Skip to main content

Lean Six Sigma Black Belt - industrie

lean six sigma black belt industrie avansplus breda
iets voor u?
 • U bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten en processen of voor verbetering daarvan.
 • U wilt in staat zijn om veranderingen succesvol door te voeren.
 • U wilt leren om organisaties en processen efficiënter en effectiever in te richten.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 4 maanden
 • studiebelasting 5 uur per week
 • studiekosten € 7.500,-
 • startdata
Bekijk alle startdata en locaties
lean six sigma avansplus breda

Lean Six Sigma Black Belt - industrie

Het is de missie van Avans+ om professionals en organisaties beter te laten presteren. Dat betekent dat Avans+ graag een bijdrage levert om de concurrentiepositie van bedrijven te versterken alsook een effectievere overhead te realiseren. Dit doen wij door het leveren van opleidingen op het gebied van Lean Six Sigma.

Opleiding Lean Six Sigma Black Belt industrie

Een Lean Six Sigma Black Belt is enerzijds een projectmanager en anderzijds een vakspecialist. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten en processen of voor de verbetering daarvan. Lean Six Sigma Black Belts zijn in staat om veranderingen succesvol door te voeren.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De opleiding Lean Six Sigma Black Belt - industrie is bedoeld voor projectmanagers, afdelingsmanagers, (business) consultants en proceseigenaren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De theorie zal worden afgewisseld met opdrachten, praktijkcases en oefeningen. De verschillende theoretische modellen zullen worden toepast door middel van casuïstiek en oefenvragen. Ook zal worden stilgestaan bij examentraining en voorbereiding.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Lean Six Sigma Black Belt - industrie bestaat uit 32 dagdelen, verdeeld over 16 bijeenkomsten. Naast de bijeenkomsten bent u nog zo’n 5 uur per week met de opleiding bezig.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze Lean Six Sigma Black Belt - industrie opleiding zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 7.500,- (exclusief btw)

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 2 maandelijkse termijnen van € 3.760,-.

  Diploma

  Diploma

  Alle deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname. Daarnaast wordt u de mogelijkheid geboden om een erkend Europees certificaat te behalen. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met de ECQA – ‘European Certification and Qualification Association’, de LSSA – ‘Lean Six Sigma Academy’ en de Universiteit Twente.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze opleiding beschikt u over een uitgebreide set aan instrumenten om processen op een andere manier te analyseren. U kunt procesprestaties objectiever beoordelen en uw bevindingen statistisch onderbouwen. In deze opleiding leert u bovendien hoe u organisaties en processen efficiënter en effectiever kunt inrichten. Dit vertaalt zich in lagere operationele kosten, een hogere klanttevredenheid en een wendbare organisatie.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Programma
  Lean Six Sigma Black Belt - industrie

  Na deze training beschikt u over een uitgebreide set aan instrumenten om processen op een andere manier te analyseren en procesprestaties objectiever beoordelen. In deze training leert u bovendien hoe u organisaties en processen efficiënter en effectiever kunt inrichten. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Opzetten van een Lean Six Sigma organisatie
  • Process Performance Metrics & Meetsysteemanalyse (MSA)
  • Visualiseren van data met behulp van Minitab
  • Opzetten en uitvoeren van experimenten m.b.v. Design of Experiments
  • Statistische analyses
  • Hoshin planning, Project selection & Project tracking

    

  programma lean six sigma black belt industrie
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan