnaast wilt u graag verder groeien in uw carrière. U werkt en denkt op hbo-niveau en u wilt graag nog het bijbehorende diploma behalen door middel van een bedrijfskunde bachelor.

  Wilt u weten of uw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze bedrijfskunde MER hbo opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor een vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  U wilt met brede bedrijfskundig kennis uw positie in uw organisatie en op de arbeidsmarkt versterken met behulp van een bachelordiploma.

  Intakegesprek

  Uw persoonlijke ontwikkeltraject begint met een vrijblijvend intakegesprek met de opleidingsmanager. Om in te stromen in deze 2-jarige variant van de volledige bachelor MER moet u aantonen dat u op basis van uw werkervaring of eerder genoten opleidingen vrijstelling verdient voor de eerste 2 leerjaren.  Hiervoor gaan we samen vaststellen in hoeverre u over het benodigde startniveau (associate degree-niveau) beschikt om te beginnen met de bedrijfskunde MER hbo. We bespreken uw opleidingsachtergrond en werkervaring en bepalen zodoende of u voldoet aan alle voorwaarden om in te stromen in dit 2-jarig bachelor programma.

  Op weg naar uw bachelordiploma

  Is de uitkomst van het intakegesprek positief? Dan start u de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar) met ons Accelerate programma. U leert het bedrijfskundig proces vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. U gaat inzien welke interne en externe factoren van invloed zijn op de strategie van uw organisatie. De doorvertaling naar uw eigen werkzaamheden staat centraal in een individueel portfolio. Het portfolio bevat bewijslast waarin u aantoont over het gevraagde niveau te beschikken. Dit doet u aan de hand van verschillende opdrachten. Een opfrissing van de basisprincipes van bedrijfskunde zorgt ervoor dat u vanuit een helicopterview uw opdracht kunt analyseren. Een vaardigheid die nodig is in het gehele programma.  De opleidingsmanager en docent begeleiden u bij het vormgeven van uw individuele portfolio.

  Als afsluiting van het Accelerate programma vindt er een criteriumgericht interview plaats. Tijdens dit interview gaan assessoren met u het gesprek aan over uw bewijslast (portofolio). Op basis van uw portfolio, het interview én uw werkervaring krijgt u een advies dat bepalend is voor de te verkrijgen vrijstellingen.

  Vervolgens gaat u verder met uw 2-jarige opleiding de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar).

  Inzichten direct toepassen

  De 2 jaar bestaan uit 8 blokken waarin steeds een bedrijfskundige thema’s centraal staat. Het team aan docenten, coaches en opleidingsmanager begeleidt u bij ieder blok. U gaat direct aan de slag met het toepassen van de theorie in uw eigen werkzaamheden. Zo leert u het beste uit uzelf te halen en past het direct toe in uw organisatie. De interactie met andere deelnemers tijdens de MER opleiding werkt inspirerend in het uitwisselen van kennis en ervaringen.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  U begint de opleiding met het Accelerate programma. Dit programma duurt 10 weken en kent 5 bijeenkomsten. Daarna start u met het 2-jarige traject van de opleiding Bachelor Bedrijfskunde MER. Deze opleiding bestaat uit 8 blokken. Elk leerjaar kent een studielast van 60 EC.

  Ieder blok van deze bedrijfskunde MER hbo kent een doorlooptijd van 10 weken. U volgt in week 1 tot en met week 8 wekelijkse collegebijeenkomsten van 15.00 tot 21.30 uur. In week 9 kunt u de docenten consulteren van het blok. In week 10 vindt de toetsing plaats. U levert dan uw beroepsproduct in. Het laatste half jaar staat in het teken van het afstuderen en vinden er alleen persoonlijke bijeenkomsten plaats met uw begeleiders.

  De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 13.000,- (vrij van btw)
  • Arrangementskosten: € 1.000,- (exclusief 6% btw)
  • Boeken: circa € 500,- per jaar (exclusief 6% btw). Deze schaft u zelf aan.
  • Optioneel: stoomcursus: € 1.500,- (vrij van btw)

  De exacte kosten voor u zijn afhankelijk van uw ontwikkeltraject. U ontvangt voor aanvang van deze hbo MER opleiding een factuur. U kunt deze opleiding in maandelijkse of jaarlijkse termijnen betalen.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze MER opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u het vereiste aantal studiepunten behaald heeft, ontvangt u een erkend bachelordiploma van Avans+. Deze bachelor opleiding Bedrijfskunde MER is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), CROHO: 34139.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar) heeft u een officieel erkend bachelordiploma. Uw positie op de arbeidsmarkt is hiermee een stuk sterker geworden. Maar dat niet alleen; u beschikt over een meer gedegen inzicht in bedrijfskundige vraagstukken en functioneert daarom nog beter als verbindende schakel tussen de werkvloer en de top van uw organisatie. Hierdoor levert u een aantoonbare bijdrage aan het optimaliseren van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. U bent voor uw organisatie van nog grotere waarde dan voorheen wanneer u deze MER opleiding heeft afgerond.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze MER opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14. 

  Programma
  Intakegesprek

  Uw persoonlijke ontwikkeltraject begint met een vrijblijvend intakegesprek met de opleidingsmanager. Om in te stromen in deze 2-jarige variant van de volledige bachelor bedrijfskunde MER moet u aantonen dat u op basis van uw werkervaring of eerder genoten opleidingen vrijstelling verdient voor de eerste 2 leerjaren. Hiervoor gaan we samen vaststellen in hoeverre u over het benodigde startniveau (associate degree-niveau) beschikt. We bespreken uw opleidingsachtergrond en werkervaring en bepalen zodoende of u voldoet aan alle voorwaarden om in te stromen in dit 2-jarig bachelor programma.

  intake bachelor bedrijfskunde mer 2 jaar
  Leerjaar 1

  • Start: Accelerate programma
  • Blok 1: Personeelsmanagement (incl. basiskennis psychologie, sociologie en arbeidsrecht), Organisatieanalyse en Verandermanagement.
  • Blok 2: Operations management (inclusief inrichting bedrijfsprocessen) en Integraal- en Kennismanagement.
  • Blok 3: Informatie management en ICT en Verbintenissenrecht, arbeidsrecht en Corporate Governance (ondernemingsrecht)
  • Blok 4: Training adviesvaardigheden en Investeringen, financiële analyse en budgettering.

  Meer weten over deze bedrijfskunde MER hbo? >Download de brochure

  leerjaar 1 bachelor bedrijfskunder mer 2 jaar
  Leerjaar 2

  • Blok 5: Strategisch management (incl. uitgangspunten marketing) en Internationalisering (incl. macro-economische ontwikkelingen)
  • Blok 6: Kwaliteitsmanagement en Risicomanagement
  • Blok 7 en 8: Afstudeeronderzoek, Persoonlijk leiderschap en Methode en technieken

  Meer weten? >Download de brochure

  Leerjaar 2 bachelor bedrijfskunde mer 2 jaar
  Stoomcursus (optioneel)

  Na de vaststelling dat u kunt instromen in de opleiding Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar) kunt u, voorafgaand aan de hbo MER opleiding, uw theoretische fundament verstevigen.

  U volgt bijeenkomsten waarin uw theoretische basis verstevigd wordt op de volgende onderdelen:

  • 1. Algemene economie
  • 2. Management en organisatie
  • 3. Marketing
  • 4. Bedrijfseconomie

  De stoomcursus wordt afgesloten met een digitale kennistoets.

  programma Stoomcursus bachelor bedrijfskunde mer (2 jaar)
  Brochure aanvragen Inscrijven