Skip to main content

Instroomprocedure Opleiding Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar)

Instroomprocedure opleiding bachelor bedrijfskunde mer 2 jaar avansplus breda
iets voor u?
 • U wilt toegelaten worden tot de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar).
 • U wilt zo snel mogelijk uw bachelordiploma (onderwijsniveau 6) halen.
 • U zoekt een opleiding die rekening houd met uw huidige werkervaring- en niveau.
In het kort
 • niveau Bachelor
 • duur 6 weken
 • studiebelasting N.v.t.
 • studiekosten € 1.000,-
 • startdata
Bekijk alle startdata en locaties

Instroomprocedure Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar)

U heeft al meer dan 3 jaar een leidinggevende of adviserende functie op bachelorniveau, maar u heeft geen bachelordiploma. Toch wilt u erkenning van uw capaciteiten en werkervaring, maar ook graag een volgende stap maken in uw loopbaan. Daarbij is, naast uw werkervaring, een erkend bachelordiploma een belangrijk bewijs van uw werk- en denkniveau.

Bachelordiploma op onderwijsniveau 6

Gezien uw werkervaring weet u dat u het wel zou kunnen, maar u heeft de stap nog niet genomen om daadwerkelijk het diploma te behalen. U zoekt dan ook een bachelor bedrijfskunde die zoveel mogelijk rekening houdt met uw werkervaring en die zo flexibel mogelijk is ingericht. En belangrijker nog: een opleiding met de kortste weg naar een erkend bachelordiploma!

Met de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar) van Avans⁺ werkt u effectief en efficiënt naar uw bachelordiploma (onderwijsniveau 6) toe. Onze korte opleiding bedrijfskunde is een 2-jarige variant van de volledige bachelor bedrijfskunde, waarin alle onderdelen op bachelorniveau worden getoetst en u op basis van uw werkervaring vrijstelling krijgt voor de eerste 2 jaren van de opleiding.

Zo snel mogelijk naar uw bedrijfskunde hbo diploma

Eerst kijken we naar wat u al kunt op basis van uw werkervaringen en vaardigheden. Vervolgens wordt een persoonlijk ontwikkeltraject opgesteld, waarin gekeken wordt hoeveel vrijstellingen u kunt krijgen. In uw ontwikkeltraject doorloopt u zelfstandig een aantal onderdelen, maar maakt u ook deel uit van een groep waarmee u gezamenlijk lessen uit het programma volgt.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent een ambitieuze professional die meer dan 3 jaar werkzaam is in een leidinggevende of adviesfunctie. Bijvoorbeeld als regiomanager, afdelingsmanager, salesmanager, consultant, adviseur of teamleider. Daarnaast wilt u graag verder groeien binnen uw organisatie of wellicht daarbuiten. U werkt en denkt op hbo-niveau, maar u mist alleen nog het bijbehorende diploma. Om dit te bereiken zoekt u een opleiding hbo bedrijfskunde MER. Deze instroomprocedure is onderdeel van de toelatingsprocedure van de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar).

  Werkvorm

  Werkvorm

  Intakegesprek

  Het traject begint met een intakegesprek met een opleidingsmanager. In dit gesprek wordt gekeken of u aan alle voorwaarden voldoet en of u in staat bent om de instroomprocedure binnen een bepaalde periode af te ronden.

  Instroomprocedure

  Is het intakegesprek positief geweest? Dan begint u aan de instroomprocedure. Om in te stromen in Bachelor Bedrijfskunde MER moet u kunnen aantonen dat u op basis van uw werkervaring of eerder genoten opleidingen vrijstelling verdient voor de eerste 2 leerjaren. Hiervoor gaan we samen vaststellen in hoeverre u over het benodigde startniveau (associate degree-niveau/onderwijsniveau 5) beschikt.

  Portfolio

  De instroomprocedure begint met het maken van een individueel portfolio waarin u bewijsvoering aandraagt op het gevraagde startniveau. In het intakegesprek stellen we samen vast wat die bewijsvoering moet worden. U kunt hierbij denken aan eerder genoten opleidingen op hbo-niveau die vergelijkbare leerdoelen hebben als deze Bachelor Bedrijfskunde MER. Uw werkervaring speelt hierin tevens een belangrijke rol.

  Aan de hand van 2 projectopdrachten verzamelt u bewijsmateriaal uit uw eigen praktijk, zodat u kunt aantonen over welke ervaring u reeds beschikt en in welke rol u betrokken bent geweest bij verschillende opdrachten. De 2 projectopdrachten kunnen bijvoorbeeld zijn:

  Projectopdracht 1: een externe analyse van constateerde marktontwikkeling dat effect heeft op uw organisatie.
  Projectopdracht 2: een interne analyse van een inefficiënt bedrijfsproces dat effect heeft op uw organisatie.

  U vult uw portfolio met beroepsproducten waaruit blijkt dat u de 2 bovenstaande projectopdrachten al heeft uitgevoerd in uw praktijk. Hiermee kunt u dus aantonen dat deze beroepshandelingen beheerst en dat u beschikt over het startniveau (associate degree-niveau).

  Criteriumgericht interview

  Wanneer u uw portfolio compleet heeft, vindt er een criteriumgericht interview plaats. Tijdens dit interview gaan assessoren individueel met u het gesprek aan over uw bewijsvoering. Op basis van uw portfolio en het interview wordt een uitspraak gedaan en bepaald in welke mate u vrijstellingen krijgt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De studiebelasting bestaat hoofdzakelijk uit het samenstellen van uw portfolio en het voorbereiden op het criteriumgericht interview.

  U moet zelf uw portfolio gaan samenstellen. Dit portfolio kan worden opgebouwd door diploma’s aan te leveren van eerder genoten opleidingen en/of beroepsproducten en beroepshandelingen uit uw eigen werkomgeving. U zult zelf de bewijslast moeten verzamelen en samenstellen in een portfolio. Op basis van dit portfolio kunt u het criteriumgericht interview voorbereiden. De  studiebelasting kan per persoon verschillen want is geheel afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

  Onze verwachting is dat de doorlooptijd van de instroomprocedure ongeveer 4 tot maximaal 6 weken in beslag neemt. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan dit afwijken.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit zijn de kosten van de Instroomprocedure Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar):

  Instroomprocedure: € 1.000,- (vrij van btw)

  Resultaat

  Resultaat

  Na het doorlopen van de instroomprocedure weet u of u wordt toegelaten tot de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar). Als het resultaat positief is kunt u starten met de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar), waardoor u in 2 jaar een officieel erkend bachelor diploma kunt behalen (opleidingsniveau 6).

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over de instroomprocedure? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Schrijf u in voor de instroomprocedure

  Heeft u uw keuze kunnen maken? Schrijf u dan hier in voor de instroomprocedure.

  inschrijven
  Programma
  Programma

  De instroomprocedure is nodig om vast te stellen in hoeverre u op het benodigde startniveau (associate degree-niveau / onderwijsniveau 5) zit. In deze procedure maakt u een portfolio met bewijsvoering waarmee u aantoont dat u op het gevraagde niveau zit. In een persoonlijk gesprek stellen we samen vast wat die bewijsvoering moet worden.

  Op basis van dit portfolio én uw werkervaring wordt een uitspraak gedaan en bepaald in welke mate u vrijstellingen krijgt.

  instroomprocedure bachelor bedrijfskunder mer 2 jaar
  Brochure aanvragen Inscrijven