Skip to main content

Lean Six Sigma Green Belt - industrie

lean six sigma green belt industrie avansplus breda
iets voor u?
 • U wilt betere procesprestaties en een hogere kwaliteit voor uw organisatie realiseren.
 • U wilt overbodige activiteiten kunnen identificeren en procesprestaties objectiever kunnen beoordelen.
 • U bent in een industriële organisatie verantwoordelijk voor het inrichten en uitvoeren van processen.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 8 dagen
 • studiebelasting 5 uur per week
 • studiekosten 3.850,-
 • startdata
  • 22-01-2019 Amersfoort
Bekijk alle startdata en locaties
lean six sigma green belt industrie avansplus breda

Lean Six Sigma Green Belt - industrie

Het is de missie van Avans+ om professionals en organisaties beter te laten presteren. Dat betekent dat Avans+ graag een bijdrage levert om de concurrentiepositie van bedrijven te versterken alsook een effectievere overhead te realiseren. Dit doen wij door het leveren van opleidingen op het gebied van Lean Six Sigma.

Een Lean Six Sigma Green Belt is een vakspecialist die verantwoordelijk is voor het verbeteren van processen. Door de juiste combinatie van specialistische vakkennis, statistische analyse en de gestructureerde Lean Six sigma methodiek bereikt hij/zij significante verbeteringen in prestatie en kwaliteit.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Een Green Belt in een industriële organisatie is iemand die verantwoordelijk is voor het efficiënt inrichten en uitvoeren van processen. Dit kan zijn in de rol van projectleider, afdelingsmanager, proceseigenaar of procesbeheerder.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De theorie zal worden afgewisseld met opdrachten, praktijkcases en oefeningen. De verschillende theoretische modellen zullen worden toegepast door middel van casuïstiek en oefenvragen. Ook zal worden stilgestaan bij examentraining en voorbereiding.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Lean Six Sigma Green Belt industrie bestaat uit 16 dagdelen, verdeeld over 8 bijeenkomsten in de ochtend- en middaguren. Naast de bijeenkomsten bent u nog zo’n 5 uur per week met de opleiding bezig

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de training Lean Six Sigma Green Belt - industrie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.850,- (exclusief btw)

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Diploma

  Diploma

  Alle deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname. Daarnaast wordt u de mogelijkheid geboden om een erkend Europees certificaat te behalen. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met de ECQA – ‘European Certification and Qualification Association’, de LSSA – ‘Lean six sigma academy’ en de Universiteit Twente.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze opleiding kijkt u anders tegen processen aan. U kunt overbodige activiteiten identificeren en procesprestaties objectiever beoordelen. U beheerst de instrumenten waarmee u processen efficiënter kunt inrichten en fouten kunt reduceren. Betere procesprestaties en een hogere kwaliteit zijn het resultaat. Dit vertaalt zich in lagere kosten en een hogere klanttevredenheid.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Programma
  Lean Six Sigma Green Belt - industrie

  Deze training leert u anders tegen processen aan te kijken. U kunt overbodige activiteiten identificeren en procesprestaties objectiever beoordelen. U beheerst de instrumenten waarmee u processen efficiënter kunt inrichten en fouten kunt reduceren. Dit vertaalt zich in lagere kosten en een hogere klanttevredenheid. U behandelt onder andere de onderwerpen:

  • Lean Management Principes (Waarde, Flow, Pull)
  • Project Management (Roles & Responsibilities, Project Charter, DMAIC)
  • Meetbaar maken van processen & meetsysteemanalyse
  • Identificeren en elimineren van verspillingen
  • Lean Six Sigma case & proefexamen

  Lean Six Sigma Green Belt - industrie programma
  Brochure aanvragen Inscrijven