Skip to main content

IT en business innovation

IT en business innovation
iets voor u?
 • U wilt weten wat digitale transformatie voor uw organisatie kan betekenen
 • U wilt werken met nieuwe technologieën
 • U wilt als manager de organisatie adviseren en de juiste stakeholders betrekken
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.350,-
 • startdata
  • 22-11-2018 Arnhem
  • 22-11-2018 Breda
  • 22-11-2018 Eindhoven
  • 22-11-2018 Rotterdam
  • 22-11-2018 Utrecht
  • 21-02-2019 Breda
  • 21-02-2019 Eindhoven
  • 21-02-2019 Rotterdam
Bekijk alle startdata en locaties
IT en business innovation

IT en business innovation

Dat er veel verandert is een feit. Een snelle wereld, waarin anders gecommuniceerd en samengewerkt wordt dan 10 jaar geleden. In een toenemende digitale wereld wordt de beschikbaarheid, integriteit en waarborging van de vertrouwelijkheid van data met de dag belangrijker. Nieuwe business kansen door het data gestuurd kunnen werken met big data, toepassingen voor ‘the internet of things’ en andere ‘disruptive technologies’ gaan gepaard met nieuwe bedreigingen die uit deze techniek voortkomen. U wilt vanuit uw rol als manager binnen uw organisatie weten welke mogelijkheden deze nieuwe technologieën bieden en welke risico’s er mee gepaard gaan.

Nieuwe technologieën en innovatie voor uw organisatie

Business, technologie en ICT zijn sterk met elkaar verweven en de verwachting is dat deze verwevenheid de komende jaren, als gevolg van de digitale transformatie, alleen maar groter wordt. ICT en technologie richten zich, vanuit een sterke businessoriëntatie, steeds meer op innovatie, samenwerking en toepassing van de nieuwste technologieën. Dit geeft organisaties ongekende mogelijkheden om nieuwe businessmodellen tot stand te brengen. Tegelijkertijd betekent dit een grotere mate van complexiteit voor u als manager binnen uw organisatie. Aan de hand van verworven marktkennis en inzicht in de ontwikkelingen, moet u in staat zijn om informatie, trends en ontwikkelingen op de juiste manier te ontsluiten en daarmee te voorzien in de behoefte van het management.

Stakeholder management

Heeft u een helder beeld van deze fundamentele veranderingen en de impact ervan op uw organisatie? En hebben andere stakeholders in de omgeving van uw organisatie hetzelfde beeld? En zo ja, kunt u andere stakeholders de juiste vragen stellen op deze onderwerpen? Bent u in staat om mee te bewegen met nieuwe technologische ontwikkelingen? Na het volgen van deze module IT en business innovation wel.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U denkt en werkt minimaal op hbo-niveau en u heeft ten minste 3 jaar relevante werkervaring. U wilt weten wat digitale transformatie voor uw organisatie kan betekenen. Uw rol als manager of adviseur vraagt om meer verdieping op technologische ontwikkelingen en de betekenis ervan voor uw organisatie. Hoe levert u een optimale bijdrage aan uw organisatie? Door te investeren in uw eigen ontwikkeling kunt u uw eigen rol verstevigen.

  Wilt u weten of uw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Het team aan docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleidt u in het bereiken van uw eigen doelen. De theorie wordt toegepast op uw eigen business case. U leert het beste uit uzelf te halen en past het direct toe in uw organisatie. De interactie met andere deelnemers werkt inspirerend in het uitwisselen van kennis en ervaringen. Zo levert uw studie direct resultaat op!

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  IT en business innovation is ook onderdeel van onze postbachelor opleiding Bedrijfskunde. Voor elk vraagstuk wat u heeft bieden wij een passende module. U kunt steeds vanuit een andere invalshoek op uw eigen vraagstuk(ken) voortborduren. Avans⁺ biedt u zo een programma op maat.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding IT en business innovation bestaat uit 7 bijeenkomsten met een doorlooptijd van 10 weken. De bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 tot 21.30 uur. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten, het uitwerken van uw opdracht neemt ongeveer 6 uur per week in beslag.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding IT en business innovation zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.350,- (vrij van btw)
  • Boeken: circa € 60,- (exclusief 6% btw). Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 150,- (exclusief 6% btw)

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de opleiding IT en business innovation ontvangt u van Avans+ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van IT en business innovation heeft u tevens een module afgerond die onderdeel uitmaakt van onze postbachelor bedrijfskundig management. Deze postbachelor heeft een doorlooptijd van 2 jaar en bestaat uit 8 modules: 4 verplichte en 4 keuzemodules. Wilt u hier meer over weten neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  U zult na de opleiding IT en business innovation merken dat u beter in staat bent om technologische ontwikkelingen te doorgronden en te bepalen wat deze voor waarde hebben voor uw organisatie. U leert werken met nieuwe technologieën en hiervoor draagvlak te creëren binnen uw organisatie.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Programma
  Programma

  In deze module leert u wat nieuwe technologieën voor u en uw organisatie kunnen betekenen. U leert veranderingen op het gebied van IT en innovatie te signaleren en analyseren om vervolgens de organisatie te adviseren over het herontwerp van processen die aansluiten op een vernieuwd business model. U maakt hiertoe een implementatieplan om te komen tot de gewenste verandering.

  De volgende onderwerpen komen in deze module aan de orde:

  • Het effect van (big) data op het besturen van de organisatieonderdelen
  • De relatie tussen nieuwe technologieën (bijvoorbeeld block chain, artificial intelligence) en de processen binnen uw organisatie
  • Het beoordelen van de kwetsbaarheden
  • Digitale transformatie zoals de online-dienstverlening
  • The internet of things
  • De impact van nieuwe technologieën op business modellen en nieuwe verdienmodellen 
  • Business innovatie.

  programma IT en business innovation
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven