Skip to main content

HRM voor leidinggevenden

iets voor u?
 • U heeft een leidinggevende functie en wilt meer grip en zicht krijgen op gebied van organisatieontwikkeling, strategische personeelsplanning, beoordelen en belonen.
 • U wilt actief kunnen sturen op de HR-cyclus door middel van het inzichtelijk maken van HR-analytics.
 • U wilt op de hoogte zijn van de relevante wet- en regelgeving.

 

In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.350,-
 • startdata
  • 22-11-2018 Breda
  • 22-11-2018 Rotterdam
  • 22-11-2018 Eindhoven
  • 29-11-2018 Arnhem
  • 29-11-2018 Utrecht
  • 21-02-2019 Breda
  • 21-02-2019 Eindhoven
  • 21-02-2019 Rotterdam
  • 07-03-2019 Arnhem
  • 07-03-2019 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties
HRM voor leidinggevenden

Het strategisch belang van personeel

Als leidinggevende van een team weet u als geen ander hoe belangrijk de impact van de factor ‘mens’ is.  Een duurzame inzet van uw medewerkers leidt tot een hogere productiviteit en daarmee betere bedrijfsresultaten. Deze invulling kent zowel een bedrijfskundige als een financiële/meetbare kant. Daarnaast kan de HR-cyclus niet los gezien worden van de organisatiestrategie en moet u rekening houden met bepaalde wet- en regelgevingen.

Medewerkers binden

Medewerkers vragen van de eerste tot de laatste werkdag om een goede begeleiding. Hoe kom ik aan goede mensen, hoe bind ik ze en welke tools staan mij ter beschikking om iedereen zo goed mogelijk te laten functioneren? Zowel voor henzelf als voor de organisatie. U leert duurzaam en strategisch met personeel om te gaan, waarbij u zich realiseert dat uw organisatie continu in beweging is. U ontwikkelt uw persoonlijke leiderschapsstijl als belangrijke succesfactor in uw werk.

Interactieve bijeenkomsten

Tijdens de opleiding staat uw praktijk centraal. U werkt aan actuele thema's uit uw eigen organisatie, zo past u de theorie direct toe in uw eigen organisatie. De interactieve bijeenkomsten verrijken uw inzichten. Deelnemers werken in uiteenlopende organisaties, dit geeft een wisselwerking waar u direct wat aan heeft.

 

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U denkt en werkt minimaal op hbo-niveau en u heeft ten minste 3 jaar relevante werkervaring. U bent geen HR-manager, maar u heeft wel behoefte aan meer actuele en inhoudelijke kennis op het gebied van het menselijk kapitaal. Het maakt niet uit in welke sector of branche u werkzaam bent. Wilt u weten of uw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De bijeenkomsten zijn pragmatisch ingericht.  De nadruk hierbij ligt op het vertalen van theorie naar de praktijk. Met andere woorden; wat betekenen de theoretische inzichten voor uw team of organisatie? In de bijeenkomsten staat het uitwisselen van kennis en ervaring met uw mededeelnemers centraal.

  U werkt aan een voor u relevante case zodat u elke verdiepingsslag direct in de praktijk kan brengen. 

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  HRM voor leidinggevenden is ook een onderdeel van onze postbachelor opleiding Bedrijfskunde. Voor elk vraagstuk wat u heeft, biedt Avans⁺ een passende opleiding. U kunt steeds vanuit een andere invalshoek op uw eigen vraagstuk(ken) voortborduren. Avans+ biedt u zo een programma op maat.

   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding HRM voor leidinggevenden bestaat uit 7 bijeenkomsten met een doorlooptijd van 10 weken. De bijeenkomsten vinden plaats van 16:00 tot 21:30 uur. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van uw opdracht neemt ongeveer 6 uur per week in beslag.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding HRM voor leidinggevenden zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2350,- (vrij van btw)
  • Boeken: circa € 100,- (exclusief 6% btw). Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 150,- (exclusief 6% btw)

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

   

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de opleiding HRM voor leidinggevenden ontvangt u van Avans+ het certificaat HRM voor leidinggevenden.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van HRM voor leidinggevenden heeft u al 25% van de postbacheloropleiding Bedrijfskunde afgerond. Deze postbachelor bestaat in totaal uit 4 modules waarmee u een brede bedrijfskundige basis ontwikkelt. Wilt u hier meer over weten, neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  U zult na de opleiding HRM voor leidinggevenden merken dat u beter in staat bent om de strategische doelstellingen van uw organisatie te vertalen naar uw team. U kunt uw keuzes hierin goed onderbouwen. U doorziet het effect van de verschillende instrumenten op HR-gebied.

  Na afronding van deze opleiding bent u in staat om op effectieve wijze invulling te geven aan in-, door- en uitstroom van uw team. Daarnaast kunt u meepraten over strategisch HRM en hoe dit een positief effect heeft op de organisatiestrategie. De tools met betrekking tot het positief beïnvloeden van anderen zullen u helpen bij het vergroten van uw team.

   

  Incompany

  Incompany

  Wilt u deze opleiding organiseren binnen uw eigen organisatie? Dat is mogelijk! Avans⁺ verdiept zich in uw vraagstuk zodat we samen met u het beste uit uw medewerkers en organisatie halen. Duurzaam, praktisch en op maat voor een optimaal resultaat.

  Heeft u interesse? Onze ervaren opleidingsmanagers denken graag met u mee. Neem contact op voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Programma

  In deze praktijkgerichte opleiding maakt u kennis met de ins en outs van HRM. Deze kennis kunt u als leidinggevende direct toepassen bij het optimaliseren van de instroom, doorstroom en uitstroom van uw medewerkers. De opleiding omvat de volgende onderdelen:

  • Introductie HRM
  • Instroom, doorstroom en uitstroom - De medewerkers staan centraal
  • Wet- en regelgeving
  • Meetbaar maken van HR - Inzicht krijgen in het rendement van HR-strategie

   

  Programma HRM voor leidinggevenden
  Brochure aanvragen Inscrijven